Hírlevél – 2020. 05. 28.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. május 28.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Képezze munkatársait a Kamara Oktatóközpontjában
A folyamatosan változó technológiai és gazdasági környezethez, valamint az elvárt fejlődés eléréséhez elengedhetetlen a munkatársak naprakész tudása, megfelelő szintű képzettsége. A Kamara Oktatóközpontja speciális, a vállalkozások igényeihez igazodó képzési programokkal áll a megrendelők rendelkezésére, öt különböző területen..


2020. július 1-től 8 nap a számlázási határidő a teljesítéstől számítva!
A kézi számlázást felválthatja a gyors, kényelmes online, vagy telepített számlázó programok valamelyike. Segítségül összeszedtük – a teljesség igénye nélkül – néhány számlázó program rövid ismertetőjét és elérhetőségét.

„Az innováció egyfajta stabilitást és lehetőséget ad a jövőben”
Elektronikai termékek fejlesztésével, azok gyártásával és bérgyártással foglalkozik a pécsi Z Elektronika Kft., amely startup projektekkel és multinacionális cégekkel is együttműködik.


Hogyan növelheted webáruházad bevételeit?
Az online kereskedelem térnyerésével egyre több webáruház nyílik a világon. A fotelünk kényelméből ma már szinte bármit rendelhetünk házhoz. Rengeteg eszköz áll rendelkezésre az értékesítési tevékenységünk növelésére. Természetesen a legfontosabb, hogy webáruházunkat megalapozottan, üzleti terv alapján indítsuk el.

Korhű ruhák, középkort idéző programok, videóklip: egyre népszerűbb a Siklósi Vár
A Siklósi Vár 2019-ben bekerült az ország TOP 3 turisztikai attrakciói közé, a magyarországi várak és turisztikai attrakciók közül pedig elsőként kapott Családbarát hely elismerést.

Meghosszabbították év végig a SZÉP-kártya szocho mentességét

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Lengyel cég gyártói kapacitást ajánl műanyag és gumi alapanyagú orvostechnikai eszközök gyártására, alvállalkozói formában. Megnézem >>>


Horvát cég magas minőségű bio étrend-kiegészítő forgalmazására keres magyar partnert. A termék kecske- és kancatej alapú, immunrendszer erősítő, gyermekek és állapotos nők számára is fogyasztható. Megnézem >>>


Többfunkciós szoftverplatform a szállodai tevékenységek optimalizálásához Megnézem >>>


Az építőiparban, elektromos és akusztikus termékekben több mint negyven év tapasztalattal rendelkező török cég együttműködési partnereket keres. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Klasztertalálkozó nem csak klasztereknek az online térben
Fenntarthatóság, digitalizáció és “kék” technológia; online; részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött; június 10-12.

RENDEZVÉNYEK


Lokális marketing – KamarAAkadémia képzése
2020. június 11.
A workshop alatt olyan tudásra tehetsz szert, amely a hétköznapokban segítségedre lehet az online marketing területén.

Eurostars@Knowledge for Growth 2020 konferencia és üzletember találkozó
2020. szeptember 9.
Az Eurostars élettudományoknak szentelt őszi üzletember találkozóján a tervek szerint személyesen is találkozhatnak a vállalkozások és kutatóintézetek képviselői egy konferencia keretében.


A német gazdaság a koronavírus után – gazdasági kilátások és piacrajutási lehetőségek
2020. június 4.
Fókuszban az exportfejlesztés, kétoldalú nemzetközi gazdasági kapcsolatok erősítése és a külpiacra jutás segítése.

Egészségipar nemzetközi szinten – BeHEALTH 2020
2020. szeptember 17-18.
Üzleti partnerkeresés, start-up verseny és tematikus szekcióülések várják a RoHealth egészésgügyi és bioökonómiai klaszter szervezésében megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia résztvevőit.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Koronavírus: további 122 millió euró sürgős kutatási és innovációs projektekre
A Bizottság kutatási és innovációs programja, a Horizont 2020 révén további 122 millió eurót mozgósít a koronavírussal kapcsolatos sürgős kutatásokra. A pályázatok benyújtásának határideje 2020. június 11.

Szálláshelyfejlesztési támogatás 60 milliárd Ft-os keretösszeggel
Vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a szálláshely üzemeltetők, melynek mértéke pályázónként legfeljebb 8 millió Ft – szobánként legfeljebb 1 millió Ft összeghatárral.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
A vállalkozásokat folyamatosan igyekszünk tájékoztatni a kialakult gazdasági helyzetről. Kérjük, kövessék a https://pbkik.hu/koronavirus/ weboldalt valamit a kamara Facebook oldalát https://www.facebook.com/pecsikamara/

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse.

Az átutalás bármilyen bankszámláról megtehetik, a közlemény rovatban mindenképpen tüntessék fel az adószámot és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas