Hírlevél – 2020. 07. 23.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. július 23.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Széchenyi Kártya Program
Számos lehetőség a fejlődésre, fejlesztésre. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara több hitelkonstrukció egyidejű leadása esetén is csak egy regisztrációs díjat számol fel. Az önkéntes kamarai tagoknak továbbra is díjmentes valamennyi konstrukció igénylése.


A kamarai választások eredménye
A 2020. július 20-i Baranya megyei kamarai választáson a kamarában rendben regisztrált vállalkozások tagozatonként megválasztották küldötteiket a kamara küldöttgyűlésébe. A kamarai tagok emellett megválasztották a tagozatok elnökét és elnökségét, valamint a szigetvári, siklósi, komlói és mohácsi kamarai szervezetek elnökeit és elnökségeinek tagjait.

Erősödő társadalmi felelősségvállalás a DDGK tagjainál
A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) 2 tagja a MIG-TIG Kft. és a Lakics Kft. erősítette hírnevét azzal, hogy segítette Komló városát közéri hulladékgyűjtő edények bővítésében. A hulladékgyűjtőket komlói hátrányos helyzetű diákok készítették.

„Az elhivatottság visz minket előre”
Az elmúlt 4 évben folyamatos fejlődés figyelhető meg a humánerőforrás tekintetében és a gazdálkodás terén is GSH-Építő Kft.-nél. Gépparkjuk fejlesztése folyamatos. A Villányt elkerülő út mellett jelenleg saját irodaházuk épül.


Nemzetközi kreatív ipari fotókiállítás Komlón
A CE1013 Interreg Refresh Central Europe pályázat keretében fotókiállítás, valamint a régió kézműipari szakembereinek termékeiből kiállítás nyílik Komlón, a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben.

RESTART és Gazdaságvédelmi jogszabálytár
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által összeállított „RESTART + Gazdaságvédelmi jogszabálytár” nevű digitális kiadványok célja a vállalkozások hiteles tájékoztatása és válság utáni újra indulást segítő intézkedéseinek támogatása.

„A vendéglátás olyan szakma, ahol hétvégén, este is kell dolgozni”
Elismert vendéglátóipari szakember az 5 Íz Kft. ügyvezetője, Havasi István. A szakma iránti elhivatottságát az is bizonyítja, hogy több évtizede oktatja a vendéglátás szakma iránt érdeklődő tanulókat.natkozóan? Szeretne többet megtudni az egészségügyi innovációról, a termékek bevezetéséről és az üzleti modellekről? Ebben nyújt segítséget az alábbi képzés.

Nyílt végű pénzügyi lízing változásai

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek 2020.07.17.

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Holland biotechnológiai vállalat technológiai és szakértő partnereket keres egy bioinformatikai platform kifejlesztésére és bevezetésére új generációs szekvenálási elemzéshez online környezetben. Megnézem >>>


Elsőosztályú füstölt és pácolt sonka gyártó montenegrói cég keres üzleti partnereket forgalmazói megállapodás keretében. Megnézem >>>


Arab nyelvtanító e-learning platform online tartalmának felülvizsgálata. Megnézem >>>


Német autóipari beszállító szerszámgyártót keres, aki képes komplex szerszámok előállítására nehézipari gépekhez. A német cég sajtolt és húzott fém alkatrészeket gyárt. Megnézem >>>


Orosz cég olajiszap-ártalmatlanítási technológiához keres partnert. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Marketplace Austria 2020
Nemzetközi élelmiszeripari üzletember találkozó, 2020. október 14. Bécs – Ausztria; Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

RENDEZVÉNYEK


NAV regisztráció, Online számlázás, vannak még nyitott kérdések? – Tapasztalatok a NAV előadóitól
2020. július 30.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Szigetvári CSAKpont ingyenes online tájékoztató fórumot szervez a július 1-től életbe lépett online számlázás tapasztalatairól.


EUROSTARS információs nap
2020. augusztus 25.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020. augusztus 25-én 10 és 13 óra között információs napot szervez az érdeklődők számára a EUROSTARS-program idei második pályázati fordulójához kapcsolódóan, melynek nemzetközi beadási határideje 2020. szeptember 3. 20 óra.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Külföldi kiállítás részvétel? – most pályázzon támogatásra
A Gazdaságvédelmi Akcióterv következő lépéseként a Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közreműködésével 25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási keretösszeggel Nemzeti Exportvédelmi Programot indít.

Pályázatonként akár 3 milliárd Ft-os támogatás a Külpiaci Növekedési Támogatás keretében
Megnyílt a 23 milliárd Ft keretösszeggel rendelkező Külpiaci Növekedési Támogatás c. pályázat regisztrációs felülete, mely kiírás keretében a hazai vállalkozások 280 millió Ft – 3 milliárd Ft összegben pályázhatnak támogatásra.

Magyar Kézműves Remek 2020 pályázat
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére. Közeleg a beadási határidő: 2020.08.15.!
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas