Hírlevél – 2020. 10. 15.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. október 15.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Képzőhelyfejlesztés állami támogatással
Használja ki a lehetőséget! Tanulószerződéssel képző gyakorlati helyek támogatottan korszerűsíthetik eszközállományukat.

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Regisztráljon és tegyen fel ÖN is üzleti ajánlatokat! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Acél alapanyag beszállítót keresünk. Megnézem >>>


26 éve működő vállalkozásunkat értékesítenénk. Megnézem >>>


Vita One prémium minőségű lúgosító italok forgalmazásához nemzetközi partnereket keresünk. Megnézem >>>


Biztosítás szakképzési munkaszerződés alapján
Az új szakképzési törvény jelentős változást hozott a szakmai gyakorlatos diákok foglalkoztatásában. Az eddigi tanulószerződést a szakképzési munkaszerződés váltja fel, és változnak a hozzá kapcsolódó adó- és járulékszabályok is.

Figyelem, közeleg a határidő! Pénztárgépek és automata berendezések éves felülvizsgálata
2020. október 16-ig kell pótolni a pénztárgépek és automata berendezések elhalasztott éves felülvizsgálatát.

Már nem kérdés a digitalizáció
Online meeting és üzletember-találkozók, interneten közvetített előadások és megtartott képzések, felhőbe fellőtt adatok, digitális nyilvántartások – még a naptárunk és a cím-, illetve telefonlistánk is virtuális. Vállalkozások vezetőit kérdeztük arról, hol tart a működésükben a digitalizációs folyamat, milyen előnyeit tapasztalták meg az új kor fejlesztéseinek, találmányainak.


Új Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukció az agráriumnak fix 0.5%-os kamattal
Már igényelhető a mezőgazdasági szektor vállalkozásainak a kiemelt mértékű állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatású új Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ.

Láthatatlan munka napja Szigetváron és Sellyén
A Szigetvári CsakPONT Láthatatlan munka címmel családi délutánt szervezett 2020. október 4-én Szigetváron és Sellyén.

„Mindig meg kell határozni a célt, és összpontosítani a következő lépésekre”
Látványos fejlődés zajlott az elmúlt években a pécsi Trüffel cukrászda környékén. A városban egyedülálló kertet hoztak létre a vendégeik számára, gondolva a kisgyerekesekre, de a szerelmespárokra is. Ugyan az idei koronavírus-járvány kissé lefékezte az iramot, de ami késik, nem múlik alapon folyamatosan szem előtt tartják leendő céljaikat.

BREXIT-re való felkészülést segítő tájékoztató

Áruforgalmi korlátozások – India – frissített!

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek 2020.10.12.

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Orvosi/gyógyszeripari termékek és eszközök disztribúciójával és értékesítésével foglalkozó máltai vállalkozás kereskedelmi ügynöki és terjesztési megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>


Svéd vállalkozás forgalmazói megállapodás keretében keres partnereket különleges, nyírfából készült alkoholos italaik számára. Megnézem >>>


Montenegrói művészeti alapanyagokat gyártó vállalkozás keres forgalmazót: keretek, ecsetek, alapozók, vásznak, akvarellek, akrilok, olajok és egyéb termékekre. Megnézem >>>


Idegenforgalom területén tevékeny Boszniai Szerb Köztársaságból származó vállalat nemzetközi partnereket keres közös beruházások céljából. Megnézem >>>


Fa nyílászárók gyártásával foglalkozó román vállalkozás laminált tölgy és fenyő profilok gyártására beszállító partnert keres. Megnézem >>>


Német tanácsadató cég újszerű megközelítést kínál a vállalkozások számára az összetett döntési forgatókönyvek és / vagy termékek és szolgáltatások vizualizálásához. Megnézem >>>


Török cég együttműködő partnert keres szabadalmaztatott “okos homlokzat” technológiájának valós környezetbe integrálásához és piacosításához, és forrást a továbbfejlesztéshez. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


IndTech 2020 – Transition to Sustainable Prosperity
2020. október 27-28., online. Az IndTech2020 kiváló alkalmat kínál az olyan kulcsfontosságú alaptechnológiákkal kapcsolatos ötletek és kutatási eredmények megosztására, mint a nanotechnológia, a fejlett anyagok, a biotechnológia és a fejlett gyártás.

RENDEZVÉNYEK


Vállalkozz digitálisan! Logisztika 4.0
2020. október 21.
A Modern Vállalkozások Programja – Logisztika 4.0 online eseményén, október 21-én, 13 órától először az állami szereplők beszélnek majd arról, milyen irányok és lehetőségek vannak a Logisztika 4.0 témakörében.

Változások és tennivalók – Online konferencia a felnőttképzés átalakulásáról
2020. október 27.
Mi számít felnőttképzésnek? Mikor van bejelentési kötelezettség és mikor kell engedélyeztetni az adott képzést? Hogyan történik mindez?

Piacra lépés és üzleti lehetőségek Erdélyben
2020. október 29.
A rendezvény célja, hogy átfogó képet adjon az érdeklődő magyar vállalkozások számára az erdélyi piacra lépési-, piacbővítési és együttműködési lehetőségekről. Az általános információkon túlmutatóan a résztvevők betekintést nyerhetnek a COVID-19 vírushelyzet következtében átalakuló üzleti környezetbe, különös tekintettel a potenciális beszállítói lehetőségekre.


Cseh piacra lépési lehetőségek – Takarékos devizaváltás és nemzetközi fizetések
2020. október 22.
Az ITT&MOST online tájékoztató témája a cseh piac és üzleti együttműködési lehetőségek, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében kerül sor.

Vakcina fejlesztés és hatékonyság ellenőrzése – konferencia
2020. október 27.
A PEIK Zrt. soron következő konferenciája a vakcina fejlesztés és hatékonyság ellenőrzés témakörben járatos előadók, kutatók és szakemberek segítségével mutatja be a jelenlegi helyzetet.

Tudnivalók az ukrajnai piacra lépéshez
2020. november 22.
Az ITT&MOST online tájékoztató témája az ukrán piac és üzleti együttműködési, valamint beszállítói lehetőségek, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében kerül sor.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

H2020 Green Deal Call: 100 MW-os elektrolizáló berendezés kifejlesztése és bemutatása, a megújuló energiaforrások és a kereskedelmi/ipari alkalmazások közötti kapcsolat élénkítésére
A felhívás célja egy 100 MW-os elektrolizáló berendezés telepítése és működtetése megújuló hidrogén előállítására, energiahordozóként vagy alapanyagként.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas