Hírlevél – 2020. 10. 08.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. október 8.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Dél-Dunántúli Gazdaság
Már nem kérdés a digitalizáció; „Mindig meg kell határozni a célt, és összpontosítani a következő lépésekre”; A múzeumi kiterjesztett valóságtól a protézisvezérlést végző mobilalkalmazásig; Ismét vannak tanulóik – megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság szeptember száma. Olvasson bele!

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Regisztráljon és tegyen fel ÖN is üzleti ajánlatokat! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Munkaerőt keresünk – programozó, bérszámfejtő szakértő, tesztelési menedzser… Megnézem >>>


Hazai és nemzetközi fuvarozás. Megnézem >>>


Forgalmazót keresünk hazai és külpiacokra egyaránt. Megnézem >>>


Az Ön véleménye is számít!
Féléves konjunktúra felmérés 2020. október. A mostani adatfelvétel témakörei között sajnos továbbra is fontos téma a koronavírus-járvány gazdaságra gyakorolt hatása.

Újabb ágazat számára lesz elérhető a 0%-os Széchenyi Turisztikai Kártya
A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett Széchenyi Kártya Program konstrukciók folyamatosan igazodnak a vállalkozások igényeihez. A Széchenyi Kártya Programban 2020. szeptember 21-én bevezetésre került Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel október 22-től már a taxis és kisbuszos személyszállító vállalkozások számára is elérhető – jelentette be dr. Parragh László, az MKIK elnöke, egyben a KAVOSZ Zrt. igazgatósági elnöke.

Tovább bővült a mesterek köre
Mestereket avattak Pécsett. A Kereskedelmi Központ Zsolnay terme adott helyet az ünnepi eseménynek. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében mestervizsgát tett villany-, gázfogyasztó-berendezés és csőhálózat-szerelők, valamint fodrászok vették át családtagjaik jelenlétében mesterlevelüket.


Útmutató céges protokollhoz pandémiás helyzet esetére
Kérjük, hogy az alábbi javaslatok mellett tanulmányozzák a Vállalati Fehér Könyvet!

Iránymutatás a szakképzés egészségügyi válsághelyzet során történő megszervezéséhez
Szakmai gyakorlatot szervező gazdálkodó szervezetek figyelmébe!

Japán piacra lépési lehetőségek – webináriumok
Az EU-Japán KKV Központ rendszeresen szervez angol nyelvű ingyenes webináriumokat, melyben a japán piac sajátosságait és abban rejlő lehetőségeket is tisztázzák a szakértők. A soron következő októberi „képzésekről” folyamatosan adunk tájékoztatást a Kamara honlapján.

Cél a megfelelő munkavállalók megtalálása, megtartása és Baranya megye vonzóvá tétele
Munkaerő, innováció, megoldás – e három szóval tudjuk leginkább összefoglalni, amiért a kamara Humánerőforrás Bizottsága létrejött, valamint az utat, amelyet kijelölt a maga számára.

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek 2020.10.05.

A behívás alapján történő munkavégzés

Nagyobb játéktérre vágyik az EU Kínában

Értesítést kap, aki elmulasztotta a környezetvédelmi termékdíj bevallását

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

COVID-19: Spanyol vállalkozás akkreditált laboratóriumot, vagy szerződéses kutatószervezetet (CRO) keres, amely az ISO 21702 szabványok szerint tanúsíthatja 3D nyomtatott szálak és nyomtatott tárgyak SARS-CoV-2 koronavírus elleni virucid teljesítményét. Megnézem >>>


Olasz fokhagymatermelő cég keres üzleti partnereket forgalmazói és/vagy képviseleti megállapodás keretében. Megnézem >>>


Piacvezető német multiplayer online játék (MMOG) forgalmazó keresi ilyen és hasonló játékok fejlesztőit, akik licencszerződés alapján szeretnék termékeiket az ő platformjukon forgalmazni. Megnézem >>>


Francia építőipari cég szélfogó háló gyártására európai beszállítói partnert keres. Megnézem >>>


Lengyel energetikai szolgáltatásokat nyújtó cég intelligens akkumulátoros rendszert keres az elektromos áram gyűjtésére és kondenzálására, elektromos járművek gyors feltöltéséhez. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


B2B @ KIKK Festival
2020. november 10. 12. Namur, Belgium/online. Ez a fesztivál különös figyelmet fordít az rendezvényszervezés iparágra, amelynek szereplőinek alternatív és innovatív megoldásokat kell találniuk ahhoz, hogy üzleti tevékenységüket ebben a kontextusban folytathassák.

RENDEZVÉNYEK


Eurochambres Rebooting Europe online rendezvénysorozat
2020. október 12-14.
A Eurochambres a brüsszeli Régiók Bizottságával közösen, az EU Régiók Hete társrendezvényeként meghirdette az „EUROCHAMBRES Rebooting Europe” című online rendezvénysorozatot, amely öt tematikus eseményt ill. egy zárórendezvényt kínál három napon keresztül az idei EPE helyett.

Német-Magyar Online Ipari Kontaktbörze és B2B üzletember találkozó
2020. október 20.
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2020. október 20-án online eseményt tart Német-Magyar Ipari Kontaktbörze (B2B) címmel.

Munkavédelmi képviselő ALAP és TOVÁBB Képzés
2020. október 21-22.
Ha munkavédelemről van szó, kikerülhetetlen téma: időben felismerni és beazonosítani a veszélyhelyzeteket. Előtérbe kerül a megfelelő védőeszközök meghatározása, beszerzése és helyes adminisztrációja. A biztonságos munkavégzés elősegítése, valamint a munkavédelmi ellenőrzésekre való felkészülés. Erre készít fel képzésünk, mely a munkavédelmi képviselőknek plusz tudást biztosít.


Tárgyaljunk! – Praktikus tanácsok üzleti partnerkeresésre az ITT&MOST rendszerében
2020. október 15.
Az ITT&MOST online üzleti platform egyedülálló lehetőséget biztosít partnerkapcsolatok kiépítésére függetlenül attól, hogy venne, eladna, projektpartnert, gyártót, alapanyagot, munkaerőt vagy éppen finanszírozást keres a vállalkozás. Az online tájékoztató keretében megtudhatják a résztvevők, hogy használhatják ki maximálisan az oldal nyújtotta tárgyalási lehetőségeket.

Cseh piacra lépési lehetőségek – Takarékos devizaváltás és nemzetközi fizetések
2020. október 22.
Az ITT&MOST online tájékoztató témája a cseh piac és üzleti együttműködési lehetőségek, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében kerül sor.

Vakcina fejlesztés és hatékonyság ellenőrzése – konferencia
2020. október 27.
A PEIK Zrt. soron következő konferenciája a vakcina fejlesztés és hatékonyság ellenőrzés témakörben járatos előadók, kutatók és szakemberek segítségével mutatja be a jelenlegi helyzetet.

Belga/Vallon üzletember-találkozó: “Fenntartható termékek és technológiák”
2020. november 16-17.
A Belga Királyság Nagykövetségének szervezésében „Fenntartható fejlődés termékei és technológiái” témakörben virtuális üzletember találkozót rendeznek.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

H2020 Green Deal Call: Innovatív szárazföldi és tengeri megújuló energia technológiák és integrációjuk az energiarendszerbe
A H2020 keretében kiírták az utolsó pályázatokat a Green Deal kapcsán. Jelen pályázati felhívásban a szárazföldi, vagy tengeri megújuló energia technológiák fejlesztésének és az energiaellátó rendszerekbe történő integrációjának finanszírozására lehet pályázni.

EIT Urban Mobility képzés és verseny – online
Elindult a jelentkezés az Uni BME és Uni Győr Startup Programokra, amelyek keretében ötlet és prototípus fázisban lévő innovatív projekteket keresnek az ország bármely pontjáról.

Európai turisztikai célpontok támogatása
A pályázat célja, hogy a turizmus terén eredményeket felmutató városok bemutatásával hozzájáruljon minél több vonzó európai desztináció népszerűsítéséhez. A versenyen való részvétel elősegíti a jó gyakorlatok cseréjét, egymás tapasztalatainak megismerését és újabb partneri kapcsolatok kialakítását.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas