Hírlevél – 2020. 09. 24.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. szeptember 24.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Új kedvezményes hitelkonstrukció a turisztikai vállalkozások számára!
TA kamaránk által is véleményezett Széchenyi Turisztikai Kártya a turisztikai szektorban működő vállalkozások részére a COVID-19 koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet kezelésére és a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében kialakított új, kedvezményes feltételrendszerű, kiemelt állami kamat-, kezességi díj- és költségtámogatásban részesített szabad felhasználású folyószámlahitel.

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Regisztráljon és tegyen fel ÖN is üzleti ajánlatokat! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Munkatársakat keresünk: villamos tervező, villamos projektmérnök, stb. Megnézem >>>


AQUAPARK építése, beruházása, üzemeltetése Megnézem >>>


Textil és faalapanyag gyártót keresek gyerekjátékok készítéséhez. Megnézem >>>


Tárgyaljunk! ITT és MOST
Egy hónapja „nyitott” a hazai vállalkozók számára a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által nemzetközi üzleti partnerkeresésre fejlesztett online rendszer, az ITT és MOST. Idén először magyar nyelven teszi lehetővé a felület az üzleti profilok és partnerségi ajánlatok megjelentetését díjmentesen.

Új csapattagot keresünk!
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara új kollégát keres Széchenyi Kártya ügyintéző munkakörre.

„A liftes nem egy átlagos szakmunka, inkább egy kvalifikált és sokféle kreatív tudást igénylő szakma”
Az már önmagában sikerként könyvelhető el, ha egy vállalkozás partnerei megelégedésére 32 éve töretlenül végzi a munkáját. Nincs rá szükség, hogy minden utcasarkon plakátok hirdessék a létezését, hiszen a pécsi Mikrolift Kft. elsősorban közületek, cégek számára kínál egyedi felvonómegoldásokat.

A maszkhasználat szabályai a vállalkozásoknál
A 2020. szeptember 18-án megjelent Magyar Közlöny (Magyar Közlöny 2020. évi 207. szám) részletes előírásokat tartalmaz a vírushelyzettel kapcsolatosan a maszkhasználatra.


Vállalkozz digitálisan! – A home office-t segítő digitális megoldások
A Modern Vállalkozások Programja és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara online rendezvényén infokommunikációs szakértő, Baranya megyei eszközszállító és a home office, távmunka megoldásokat már alkalmazó cégek vesznek részt és mutatják be a legújabb digitalizációs trendeket, ágazati megoldásokat.

Útmutató a formatervezésiminta-oltalmi bejelentéshez
Az SZTNH megjelentetett egy útmutatót és egy videós segédletet, amely támogatja a bejelentőket a szabályszerű beadványok elkészítésében, gyakorlati példákon és ábrákon keresztül, a gyors és zökkenőmentes eljárás érdekében.

Éltető elemük az alkotás
Pécsről a Szigetvár felé vezető úton, szinte szembe a nagy áruházakkal figyelem felhívó, de nem hivalkodó felirat hirdeti, a modern épületben a Gangel Férfiszabóság működik.

Zenés, táncos rendezvények és vendéglátó üzletek nyitvatartása: kire, mire vonatkozik, és nem vonatkozik?
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége nyújt segítséget a 431/2020. (IX. 18.) Kormányrendelet értelmezésében.

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek 2020.09.21.

Online számlaadat-szolgáltatás: a számlakibocsátóra vonatkozó általános szabályok – 1.rész

Elszámolás a munkaviszony végén

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Lett kertészeti szakközépiskola a növénybetegségek hiperspektrális képalkotással történő diagnosztizálására szolgáló technológiákat keres. Megnézem >>>


Román kávékülönlegességeket gyártó cég keres üzleti partnereket disztribútori megállapodás keretében. Megnézem >>>


Spanyol befektetési társaság az iparban, a víz körforgásának folyamatában és az okos városokban alkalmazható digitalizációs technológiákat keres. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Smart Manufacturing Matchmaking 2020 – ipar 4.0 lehetőségek tárháza
A Smart Manufacturing Matchmaking 2020 (SMM2020) keretében idén virtuális üzletember találkozó, üzemlátogatás és webináriumok is várják az intelligens gyártás és az ipar 4.0 iránt érdeklődőket, ezeken a területeken aktív vállalkozásokat, kutatókat. 2020. november 18-20. között.

RENDEZVÉNYEK


EXIM – export finanszírozás, biztosítás és kárenyhítő programok
2020. október 1.
Az EXIM Bank Zrt. online tájékoztatóján Önök is megismerhetik az elérhető külföldi és belföldi finanszírozási konstrukciókat, garanciavállalások feltételeit, valamint az EXIM kárenyhítő programok részleteit.

Piacra lépés és üzleti lehetőségek Szlovéniában
2020. október 8.
Az ITT&MOST következő online fórumának témája a magyar-szlovén üzleti lehetőségek, együttműködési és támogatási konstrukciók, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovén Tagozata szervezésében kerül sor.

Tárgyaljunk! – Praktikus tanácsok üzleti partnerkeresésre az ITT&MOST rendszerében
2020. október 15.
Az ITT&MOST online üzleti platform egyedülálló lehetőséget biztosít partnerkapcsolatok kiépítésére függetlenül attól, hogy venne, eladna, projektpartnert, gyártót, alapanyagot, munkaerőt vagy éppen finanszírozást keres a vállalkozás. Az online tájékoztató keretében megtudhatják a résztvevők, hogy használhatják ki maximálisan az oldal nyújtotta tárgyalási lehetőségeket.


Országos kreatív ipari és dizájner találkozó
2020. október 2.
Az ITT&MOST keretében szervezett online tájékoztatón többet is meg tudhatnak arról, milyen hazai és nemzetközi lehetőségeket rejtenek a kreatív ipari szakmák az elérhető képzésektől kezdve, a támogatási opciókon át a hazai támogató szervezetekig, akik számos díjmentes szolgáltatásukkal segítik a kreatív ipari vállalkozásokat és alkotókat.

Go Global Go Virtual – Fókuszban a V4 országok
2020. október 9.
A Horvát Gazdasági Kamara Go Global Go Virtual néven hozott létre egy virtuális üzleti találkozók megszervezésére is alkalmas online felületet, melyre magyar cégek is regisztrálhatnak.

Industry Tech 4.0 TechMeeting
2020. október 15.
A Choose Paris Region üzletfejlesztési ügynökség felhívását a következő TechMeeting-re, amelyet a Covid-19 járványhelyzet miatt ismét online formában tartanak meg. A szervezők ezúttal is várják magyar startupok, vállalatok jelentkezését, amelyek számára a program kiváló alkalmat nyújt az adott területen innovatív megoldásokat kereső francia nagyvállalatoknak történő bemutatkozásra.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

EUREKA GlobalStars-Singapore Call
Az EUREKA GlobalStars kezdeményezés keretében erős piaci potenciállal rendelkező innovatív termékek és alkalmazások fejlesztésére lehet pályázni szingapúri szervezetekkel közösen.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas