Hírlevél – 2020. 08. 13.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. augusztus 13.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


ITT és MOST! Találjunk megoldást!
A vállalkozók többsége az elmúlt pár hónapban jelezte, hogy számos nehézség, az üzleti és beszállítói partnerségben kapacitáshiányok, logisztikai problémák merültek fel, amiket minél hamarabb szeretnének megoldani. Szó szerint ITT és MOST, hiszen a mostanra állandóvá váló üzleti bizonytalanság nem teszi lehetővé a hosszútávú stratégiai tervezést, de ettől még a gyártással, értékesítéssel, szolgáltatással napi szinten haladni kell.


Mesterképzések támogatással!
TÁMOGATOTT mesterképzéseket és vizsgákat indít az iparkamara 2020. augusztus végén. A tanfolyam és vizsgadíj finanszírozására korlátozott létszámkeretig támogatási lehetőség áll rendelkezésre.

Az autós világmárkák odavannak a komlói innovatív ötletekért
Újabban egy autós bevásárlókosár keltette fel az autósok figyelmét – és kapott rengeteg pozitív visszajelzést a közösségi médiában –, amellyel maceramentessé tudjuk tenni a mindennapos bevásárlást. Ez itt most nem egy termékreklám volt, sokkal inkább annak szemléltetése, hogy milyen sokoldalúnak kell lennie egy termékinnovációnak.


Nemzetközi piacra lépés – Hogyan használjuk az ITT & MOST lehetőséget partnerkeresésre?
Minden oldalról halljuk; online, virtuális, digitális… milyen egyszerű, gyors és megkerülhetetlen. Mi azt is eláruljuk, hogy ez miért jó az Ön vállalkozásának és hogyan használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására!

„Egy sikeres cég élete és működése olyan, mint egy élő, egészséges szervezeté”
Több mint 55 éve működik a térség meghatározó, kiemelkedő minőségű növényvédelmi termékek fejlesztésére, gyártására, szakosodott vegyipari vállalata, az Agrokémia Sellye, amely nagy hangsúlyt helyez központi filozófiájára: mezőgazdasági környezetünk minél zöldebb, tisztább és egészségesebb legyen.

Bértámogatás – ami már kifutott, és ami még igénybe vehető

Végrehajtás és fizetési kedvezmények a veszélyhelyzet után

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Gyógyszeripari termékekre szakosodott belga kereskedelmi társaság gyógyszertermékeket és orvostechnikai eszközöket keres gyógyszertári és kórházi forgalmazásra. Megnézem >>>


Chipseket és snackeket gyártó német vállalkozás keres forgalmazói és/vagy értékesítési megállapodás keretében partnereket. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


EUROSTARS információs nap
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020. augusztus 25-én 10 és 13 óra között információs napot szervez az érdeklődők számára a EUROSTARS-program idei második pályázati fordulójához kapcsolódóan, melynek nemzetközi beadási határideje 2020. szeptember 3. 20 óra.

RENDEZVÉNYEK


Bajor-magyar online külgazdasági fórum 2020
2020. október 13.
A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a Külgazdasági és Külügyminisztérium Müncheni Főkonzulátusával együttműködésben bajor-magyar online külgazdasági fórumot, üzletember találkozót szervez, előzetes tervek szerint 2020. október 13-án. Az időpont azonban még változhat.


MEDICA 2020 – online Healthcare Brokerage Event
2020. október 22.
A MEDICA Healthcare Brokerage Event idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, azonban a COVID-19 okozta körülmények között az üzletember találkozóra nem a MEDICA vásár keretében, hanem virtuálisan kerül sor. Ez azt is jelenti, hogy a tárgyalások és további rendezvények nem korlátozódnak 3 napra. Összesen 11 nap áll rendelkezésre a tárgyalásokra.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Pályázatonként akár 3 milliárd Ft-os támogatás a Külpiaci Növekedési Támogatás keretében
Megnyílt a 23 milliárd Ft keretösszeggel rendelkező Külpiaci Növekedési Támogatás c. pályázat regisztrációs felülete, mely kiírás keretében a hazai vállalkozások 280 millió Ft – 3 milliárd Ft összegben pályázhatnak támogatásra.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas