Hírlevél – 2020. 10. 01.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. október 1.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Az ITT&MOST online üzleti platform egyedülálló lehetőséget biztosít partnerkapcsolatok kiépítésére függetlenül attól, hogy venne, eladna, projektpartnert, gyártót, alapanyagot, munkaerőt vagy éppen finanszírozást keres a vállalkozás. Az online tájékoztató keretében megtudhatják a résztvevők, hogy használhatják ki maximálisan az oldal nyújtotta tárgyalási lehetőségeket.

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Regisztráljon és tegyen fel ÖN is üzleti ajánlatokat! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Kereskedelmi képviselet Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában.


Minőségi élelmiszeripari termékek forgalmazása Szerbiában és a balkáni régióban


Forgalmazót keresünk saját gyártású prémium pálinkáink számára

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara idén már harmadik alkalommal szervezett mestervizsgát, ezúttal fodrász szakmában. A szakmák csúcsának számító megmérettetésig idén hat szakember jutott el.
Céges focikupa, horgászverseny, rendszeresen megtartott közös túra (tavaly már kétnapos volt), UltraBalaton, Pécs-Harkány futás, a partnercégnél megrendezett „olimpián” számos sportágban való indulás – felsorolni is nehéz, mennyi féle sporttevékenységet végeznek.

Az ipari örökségeket kreatív vállalkozások és program helyszíneként újjáélesztő CE1013 REFREsh projekt idén szeptemberben zárul. Az öt országból, tíz partner együttműködésében megvalósuló projekt utolsó szakaszában a projekt helyszínein felújított épületek kerültek a középpontba.
Több vállalkozás is megkereste már kamaránkat, hogy tájékoztassuk őket, milyen feltételekkel végezhetnek külföldön munkát, milyen korlátozó intézkedésekre számíthatnak.

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek 2020.09.25.

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Lengyel vállalkozás gyártási megállapodás keretében keresi bőrregenerációt gyorsító szérum beszállítóját.


Olasz fagylalt- és szorbetgyártó cég forgalmazói megállapodás keretében üzleti partnereket keres. Megnézem >>>


Egyesült Királyság-beli szórakoztatóipari cég gyártót keres fenntartható játékszerek gyártására. Megnézem >>>


Német fejlesztő cég innovatív terméke – az építkezéseken kőműves munkákhoz a falazatot az esővíztől megvédő párkány – értékesítése kapcsán partnereket keres


Környezetbarát háztartási termékeket forgalmazó brit vállalkozás beszállítókat keres, gyártási megállapodás keretében. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Smart Manufacturing Matchmaking 2020 – ipar 4.0 lehetőségek tárháza
A Smart Manufacturing Matchmaking 2020 (SMM2020) keretében idén virtuális üzletember találkozó, üzemlátogatás és webináriumok is várják az intelligens gyártás és az ipar 4.0 iránt érdeklődőket, ezeken a területeken aktív vállalkozásokat, kutatókat. 2020. november 18-20. között.

RENDEZVÉNYEK


Országos kreatív ipari és dizájner találkozó
2020. október 2.
Az ITT&MOST keretében szervezett online tájékoztatón többet is meg tudhatnak arról, milyen hazai és nemzetközi lehetőségeket rejtenek a kreatív ipari szakmák az elérhető képzésektől kezdve, a támogatási opciókon át a hazai támogató szervezetekig, akik számos díjmentes szolgáltatásukkal segítik a kreatív ipari vállalkozásokat és alkotókat.

Piacra lépés és üzleti lehetőségek Szlovéniában
2020. október 8.
Az ITT&MOST következő online fórumának témája a magyar-szlovén üzleti lehetőségek, együttműködési és támogatási konstrukciók, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovén Tagozata szervezésében kerül sor.
2020. október 21.
A Match & Furnish 2020 olyan online vásár, amelyen a nemzetközi látogatók (importőrök, forgalmazók, szerződéses gazdasági társaságok, ügynökök, gyártók stb.) kereshetnek és kapcsolatba léphetnek beszállítókkal, gyártókkal vagy projektpartnerekkel a boszniai faipari gyártók között.

2020. október 2.
A pandémiás helyzet az irodák, üzemcsarnokok takarításával kapcsolatban is kihívások elé állítja a cégeket. Kerényi Zsolt, a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség munkatársa előadásában bemutatja azokat az eljárásokat, technológiákat, melyek a leghatékonyabban képesek kezelni a helyzetet és megfelelnek a hatályos előírásoknak. A rendezvényre 2020. október 2-án 9 órakor kerül sor a kamara székházában (7625 Pécs, Majorossy I. utca 36.) a járványügyi előírások betartása mellett (maszkhasználat, kézfertőtlenítés, távolságtartás).

Vakcina fejlesztés és hatékonyság ellenőrzése – konferencia
2020. október 13.
A PEIK Zrt. soron következő konferenciája a vakcina fejlesztés és hatékonyság ellenőrzés témakörben járatos előadók, kutatók és szakemberek segítségével mutatja be a jelenlegi helyzetet, valamint lehetőséget kíván adni a klaszter tagvállalatai, az Egyetem, valamint az egészségipar és más ipari szegmens szereplőinek találkozására és közös együttműködések kialakítására.

Cseh piacra lépési lehetőségek – Takarékos devizaváltás és nemzetközi fizetések
2020. október 22.
Az ITT&MOST online tájékoztató témája a cseh piac és üzleti együttműködési lehetőségek, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében kerül sor.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
Szentlőrinc Város Önkormányzata a TOP-1.1.1-16 kódszámú felhívás “IPARTERÜLET FEJLESZTÉSE SZENTLŐRINCEN”, című projekt keretében, két, egyenként 442,7 m2 hasznos alapterületű univerzális üzemcsarnokot épít bérbeadási céllal. Beérkezési határidó: 2020. október 31.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas