Hírlevél – 2020. 06. 11.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. június 11.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Több ponton is módosulnak Széchenyi Kártya Program új konstrukciói.

A kialakult járványügyi helyzet következtében kiemelkedően fontossá vált mindannyiunknak, hogy költségeinket áttekintsük és megpróbáljuk optimalizálni azokat. A Kamarai Mobilflotta 2020. évi ajánlata ebben igyekszik a segítségére lenni!
Az elmúlt időszakban két önkéntes tagunk, a Honsa Kft és a Semler Kft. támogatását jelentette be a kormány.
Magyarországon Komlón, a projekt keretében felújított Komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben kerül sor a kulturális örökség revitalizációját megcélzó CE1013 REFREsh nevű nemzetközi pályázat keretében három pilóta projektre: nemzetközi fotókiállításra, kreatív ipari kiállításra, valamint filmes eseményre.
Molnár Gábor az IMG Építő Kft. ügyvezetője, a 16 baranyai céget magába foglaló, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által menedzselt Építőipari Technológiai Klaszter alapító tagja és alakulása óta elnöke.

A kormány a munkaerő-kölcsönzés keretében dolgozókra is kiterjesztette a csökkentett munkaidőben történő foglalkoztatás esetén igényelhető bértámogatást. A meghosszabbított programra augusztus 31-ig adható be igénylés.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara fontosnak találja, hogy a koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági helyzetben naprakészen a lehető leghasznosabb információkkal lássa el tagvállalatait. Az alábbi cikkben olvashat a turizmus ágazatot érintő aktuális kormányzati döntésekről.
Számos szakmai szervezet kezdeményezésére és támogatásával tizenkét magyarországi és egy határon túli egyetem kutatóinak összefogásával létrejött kutatócsoport arra keresi a választ, hogy “a koronavírus okozta válság milyen kihívásokat és változásokat idézett elő a hazai vállalati/intézményi szféra emberi erőforrás menedzselési gyakorlatában”?
Egyedi gépek, berendezések, célgépek, gyártócellák, robotcellák tervezésével, illetve gyártásával foglalkozik a pécsi CADSOL, amely elsősorban az autóipari szektorban működő multinacionális vállalatok számára nyújt komplex szolgáltatást.

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Spanyol kutatóhálózat innovatív in vitro módszert dolgozott ki az Alzheimer-kór (AD) diagnosztizálására, előrejelzésére és monitorozására. Licenc-, kutatási együttműködés vagy joint venture keretében partnert keresnek. Megnézem >>>


Új üzleti modellek a vidéki térségek számára az együttélés és az együttműködés révén – német cég partnereket keres. Megnézem >>>


Portugál kkv megújuló energiahatékonyságú innovatív termékekkel foglalkozó partnereket keres, kereskedelmi ügynöki megállapodás vagy disztribúciós szolgáltatási megállapodás megkötésével. Megnézem >>>


Szlovén, a körforgásos gazdasághoz kapcsolódó, innovatív ivóvíz- és üdítőital-automatát fejlesztő cégcsoport keres hengerelt üveg- / palacktisztító technológiát fejlesztő vagy szolgáltató partnert, EUREKA / EUROSTARS konzorcium létrehozására

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


AdRia4Blue Nemzetközi Üzletember Találkozó
Kék gazdaság és a fenntartható fejlődés. 2020. szeptember 24. – 25., Rijeka. A részvétel díjmentes, regisztrációs határidő 2020. szeptember 23.

RENDEZVÉNYEK

2020. június 16.
A kamara ingyenes online tájékoztató fórumot szervez a július 1-től életbe lépő bértámogatás, új TB törvény, az adóváltozások és az adatszolgáltatást érintő változások témakörben, illetve az online számlázásra való felkészülésről.


Riga Food 2020
2020. szeptember 7-10.
Élelmiszeripari kiállítás és nemzetközi üzletember találkozó az Enterprise Europe Network szervezésében.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
Virtuális vállalkozásfejlesztési program magyar innovátoroknak! 20 millió forint tőkebefektetés, 6 hetes inkubáció.
12 milliárd Ft keretösszeggel nyílt meg a mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzését célzó pályázat, melyben a vállalkozások piacorientált innovációs projektjeikhez kaphatnak támogatást.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
A vállalkozásokat folyamatosan igyekszünk tájékoztatni a kialakult gazdasági helyzetről. Kérjük, kövessék a https://pbkik.hu/koronavirus/ weboldalt valamit a kamara Facebook oldalát https://www.facebook.com/pecsikamara/

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse.

Az átutalás bármilyen bankszámláról megtehetik, a közlemény rovatban mindenképpen tüntessék fel az adószámot és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas