Hírlevél – 2020. 09. 10.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. szeptember 10.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Dél-Dunántúli Gazdaság
Új üzletipartner-keresési platform vállalkozásoknak; „Fontos számomra, hogy élvezzem, amivel foglalkozom, és hogy úgy érezzem: sikerem van”; „Fejlesztő partnerei leszünk mindenkinek, aki hajlandó a megye gazdaságát e célban segíteni” – megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság szeptemberi száma. Olvasson bele!

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Regisztráljon és tegyen fel ÖN is üzleti ajánlatokat! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Gyártási tevékenység nagy mennyiségű nyers adattal. Megnézem >>>


Beszállítókat keresünk a kelet-európai régióban. Megnézem >>>


Ventilátoros lefúvó egységet keresünk. Megnézem >>>


Üzleti túlélők itt és most – 2020. szeptember 24.
Túlélési gyakorlatokat és módszeres megközelítéseket bemutató találkozó. A drasztikus gazdasági visszaesés mellett Baranya megye igazi „üzleti túlélőkkel” büszkélkedhet. De miért sikerülhetett négy beszélgető partnerünknek a talpon maradás, és van-e általános recept egy válságban? Jöjjön el a konferenciára, és legyen Ön is a vállalkozói felfedezések részese!

Adózás e-Learning 2020
Az adóhatósági ellenőrzések tapasztalatai, az adóváltozások, valamint a digitális eszközök az e-közigazgatásban is olvasható a legújabb kamarai e-learning oldalon.

Vállalati Fehér Könyv – gyakorlati útmutató a járványhelyzetre való felkészüléshez
Az új, online elérhető kiadvánnyal az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében segíti a hazai vállalkozásokat.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett határátlépéssel kapcsolatos szabályok
2020. szeptember 4-én jelent meg a Kormány 422/2020. számú rendelete a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet járványügyi utazási részletszabályaival kapcsolatos módosításáról, mely a tesztelésre, sport- és kulturális rendezvényekre, továbbá a gazdasági és üzleti célú utazásokra vonatkozó enyhítéseket tartalmaz.


Szerb piaci lehetőségek – 2020. szeptember 17.
Az ITT&MOST következő online tájékoztató fórumának témája a szerb (ezen belül leginkább Vajdaság) beruházási és üzleti együttműködési lehetőségek, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében kerül sor.

Az online számlázás 2021-ben válik teljessé
Az online számlázás 2021-ben válik teljessé, ekkor már minden számlát, még a magánszemélyek részére kiállítottakat is látja majd az adóhivatal – adta ki a tájékoztatást Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára.

Munkakörhöz kötődő kötelező védőoltások
Egyes munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók nagyobb veszélynek vannak kitéve bizonyos betegségekkel kapcsolatban. A munkáltató feladata felmérni a veszély létét, nagyságát és ennek megfelelően biztosítani a munkavállalók számára a szükséges védőoltásokat. Ehhez természetesen iránymutatást is kapnak a Nemzeti Népegészségügyi Központtól.

A koronavírus járvány gazdasági hatásai – elemzés
Az MKIK Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet elemzésében a koronavírus-járvány gazdasági hatásait vizsgálja a hazai vállalkozások kapacitáskihasználtsága, pénzügyi tartalékai és foglalkoztatotti létszámváltozásai, valamint a bérek és az értékesítési árak változásai szempontjából.

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek 2020.09.08.

MKIK Közép-Ázsiai Tagozatának aktuális hírlevele

MKIK Magyar-Orosz Tagozatának aktuális hírlevele

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Holland magnéziumgyártó kutatási együttműködési megállapodás vagy technikai együttműködési megállapodás keretében partnert keres magnéziumot tartalmazó élelmiszer-ipari termékek létrehozására vagy közös fejlesztésére. Megnézem >>>


Vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított ivóvíz gyártásával foglalkozó lett vállalkozás forgalmazói vagy gyártási megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>


Virtuális valóság termékeket fejlesztő bolgár cég licencszerződéseket kötne az idegenforgalom, kiskereskedelem, oktatás és szórakoztató ipar ágazatokban. Megnézem >>>


Dániai székhelyű biomassza-hasznosítással foglalkozó társaság maradvány- illetve melléktermék-beszállítókat keres a biogáz szektorban. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


MEDICA 2020 – online Healthcare Brokerage Event
A MEDICA Healthcare Brokerage Event, virtuális üzletember találkozóra, 11 nap áll rendelkezésre a tárgyalásokra, a regisztrációs díj 50 EUR, amely eredményes tárgyalás esetén visszajár.

RENDEZVÉNYEK


Jelen a jövő munkaerőpiaca!
2020. szeptember 22.
2020-as MENTA konferenciát szeptember 22-én a MENTA Warmup: Jelen a jövő munkaerőpiaca! című ingyenes társrendezvény vezeti fel, ahol a munkaerőpiaccal kapcsolatos legaktuálisabb kihívásokról fogunk beszélgetni meghívott szakértők és egy közös gondolkodás segítségével.

Vállalkozz digitálisan! – A home office-t segítő digitális megoldások – webinárium
2020. október 1.
A Modern Vállalkozások Programja és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara online rendezvényén infokommunikációs szakértő, Baranya megyei eszközszállító és a home office, távmunka megoldásokat már alkalmazó cégek vesznek részt és mutatják be a legújabb digitalizációs trendeket, ágazati megoldásokat.

Piacra lépés és üzleti lehetőségek Szlovéniában
2020. október 8.
Az ITT&MOST következő online fórumának témája a magyar-szlovén üzleti lehetőségek, együttműködési és támogatási konstrukciók, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovén Tagozata szervezésében kerül sor.


Beszállítási lehetőségek a GFP horvátországi pályázatai kapcsán
2020. szeptember 24.
A Horvátországban magyarlakta területek gazdaságfejlesztésének ösztönzését szolgáló támogatási program a témája az ITT & MOST keretében megrendezésre kerülő következő online tájékoztatónak, melyre az az Economica Hungarica Alapítvány és az MKIK Magyar-Horvát Tagozatának szervezésében kerül sor.

EXIM – export finanszírozás, biztosítás és kárenyhítő programok
2020. október 1.
Az EXIM Bank Zrt. online tájékoztatóján Önök is megismerhetik az elérhető külföldi és belföldi finanszírozási konstrukciókat, garanciavállalások feltételeit, valamint az EXIM kárenyhítő programok részleteit.

“A szakképzés jövője” – Szakmai konferencia online térben
2020. október 13.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológia Minisztériummal együttműködve szakmai konferenciát szervez „A szakképzés jövője” címmel.

Tárgyaljunk! – Praktikus tanácsok üzleti partnerkeresésre az ITT&MOST rendszerében
2020. október 15.
Az ITT&MOST online üzleti platform egyedülálló lehetőséget biztosít partnerkapcsolatok kiépítésére függetlenül attól, hogy venne, eladna, projektpartnert, gyártót, alapanyagot, munkaerőt vagy éppen finanszírozást keres a vállalkozás. Az online tájékoztató keretében megtudhatják a résztvevők, hogy használhatják ki maximálisan az oldal nyújtotta tárgyalási lehetőségeket.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

EUREKA GlobalStars-Singapore Call
Az EUREKA GlobalStars kezdeményezés keretében erős piaci potenciállal rendelkező innovatív termékek és alkalmazások fejlesztésére lehet pályázni szingapúri szervezetekkel közösen.

Az év honlapja pályázat – 2020
A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 19. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat és a legjobb digitális megoldásokat várja.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas