Hírlevél – 2020. 09. 03.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. szeptember 10.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Új üzletipartner-keresési platform vállalkozásoknak; „Fontos számomra, hogy élvezzem, amivel foglalkozom, és hogy úgy érezzem: sikerem van”; „Fejlesztő partnerei leszünk mindenkinek, aki hajlandó a megye gazdaságát e célban segíteni” – megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság szeptemberi száma. Olvasson bele!

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Regisztráljon és tegyen fel ÖN is üzleti ajánlatokat! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Disztribútort, viszonteladót keresünk keményfa bútoripari termékek forgalmazására.


Gépi látás, mesterséges intelligencia vagy neurális hálózat ipari felhasználásával kapcsolatos K+F+I projektek


Kereskedelmi képviseletet keresünk boraink külföldi értékesítéséhez

A Magyarországra történő beutazásra 2020. szeptember 1-től a következő rendeletekben foglalt szabályok vonatkoznak.
25 évvel ezelőtt, amikor a pécsi Euro Optic megnyitotta az első üzletét a vásárcsarnokkal szemben, sokan furcsállották, hogy miért kell még egy optika a városba. Akkor még nem lehetett előre látni, hogy néhány év múlva újabb és újabb optikus üzletek nőnek ki a földből, miután a szemüveg „nemszeretem” orvostechnikai eszközből divatcikké avanzsált.

Az EU-Japán KKV Központ szeptemberben is szervez angol nyelvű ingyenes webináriumokat, melyekben a japán piac sajátosságait és az abban rejlő lehetőségeken vezetik végig a résztvevőket az egyes területek szakértői. A soron következő szeptemberi „képzésekre” már megkezdődött a regisztráció.
Míg néhány évvel ezelőtt tulajdonképpen még ketten dolgoztak a szervezeti diagnózist, üzleti coachingot és tréningeket, vezetői kompetenciafelmérést nyújtó MyPro Solutions-ben, ma már 8 munkatárs látja el az egyre növekvő mennyiségű feladatot. Látványos fejlődésen ment és megy keresztül a pécsi vállalkozás, és mint Dobos Elvira ügyvezető mondja, a növekedés tudatos döntésük és munkájuk eredménye.

Nemzetközi vállalkozói partnerség –
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Holland biotechnológiai vállalat technológiai és szakértő partnereket keres egy bioinformatikai platform kifejlesztésére és bevezetésére az új generációs szekvenálási elemzéshez online környezetben. Megnézem >>>


Organikus és vegán termékekre szakosodott holland cég üzleti partnert keres, aki gyártási megállapodás keretében vegán desszerteket tud előállítani. Megnézem >>>


Egy olasz vállalkozás kelet-európai műanyaggyártó céget keres innovatív és környezetbarát esernyő kifejlesztésére és gyártására, H2020-EIC-FTI-2018-2020 pályázat keretében (jelentkezési határidő: szeptember 15.) Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

A MEDICA Healthcare Brokerage Event, virtuális üzletember találkozóra, 11 nap áll rendelkezésre a tárgyalásokra, a regisztrációs díj 50 EUR, amely eredményes tárgyalás esetén visszajár.

RENDEZVÉNYEK


Új trendek a munka és a magánélet összeegyeztetésében
2020. szeptember 11.
Érdekel, hogy milyen új trendek vannak a munka és a magánélet összeegyeztetésében? Akkor gyere el a Pécsi Család- és KarrierPONT által szervezett kétórás gyakorlati workshopra!

Francia-Magyar üzleti fórum Budapesten
2020. szeptember 24.
Az Enterprise Europe Network és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, valamint a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara első közös szervezésű Magyar-Francia Üzleti Fóruma szeptember 24-én kerül megrendezésre Budapesten.

MKIK Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan!
2020. október 1.
A Modern Vállalkozások Programja elsődleges célja, hogy növelje a hazai KKV szektor versenyképességét a megfelelő infokommunikációs eszközök fejlesztésével számos támogatási, fejlesztési lehetőséget és térítésmentes szolgáltatást biztosítva a vállalkozások számára. Az online tájékoztató keretében a vállalkozások első kézből kaphatnak információt a program részleteiről és ismerhetik meg a számukra is elérhető megoldásokat.
2020. október 8.
Az ITT&MOST következő online fórumának témája a magyar-szlovén üzleti lehetőségek, együttműködési és támogatási konstrukciók, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovén Tagozata szervezésében kerül sor.

2020. szeptember 15.
A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az Enterprise Europe Network magyarországi konzorciumvezető partnereként, tisztelettel meghívja Önt a következő Knowledge To Money Club napra, mely ismét online formában valósul meg.

Beszállítási lehetőségek a GFP horvátországi pályázatai kapcsán
2020. szeptember 24.
A Horvátországban magyarlakta területek gazdaságfejlesztésének ösztönzését szolgáló támogatási program a témája az ITT & MOST keretében megrendezésre kerülő következő online tájékoztatónak, melyre az az Economica Hungarica Alapítvány és az MKIK Magyar-Horvát Tagozatának szervezésében kerül sor.
2020. október 1.
Az EXIM Bank Zrt. online tájékoztatóján Önök is megismerhetik az elérhető külföldi és belföldi finanszírozási konstrukciókat, garanciavállalások feltételeit, valamint az EXIM kárenyhítő programok részleteit.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Elindult “Az Év Felelős Foglalkoztatója 2020” pályázat!
Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OFA Nonprofit Kft.) ötödik alkalommal hirdeti meg “Az Év Felelős Foglalkoztatója” elnevezésű pályázatát.

Pályázati felhívás iparterület bérlésre
Szentlőrinc Város Önkormányzata a TOP-1.1.1-16 kódszámú felhívás “IPARTERÜLET FEJLESZTÉSE SZENTLŐRINCEN”, című projekt keretében, két, egyenként 442,7 m2 hasznos alapterületű univerzális üzemcsarnokot épít bérbeadási céllal.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas