Hírlevél – 2020. 10. 22.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. október 22.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Fejlesztené vállalkozását?
Mindig lehet fejlődni. Ha látja, hogy mit szeretne elérni vállalkozásával, sokat tapasztalt, sokat látott kollégáink tanácsot adnak, hogy hogyan találjon új partnereket nemzetközi szinten, összekapcsolják klaszterekkel saját tevékenységi területén, ötletét segítenek továbbgondolni. Legyen szó nemzetközi piacra lépés támogatásáról vagy díjmentesen használható nemzetközi üzleti adatbázisokról, vagy üzletember találkozók és konkrét céglátogatások leszervezéséről.

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Regisztráljon és tegyen fel ÖN is üzleti ajánlatokat! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Acél alapanyag beszállítót keresünk. Megnézem >>>


Üzletkötői tevékenység szerb, macedón, montenegrói és boszniai piacokon. Megnézem >>>


Havasi gyöngytyúkpástétom organikus alapanyagokból. Megnézem >>>


A felnőttképzés új rendszere
2020. szeptember elsejétől minden célirányos kompetenciafejlesztésre irányuló, szervezetten megvalósuló, oktatás, képzés, tanfolyam vagy tréning (a belső képzések is) a felnőttképzési törvény hatálya alá tartozik.

A szakértelemmel és gondossággal folytatott munkavégzés kérdőjelei
Érdekes kérdést vet fel, hogy mi történik akkor, amikor a szakértelem, gondosság, vagy esetleg a szakmai szabályok szembe kerülnek a munkáltatói utasítással.

Jön a „karbonadó”
Október végéig tart az Európai Bizottság által meghirdetett konzultáció az úgynevezett „karbonadóról”, ami az egyik új saját bevételi forrása lenne az Európai Uniónak 2023-tól.

Üdítőital saját ízlésünk szerint
Ha azt gondolnánk, hogy a szörpök és üdítőitalok piacán már nem lehet újat mutatni a ma emberének, hát tévedünk. Kiváló ellenpélda erre a hidasi székhelyű Yuva Kft termékpalettája.


Koronavírus-válság: kihívások és HR válaszok
Ez év június közepén három szakmai civil szervezet, tizenhárom egyetem, hét területi gazdasági kamara, egy önkormányzat, egy elhelyezkedést segítő vállalkozás és egy kutatási program összefogásával indult el a KoronaHR kutatás, melynek jelentését mellékelve olvashatják.

3 nap az ipar 4.0 körül
Ipar 4.0 és okos gyártás témakörben több online üzletember találkozó közül válogathatunk mostanában. Mégis érdemes a témában érdekelt vállalkozásoknak és kutatóhelyeknek alaposabban is megismerkedni az SMM2020 online rendezvénysorozatával, amelyre 2020. november 18-20. között kerül sor. A lassan már az “új normális” részévé váló online üzletember találkozók és webináriumok mellett a regisztrált résztvevőket online céglátogatások várják, valamint lehetőség van pitch keretében befektetők előtt prezentálni a legújabb ötleteket is.

Világismertségre tör a pécsi informatikai fejlesztőcég
A felújított Beethoven Múzeumban berendezett kiállítás a Brunszvik család és Beethoven kapcsolatát dolgozza fel, ehhez az interaktív installációk és a többképernyős DIVIT megoldásai mellett Virtuális és Kiterjesztett Valóság megoldásokat telepített a téma minél átélhetőbbé tételéhez a pécsi Innoteq Kft.

Könyvelőként meddig kell megőrizni az ügyfelek dokumentumait?

Munkáltatói kárfelelősség: mit jelent a munkaviszonnyal való összefüggés?

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2020 novemberében

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Francia egyetem polihidroxilezett aldehid környezetbarát szintetizálása kapcsán keres lincensz vagy kutató partnereket. Megnézem >>>


Kiváló minőségű tonhalkonzervgyártó portugál cég keres partnereket forgalmazói megállapodás keretében. Megnézem >>>


Egy romániai kisvállalat felajánlja képviseleti szolgáltatásait autóipari vállalatok részére kereskedelmi ügynöki megállapodás alapján, akik a román piacon szeretnének terjeszkedni. Megnézem >>>


Előregyártott faházak gyártásával és értékesítésével foglalkozó lengyel vállalkozás alapanyagok gyártására beszállító partnert keres. Megnézem >>>


Német vállalat vizualizációs technikákat kínál események rögzítésére és a tartalom gyors áttekinthetővé tételére. Megnézem >>>


Hulladékból energia: egy lengyel KKV elkülönített hulladék-elgázosítási és -elégetési technológiát keres elektromos és hőenergia előállítása céljából. A vállalat nyitott mindenfajta együttműködésre, különösen műszaki támogatással segített kereskedelmi megállapodásra. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Textile Fashion Tech – online üzletember találkozó
2020. november 2-6., online. Nemzetközi üzletember találkozó az online térben textil- és kreatívipari vállalkozások számára, ahol a gyártási partnereket kereső vállalatok és tervezők közvetlenül kapcsolatba léphetnek a textil- és divatipar gyártóival, szolgáltatóival és beszállítóival.

RENDEZVÉNYEK


Külgazdasági értekezlet
2020. október 28. – november 6.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2020. évben immár hatodik alkalommal rendezi meg a külgazdasági értekezletet, amelynek keretében a vállalkozások rövid (20 perces) találkozók alkalmával, a jelenlegi különleges helyzetre való tekintettel az online térben személyesen vehetik fel a kapcsolatot a külgazdasági attasékkal, akik a külföldi országok piacát és az exportlehetőségeket jól ismerő, magyar diplomaták.

Portugália, az üzleti lehetőségek kapuja – online tájékoztató
2020. november 3.
A portugál gazdaság helyzetéről és üzleti lehetőségeiről nyújt tájékoztatást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi Kollégiumának szervezésében megvalósuló online rendezvény.

Hogyan lesz az innovatív ötletből piacképes termék?
2020. november 5.
Ismerje meg az egészségügyi területek üzleti környezetének sajátosságait, versenyképes piacra lépési stratégiáit és gyakorlati eszközeit, melyek segítségével az Ön innovatív ötletéből is sikeresen megvalósítható vállalkozás válhat!


Változások és tennivalók – Online konferencia a felnőttképzés átalakulásáról
2020. október 27.
Mi számít felnőttképzésnek? Mikor van bejelentési kötelezettség és mikor kell engedélyeztetni az adott képzést? Hogyan történik mindez?

Piacra lépés és üzleti lehetőségek Erdélyben
2020. október 29.
A rendezvény célja, hogy átfogó képet adjon az érdeklődő magyar vállalkozások számára az erdélyi piacra lépési-, piacbővítési és együttműködési lehetőségekről.

Szakmai előadások Bajorországból: orvostechnika, rehabilitáció
2020. november 4-5.
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) a “Bajorország – a megfelelő partner” (Bayern – Fit for Partnership) kezdeményezés támogatásával megvalósuló nemzetközi projekt részeként egy kétnapos online előadássorozatot szervez orvostechnika, rehabilitáció témakörben.

Tudnivalók az ukrajnai piacra lépéshez
2020. november 22.
Az ITT&MOST online tájékoztató témája az ukrán piac és üzleti együttműködési, valamint beszállítói lehetőségek, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében kerül sor.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

H2020 Green Deal Call: Építés és felújítás energia- és erőforrás-hatékony módon
A 2050-re történő teljes szén-dioxid-mentesítésre való tekintettel az építőiparra összpontosítva (pl. Az Európai Zöld Megállapodás „felújítási hullám” kezdeményezése) az épített környezet továbbra is a K + I stratégiai területe. Prioritás az új vagy meglévő épületek, illetve nulla kibocsátású/szennyezés nélküli, pozitív energiájú házak tervezése és felújítása, fenntartható zöld környezetben.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas