Hírlevél – 2020. 07. 30

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. július 30.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Az Enterprise Europe Network (EEN) az Európai Unió egyetlen és egyben a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata. A hálózat egyedülálló földrajzi lefedettséggel és tevékenységi körrel közel 600 európai üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetet fog össze, több mint 60 országban. A dél-dunántúli régióban a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara áll a vállalkozások rendelkezésére a következő területeken: vállalkozásfejlesztés, nemzetközi piacok meghódítása, technológia-transzfer, nemzetközi K+F együttműködések.

A tavalyi évhez hasonlóan kamaránk idén is több alkalommal indít gyakorlati oktatói képzést. Július 13-án 30 fő tett sikeres vizsgát, így hivatalosan is gyakorlati oktatókká váltak.
A pandémiás időszakot követően ismét várja a feltöltődni, pihenni, kikapcsolódni és gyógyulni vágyó vendégeit Dél-Dunántúl egyetlen gyógyszállodája, a Thermal Hotel Harkány.

Milyen adóvonzata van, ha a munkáltató a munkavállalók részére a koronavírus-világjárvány miatt elrendelt veszélyhelyzet időszakában ingyenesen biztosította a koronavírus teszt lehetőségét? És a vészhelyzet megszűnését követően?
Mire van most szükség? Az én vállalkozásom mit képes tenni, mit tud adni ebben a megváltozott helyzetben? Valószínűleg hasonló kérdéseket tett fel magának Vétek Jánosné, a Leme Kft. ügyvezetője.

Nemzetközi vállalkozói partnerség –
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

COVID-19: Spanyol biotechnológiai cég partnereket keres új COVID-19 elleni immunoterápiák kidolgozására kiméra vírushoz hasonló részecskék alapján, Eureka, H2020 és hasonló programokban való induláshoz. Megnézem >>>


Román, háztartási kekszet gyártó cég helyi forgalmazókat keres. Megnézem >>>


A növekedésre vagy a szerkezetátalakításra szakosodott görög magánbefektetési partnerség finanszírozást kínál innovatív ipari kkv-k számára.


Fémfeldolgozásra szakosodott német cég alvállalkozókat keres


Építőiparban működő litván kkv poliuretán keverő és permetezőgépeket keres. Megnézem >>>


Kagylótermesztéssel foglalkozó francia cég partnert keres műszaki együttműködési megállapodáskeretében, lagúnákban és nyílt tengeren kötélre felfüggesztett tenyésztő táblákra érzékelők integrálására. Megnézem >>>


Elektronika és elektromos alkatrészek értékesítésére és forgalmazására szakosodott német cég üzleti vagy műszaki előnyökkel rendelkező termékek gyártóit keresi termékportfóliójának bővítésére, kereskedelmi ügynöki vagy disztribúciós szolgáltatási megállapodás alapján. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Marketplace Austria 2020
Nemzetközi élelmiszeripari üzletember találkozó, 2020. október 14. Bécs – Ausztria; Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

RENDEZVÉNYEK

2020. augusztus 25.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020. augusztus 25-én 10 és 13 óra között információs napot szervez az érdeklődők számára a EUROSTARS-program idei második pályázati fordulójához kapcsolódóan, melynek nemzetközi beadási határideje 2020. szeptember 3. 20 óra.


Alapfokú szerzői jogi tanfolyamot indít ügyvédek számára az SZTNH
2020. szeptember 7.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) alapfokú szerzői jogi tanfolyamot indít Microsoft Teams platformon. A 2020. szeptember 7-én induló, az ügyvédek számára kreditpontot adó 4 alkalmas képzés szeptember 21-én 9 – 12 óra között szakvizsgával zárul.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
A HoCare2.0 projekt pályázat olyan digitális fejlesztésekre ösztönzi a KKV-kat, amelyek az idősek otthoni ápolását, gondozását segítik.

Startup Factory – 2020-1.1.4-STARTUP
A pályázati felhívás célja, hogy a korábbi felhívások alapján a technológiai inkubátoroknak lehetőséget biztosítson tevékenységük folytatására, lényegében a korábbiakban megfogalmazott elvek alapján és figyelembe véve a program eddigi működésének tapasztalatait.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas