Hírlevél – 2020. 09. 17.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. szeptember 17.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Mennyi az annyi? – Álláskeresők Baranyában
Tudjuk jól, hogy a járványügyi helyzettel összefüggésben 2020 tavaszától kezdődően az álláskeresők száma országosan növekedni kezdett. Na de mi a helyzet Baranyában? Lássuk a pontos számokat.

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Regisztráljon és tegyen fel ÖN is üzleti ajánlatokat! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Környezetbarát textilek és táska kellékek. Megnézem >>>


Raktárat keresünk! Megnézem >>>


Munkaerőt keresünk – CNC gépkezelő, Vizuális ellenőr. Megnézem >>>


ITT és MOST! Találjunk megoldást!
A vállalkozók többsége az elmúlt pár hónapban jelezte, hogy számos nehézség, az üzleti és beszállítói partnerségben kapacitáshiányok, logisztikai problémák merültek fel, amiket minél hamarabb szeretnének megoldani. Szó szerint ITT és MOST, hiszen a mostanra állandóvá váló üzleti bizonytalanság nem teszi lehetővé a hosszútávú stratégiai tervezést, de ettől még a gyártással, értékesítéssel, szolgáltatással napi szinten haladni kell.

„Fejlesztő partnerei leszünk mindenkinek, aki hajlandó a megye gazdaságát e célban segíteni”
Újabb négy évre kapott bizalmat kamarai elnökként a 2020. július 20-án lezajlott kamarai választásokon dr. Síkfői Tamás, aki korábban 27 évig titkárként, majd az előző ciklusban elnökként vett részt a megye gazdasága, valamint az itt működő vállalkozások képviseletében, menedzselésében, támogatásában.


Keményednek az álláspontok – jön a kemény brexit?
December 31-ig még az uniós jog határozza meg az EU és az Egyesült Királyság kapcsolatrendszerét, de ha addig nem lép hatályba új egyezmény a kétoldalú gazdasági kapcsolatok szabályrendszeréről, akkor valóban bekövetkezhet a „kemény brexit”, azaz a hatályukat vesztő uniós jogszabályok helyett a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) rendelkezései szerint köttetnek majd az üzletek az uniós országok és a britek között.

„Fontos számomra, hogy élvezzem, amivel foglalkozom, és hogy úgy érezzem: sikerem van”
Szokatlanul csendes a páncélszekrény-gyártással, biztonságtechnikával foglalkozó pécsi Strauss Metal Kft. gyártócsarnoka. A csönd nem azt jelzi, hogy nincs munka, ellenkezőleg: a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan gőzerővel termelt a vállalkozás.

A kormány gazdaságfejlesztési zónákat hoz létre

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2020 októberében

V4GU Nemzetközi Konferencia és Green Workshop 3. rendezvény

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Holland vállalkozás informatikai megoldásokat keres érintés nélküli utazáshoz és létesítményekhez való hozzáféréshez a Covid19 fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében. Megnézem >>>


Osztrák vállalkozás szállítói megállapodás keretében keres bio nyers vagy gyorsfagyasztott brokkolit és/vagy karfiol beszállítót. Megnézem >>>


Észak-dániai vállalkozás Skandináv és Lengyel piaci terjesztésre keres fa, fém, műanyag, textil lakberendezési kiegészítő-, és gyapjú, pamut, poliészter gyerekágynemű gyártókat. Megnézem >>>


Lengyel disztribútor alkoholmentes bor beszállítóját keresi. Megnézem >>>


Energiahatékonysággal foglalkozó olasz vállalat disztribúciós és kereskedelmi szolgáltatásait kínálja potenciális beszállítóknak. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Smart Manufacturing Matchmaking 2020 – ipar 4.0 lehetőségek tárháza
A Smart Manufacturing Matchmaking 2020 (SMM2020) keretében idén virtuális üzletember találkozó, üzemlátogatás és webináriumok is várják az intelligens gyártás és az ipar 4.0 iránt érdeklődőket, ezeken a területeken aktív vállalkozásokat, kutatókat. 2020. november 18-20. között.

RENDEZVÉNYEK


EIT Health Innovációs Training
2020. szeptember 22.
Az EIT Health idén második alkalommal hirdette meg innovációs képzését, mellyel olyan mikro- és kisvállalkozásokat, kutatási és oktatási intézményeket, spin-off vállalkozásokat és start-upokat támogat, amelyek már rendelkeznek valamilyen innovációval, termékkel vagy megoldással, amely megfelel a CIMIT level 1. szintjének (Need).

Beszállítási lehetőségek a GFP horvátországi pályázatai kapcsán
2020. szeptember 24.
A Horvátországban magyarlakta területek gazdaságfejlesztésének ösztönzését szolgáló támogatási program a témája az ITT & MOST keretében megrendezésre kerülő következő online tájékoztatónak, melyre az az Economica Hungarica Alapítvány és az MKIK Magyar-Horvát Tagozatának szervezésében kerül sor.

EXIM – export finanszírozás, biztosítás és kárenyhítő programok
2020. október 1.
Az EXIM Bank Zrt. online tájékoztatóján Önök is megismerhetik az elérhető külföldi és belföldi finanszírozási konstrukciókat, garanciavállalások feltételeit, valamint az EXIM kárenyhítő programok részleteit.

A török gazdaság aktuális helyzete és kilátásai, üzleti lehetőségek Törökországban
2020. október 2.
Az online esemény a Törökország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást számos témában.

Incoterms 2020 képzés
2020. október 13.
Az International Chamber of Commerce (ICC) aktualizált nemzetközi kereskedelmi szokványgyűjteményének, az Incoterms® 2020 megjelenése alkalmából szervezett képzés célja az új nemzetközi kereskedelmi szokványok bemutatása, a nemzetközi kereskedelemben 2020. január 1-jétől alkalmazható változások, a megszűnő vagy módosuló, illetve az új fuvarparitások ismertetése.


Üzleti túlélők itt és most
2020. szeptember 24.
Túlélési gyakorlatokat és módszeres megközelítéseket bemutató találkozó. A drasztikus gazdasági visszaesés mellett Baranya megye igazi „üzleti túlélőkkel” büszkélkedhet. De miért sikerülhetett négy beszélgető partnerünknek a talpon maradás, és van-e általános recept egy válságban? Jöjjön el a konferenciára, és legyen Ön is a vállalkozói felfedezések részese!

Klímavédelmi finanszírozási lehetőségek a Nyugat-Balkánon
2020. szeptember 25.
A tervek szerint 2020 őszén hirdeti meg második, nyugat-balkáni beruházás-előkészítő és kapacitásfejlesztő támogatási programját a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. A program rokon vonásokat hordoz első, tavaszi felhívásukkal.

Vállalkozz digitálisan! – A home office-t segítő digitális megoldások – webinárium
2020. október 1.
A Modern Vállalkozások Programja és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara online rendezvényén infokommunikációs szakértő, Baranya megyei eszközszállító és a home office, távmunka megoldásokat már alkalmazó cégek vesznek részt és mutatják be a legújabb digitalizációs trendeket, ágazati megoldásokat.

Piacra lépés és üzleti lehetőségek Szlovéniában
2020. október 8.
Az ITT&MOST következő online fórumának témája a magyar-szlovén üzleti lehetőségek, együttműködési és támogatási konstrukciók, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovén Tagozata szervezésében kerül sor.

Tárgyaljunk! – Praktikus tanácsok üzleti partnerkeresésre az ITT&MOST rendszerében
2020. október 15.
Az ITT&MOST online üzleti platform egyedülálló lehetőséget biztosít partnerkapcsolatok kiépítésére függetlenül attól, hogy venne, eladna, projektpartnert, gyártót, alapanyagot, munkaerőt vagy éppen finanszírozást keres a vállalkozás. Az online tájékoztató keretében megtudhatják a résztvevők, hogy használhatják ki maximálisan az oldal nyújtotta tárgyalási lehetőségeket.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Start-up Amplifier 2022 pályázat
AAz EIT Health magyarországi partnereként a PTE ÁOK ITD csapata elkötelezetten dolgozik azon, hogy partnereit megismertesse minden olyan lehetőséggel, mellyel extra forráshoz, szakmai továbbképzéshez, vagy éppen új, nemzetközi kapcsolatokhoz juthatnak. Ennek keretében hívják fel a figyelmet az EIT Health által meghirdetett Start-up Amplifier 2022 pályázatra.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas