Hírlevél – 2020. 06. 25.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. június 25.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Innovációs pályázati források – a jövő megalapozva
Egy helyre gyűjtöttük össze az összes általunk ismert, jelenleg rendelkezésre álló hazai és nemzetközi pályázati forrást, amelyek az innovációt támogatják.


Nyári Diákmunka program 2020
A kormány bértámogatott nyári diákmunka programján 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulók vehetnek részt, július 1. és augusztus 30. között.

DDGK ösztöndíjak átadása
2020 júniusában immár 4. alkalommal adták át a ,,DDGK Ösztöndíj” pályázat nyertes diákjai részére a PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumának Lőrincz Alapítványával és a KSZC Nagyatádi Ady Endre (Szak)Gimnázium és Szakközépiskola Pro Futuro Nagyatád Alapítványával együttműködésben.

Bakteriofággal a nyúlós költésrothadás, a rizs levélfoltossága ellen – a világban segítenek a pécsi kutatások
Reneszánszát éli a bakteriofágterápia, egyre több kutatás indul a fágokkal való eljárások kidolgozására. Az elsősorban mezőgazdasági kutatásokat végző pécsi Enviroinvest Zrt. az almafák tűzelhalásos betegsége ellen kidolgozott növényvédőszere után most egy újabb szer kifejlesztését kezdte meg: ezúttal a méhcsaládokat megtámadó nyúlós költésrothadás megszüntetésére alkalmazzák a fágokat. De sikeresen vették fel ugyanezzel az eljárással a harcot a rizs levélfoltossága ellen is. Utóbbi szert hamarosan a Távol-Keleten is bevethetik a rizsföldeken.


Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter – járványügyi tanulságok
A koronavírus járvány gyakorlatilag minden iparágat érintett szerte a világban, ezért ahogy más cégek is, úgy a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) tagjai is lépéseket tettek annak érdekében, hogy versenyképességüket meg tudják őrizni, számos működési mechanizmust át kellett értékelniük és átalakítaniuk ahhoz, hogy a kihívásoknak megfeleljenek.

COVID 19 – Kérdőív
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara készített egy kérdőívet, ami a kialakult vírushelyzet gazdasági következményeit szeretné feltárni. Kérjük, töltse ki a kérdőívet, ezzel is segítve a szakmai munkát!

Mintegy húsz éve segít sikeresen magyar cégeket a délszláv piacon egy baranyai vállalkozás
Energiakutatás témában nyert egy cégcsoporttal még februárban egy koncessziós tendert Horvátországban az NRG Vitae Plus Kft., de a jelenleg érvényben lévő határzár miatt az operatív tevékenységeket egyelőre mintegy fél évre felfüggesztették. Mint Gyermán István ügyvezető mondja, nem ez az egyetlen sikeres pályázatuk/munkájuk a közelmúltból.

Egy taxis hogyan tud számlát adni és arról adatot szolgáltatni a NAV felé?

Új társadalombiztosítási törvény jön július 1-től

Kamarai online országismertetők frissítése

Elérhető az üzleti újrakezdést segítő gyakorlati segédeszköz

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Monoklonális antitest a Nosema ceranae parazita által okozott nosemosis diagnosztizálására. Megnézem >>>


Cseh disztribútor és importőr keres egészséges élelmiszereket és étrend-kiegészítőket melyeket cseh és a szlovák piacon kíván forgalomba hozni. Megnézem >>>


Orosz kozmetikai szolgáltató cég kozmetikai termékeket gyártó partnert keres. Megnézem >>>


Egyesült Királyságban működő cég virtuális valóság felfedezése szolgáló motort kínál. Megnézem >>>


Japán, elektronikai készülék forgalmazó keres elektronikai és hasonló területről diszruptív fogyasztási cikkek EU-s beszállítóit, a termékek Japánban történő bevezetésére és forgalmazására. Megnézem >>>


Építőiparban működő litván kkv poliuretán keverő- és permetezőgépet keres technológiai továbbfejlesztéshez. Megnézem >>>


Egy romániai vállalkozás a levegő minőségének megfigyelésére alkalmas műszerek, illetve meteorológiai előrejelző berendezések disztribúciója területén kínálja szolgáltatásait. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


AdRia4Blue Nemzetközi Üzletember Találkozó
Kék gazdaság és a fenntartható fejlődés. 2020. szeptember 24. – 25., Rijeka. A részvétel ingyenes, regisztrációs határidő 2020. szeptember 23.

RENDEZVÉNYEK


CED20C – pályázati tájékoztató webinárium
2020. június 30.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.-vel közösen online tájékoztató fórumot szervez a mintegy 25 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett ‘CED20C’ vállalkozás fejlesztési pályázattal kapcsolatban.

Brokerage Event @Smart Manufacturing Matchmaking 2020
2020. november 18-20.
Ez az online üzletember találkozó kiváló lehetőséget teremt az intelligens gyártás és ipar 4.0 területén működő vállalati vezetőkkel, kutatókkal és állami testületekkel való találkozásra, tárgyalásra.


ICT Spring Europe 2020
2020. szeptember 15-16.
Az ICT Spring egy globális tech-konferencia, amely számos nemzetközi szakembert vonultat fel. A rendezvény egyedülálló lehetőséget kínál a résztvevőknek az AI ismereteik elmélyítésére, a gyorsan növekvő FinTech értékének megragadására, az ellátási láncok ipari innovációjának ösztönzésére, az informatikai biztonság titkainak áttörésére és az űrtechnológiák földi vállalkozásokra gyakorolt hatásának feltárására.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Zöld Nemzeti Bajnokok előminősítési pályázat
Magyarország Kormányának kiemelt célja a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása. A Magyar Multi Program (GINOP-1.1.4-16) részeként megvalósuló Zöld Nemzeti Bajnokok előminősítésre történő regisztráció és a folyamatban való részvétel feltétele a fejlesztési forráshoz (GINOP 1.2.11-20) való hozzáférésnek.

2020-1.1.1-KKV START INNOVÁCIÓ
12 milliárd Ft keretösszeggel áll nyitva a mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzését célzó pályázat, melyben a vállalkozások piacorientált innovációs projektjeikhez kaphatnak támogatást.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
A vállalkozásokat folyamatosan igyekszünk tájékoztatni a kialakult gazdasági helyzetről. Kérjük, kövessék a https://pbkik.hu/koronavirus/ weboldalt valamit a kamara Facebook oldalát https://www.facebook.com/pecsikamara/

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse.

Az átutalás bármilyen bankszámláról megtehetik, a közlemény rovatban mindenképpen tüntessék fel az adószámot és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas