Hírlevél – 2020. 06. 04.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. június 4.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Dél-Dunántúli Gazdaság
Járvány után: újraindul az élet: van, aki a járvány alatt is megtalálta a lehetőségeket; “Van megoldás, ha bajban vagy” – új megoldások a Széchenyi Hitelkártya Programban; Az autós világmárkák odavannak a komlói innovatív ötletekért; Kössünk üzletet virtuálisan! – megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság júniusi száma. Olvasson bele!


Megrendezzük a Gép-ésszel döntőt!
Tavasszal elhalasztott, általános iskolásoknak szóló gépipari versenyünket 2020. június 17-én megrendezzük!

Júniustól újra indítunk kamarai gyakorlati oktatói képzéseket!
Egy a múlt héten megjelent kormányrendelet értelmében kamaránk ismét szervezhet – a már megszokott módon – kamarai gyakorlati oktatói képzést és vizsgát.

Kőműves képzés indul a PSZC felnőttképzésében
A Pécsi Szakképzési Centrum felnőttképzésben kőműves képzést indít.

Online Vállalkozói Piactér
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapja új, praktikus funkcióval bővült. A kialakított „Vállalkozói Piactér” célja a vállalkozások működésének megsegítése, piaci lehetőségeik támogatása.


Kedvező változások május 15-től a Széchenyi Kártya Programban
A Széchenyi Kártya Program keretében kifejezetten a COVID-19 járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére 2020. május 15-től négy új hitelkonstrukció kerül bevezetésre.

Artisjus – Megkezdődött a számlázás
Alapesetben a jogdíjértesítőket mindig az adott negyedév elején küldi az Artisjus. Most viszont a negyedév végén történik a fizetési értesítők kiküldése, hogy a bejelentéseket követve, a tényleges felhasználás alapján történhessen a fizetendő jogdíj megállapítása.

Folytatódik az ingyenes gyerektaxi szolgáltatás és online tanácsadás
A Pécsi Család- és KarrierPONT az iskolák újranyitásával ismét elindítja ingyenes gyerektaxi szolgáltatását.

Vissza a jövőbe – fokozatosan megszűnhetnek az árufuvarozást érintő korlátozások
Elkerülhető-e ugyanaz a zavar a járvánnyal kapcsolatos korlátozások feloldásakor, mint amilyen márciusban sújtotta az Európai Uniót.

Megváltozott munkaképességű emberek támogatása

Alkalmi munkavállalók kötelező tüdőszűrésének szüneteltetésének meghosszabbítása

Vezető állású munkavállaló munkaviszonyának megszüntetése

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

COVID-19: Az Egyesült Királyságban működő kkv rekombináns fehérjetermelési szolgáltatásokat kínál koronavírus diagnosztikát fejlesztő partnerek számára. Megnézem >>>


Spanyol egészségvédelmi és biztonsági cég kínál megoldásokat a Covid-19 turizmusra gyakorolt hatásainak enyhítésére célszolgáltatók számára. Megnézem >>>


H2020: Elsősorban a Cseh Köztársaságból, Magyarországról és Romániából származó, energiahatékonysággal, megújuló energiaforrásokkal és az energiaszegénységgel kapcsolatos tapasztalatokkal rendelkező partnereket keresnek a széntermelő régiók helyzetének bemutatása érdekében. Megnézem >>>


Dán cég innovatív, kiváló minőségű pelletkemencék és kályhák, valamint bioetanolos kemencék szállítóit keresi. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Technology & Business Cooperation Days 2020
Ipar 4.0 és okos gyár megoldások, erőforrások és energiahatékony termelési technológiák, fenntartható energia és mobilitás, mérőeszközök. 2020. július 13-16. Online. A részvétel díjmentes, a jelentkezési határidő 2020. június 30.

RENDEZVÉNYEK


Lokális marketing – KamarAAkadémia képzése
2020. június 11.
A workshop alatt olyan tudásra tehetsz szert, amely a hétköznapokban segítségedre lehet az online marketing területén.

Riga Food 2020
2020. szeptember 7-10.
Élelmiszeripari kiállítás és nemzetközi üzletember találkozó az Enterprise Europe Network szervezésében.


Online Knowledge To Money Club: EIC Accelerator pályázatok a COVID idején
2020. június 9.
A Knowledge To Money Club alkalmakon valós vállalati innovációs projekteket elemeznek a H2020 szerződött szakértői és tőkebefektetők.

AdRia4Blue Nemzetközi Üzletember Találkozó
2020. szeptember 24-25.
Az Enterprise Europe Network és a Horvát Gazdasági Kamara szervezésében nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor, melynek központi témái a kék gazdaság és a fenntartható fejlődés.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása 41 mrd Ft-os keretösszeggel
A 2020-1.1.2-PIACI KFI kódszámú felhívás keretében vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek a vállalkozások versenyképességük javítását célzó piacorientált kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeikhez.

Elindult a 2020-1.1.1-KKV START
12 milliárd Ft keretösszeggel nyílt meg a mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzését célzó pályázat, melyben a vállalkozások piacorientált innovációs projektjeikhez kaphatnak támogatást.

Nemzeti Technológiai és Szellemi Tulajdon kockázati tőkeprogram
A GINOP-8.1.3/A-16 tőkeprogram célja, hogy induló vagy fiatal innovatív, nagy növekedési potenciállal rendelkező kkv-k tőketámogatás révén ötletek megvalósításával, prototípusok továbbfejlesztésével jelentősen innovatív terméket, szolgáltatást hozzanak létre, vezessenek nemzetközi piacra.

3DP Pan EU pályázat
A pályázat célja számos ipari demonstrációs 3D nyomtatáson alapuló projekt tesztelése és validálása a különböző alkalmazási területeken, valamint a páneurópai platformon keresztül.

Pályázat: Future and Emerging Technologies
A Future and Emerging Technologies (FETOPEN-01-2018-2019-2020) pályázat célja létrehozni egy alapot a jövőbeli technológiákkal kapcsolatos felelősségteljes és dinamikus multidiszciplináris együttműködésekhez, valamint az őket körülvevő új európai kutatási és innovációs ökoszisztémák elindításához.

Energiaközösségek kialakítását és működését támogató mintaprojekt megvalósítása
A 2020-as évek végére olyan energiaszektor kialakítása a cél, amely egyszerre képes magas szintű ellátásbiztonságot biztosítani fogyasztó- és klímabarát módon, valamint folyamatosan képes innovatív megoldások integrálására, azaz a megújuló energia alapú decentralizált villamosenergia-termelés és –ellátás előtérbe helyezése.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
A vállalkozásokat folyamatosan igyekszünk tájékoztatni a kialakult gazdasági helyzetről. Kérjük, kövessék a https://pbkik.hu/koronavirus/ weboldalt valamit a kamara Facebook oldalát https://www.facebook.com/pecsikamara/

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse.

Az átutalás bármilyen bankszámláról megtehetik, a közlemény rovatban mindenképpen tüntessék fel az adószámot és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas