Hírlevél – 2020. 11. 19.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. november 19.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


A PBKIK aktuális javaslatai a nehéz helyzetbe jutott vállalkozások támogatása érdekében
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elkészítette javaslatait a nehéz helyzetbe jutott vállalkozások és a gazdasági szféra általános értelemben vett támogatása érdekében.

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Tárgyaljon az Online Kamarai Beszállítói Fórumon november 24-én! Regisztráljon és tegyen fel ÖN is üzleti ajánlatokat! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Keresünk olyan magyar szolgáltatót(kat), aki képes Junker, Utensili (FFG), Reishauer, Liebherr, Klingenberg stb… gépek karbantartására. Megnézem >>>


Hotel Eger&Park**** Wellness szolgáltatással kapcsolatos beszállítókat keresünk. Megnézem >>>


Partnereket keresünk forgácsolás, felületkezelés, műanyag fröccsöntés stb. területén. Megnézem >>>


Legyen csapatunk tagja!
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara új kollégát keres Bérszámfejtő ügyintéző munkakörre.

Idén is bővült a gyakorlati oktatók köre
2019-ben a kamara szervezésében a mesterképzéssel párhuzamosan elindultak a gyakorlatioktató-képzések is. A képzés célja magas szintű, a mai kor követelményeinek és kihívásainak megfelelő ismeretek elsajátítása, amely ismereteket az oktatók a mindennapi munka során hasznosítani tudnak.

Rengeteg üzleti lehetőség várja a vállalkozókat a határokon túl
Nem lehet nem foglalkozni a Covid-19 világjárvány következményeivel, hiszen átrendezte mind a világ-, mind a helyi gazdaságot. A különböző szektorokban tevékenykedő vállalkozások egy része vagy kénytelen volt lehúzni a rolót (ha nem is végleg, de néhány hónapra biztosan), vagy szükségszerű volt stratégiát váltania, illetve új partnerek, megrendelők, vevők után néznie. Sokakban felmerült a külföldi (határokon túli) piacok megcélzása, de a nyelvtudás hiánya, a helyi ismeretségek nélkülözése, netán az információk meg nem léte eltántorította őket a következő lépés megtételétől. A kapcsolattartásban is felerősödött az internet szerepe, a személyes üzleti tárgyalásokat felváltották az online megbeszélések.

Társadalmi egyeztetés 2021-2027
A Kormány a 240/2014/EU bizottsági rendeletnek megfelelően széleskörű társadalmi párbeszédet folytat Magyarország 2021-2027 közötti uniós fejlesztési tervéről. A látogatók minden dokumentumot részletesen véleményezhetnek az egyes fejezetek végén található szövegdobozok segítségével. Mondja el Ön is véleményét!


Változás a kamarai ügyfélszolgálatok működésében
A koronavírus okozta helyzet miatt a kamarai ügyfélfogadási rendet 2020. november 19-től határozatlan ideig megváltoztatjuk!

Covid tesztek céges felhasználásra
Fontosnak tartjuk, hogy a vállalkozásokat tájékoztassuk a beszerezhető gyorstesztekről, hiszen sok esetben a termelés – szolgáltatás végzésének folyamatossága (táppénz elkerülése vagy rövidítése) múlhat egy-egy gyorsteszt eredményén. Az alábbi linkeken tájékozódhat az önkéntes kamarai tagjaink által forgalmazott COVID gyorstesztekről.

„Az Agro Boynál hiszünk a jövőben és a megoldásokra fókuszálunk”
Sikeresen átvészelte az idei év talán legnagyobb kihívását, a koronavírus-járvány miatt előállt helyzetet a fuvarozást és a gabonakereskedelmet fő tevékenységként végző bólyi Agro Boy Kft. Ebben segítségére volt egy biztos hátteret nyújtó üzleti partneri kapcsolat, ám a visszaesés így is közel 30-40%-os volt. A vállalkozás – és az ágazatban dolgozók – számos kihívással, pl. sofőrhiánnyal küzdenek, de a gabonakereskedelemmel 1994 óta, fuvarozással 2005 óta, napelempark-üzemeltetéssel pedig két éve foglalkozó cég eddigi fennmaradását is annak köszönheti, hogy a megoldásokra fókuszál: a közeljövőben például egy új tevékenységi kör elindítását is tervezik.

Brexit: nincs haladás az utolsó hét előtt
Ezen a héten tárgyalnak utoljára egymással a brit kormány és az Európai Unió képviselői a brexit utáni kereskedelmi kapcsolatokról szóló átfogó megállapodásról, miután a legutóbbi két hét szinte folyamatos egyeztetésein a három fő vitatott kérdésben továbbra sem sikerült közelíteni az álláspontokat.

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek 2020.11.17.

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

COVID-19: Spanyol szoftverfejlesztő kórházakat vagy egészségügyi intézményeket keres az általa fejlesztett mobilalkalmazás validálására. Megnézem >>>


Bio gyümölcslevetés lekvárt gyártó spanyol cég partnereket keres forgalmazói megállapodás keretében. Megnézem >>>


Spanyol cég a szennyvíziszap műtrágyaként való hasznosítására keres szakértőket a körforgásos gazdaság keretében. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


EU Fashion Match Amsterdam 10.0 – ONLINE!!
2021. január 25. – 26. online, kreatív ipar. A rendezvényen lehetőség nyílik a világ minden részéről csatlakozó – divatiparban aktívan jelenlévő – cégek és potenciális üzleti partnerek megismerésére.

RENDEZVÉNYEK


Online Kamarai Beszállítói Fórum
2020. november 24.
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, együttműködésben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával idén is megrendezi a Kamarai Beszállítói Fórumot, ahol Heves megyei nagyvállalatok mellett francia cégek is keresik üzleti partnereiket – a fémmegmunkálástól a vendéglátással kapcsolatos szolgáltatásokig.

ADÓFÓRUM a 2021. évi adóváltozásokról
2020. november 25.
Adófórum a 2021. évi adóváltozásokról. Online tájékoztató a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a PBGSZ NKft. és a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Baranya megyei Szervezete szervezésében, a NAV előadóival.

Európai támogatások vállalkozásoknak nemzetközi együttműködéshez
2020. november 26.
Milyen versenyelőnyt nyújt egy iparág kulcsszereplőinek társulása? Hogyan tud az Ön cége kapcsolódni nemzetközi együttműködésekhez? Az online rendezvényen bemutatásra kerülnek azok a lehetőségek, melyek a hazai vállalkozások részére nyílnak meg a BRILLIANT, SMARTENERGY és METABUILDING projektek keretében.

Magyar-Román Üzleti Fórum – ONLINE
2020. november 26-27.
A VIII. Magyar-Román Üzleti Fórum az innovatív digitalizációs megoldások bemutatása mellett online kétoldalú üzleti tárgyalások lebonyolítására is lehetőséget biztosít a résztvevők számára. A szakmai előadásokat követően konkrét üzleti tárgyalásokra kerül sor, amelyeknek célja elsősorban a magyar vállalkozások erdélyi piacon való sikeres megjelenésének támogatása.

Beszállítói és üzleti lehetőségek Lengyelországban
2020. december 3.
Milyen beszállítói lehetőségek várnak a hazai vállalkozásokra Lengyelországban? Kik lesznek segítségére az üzleti partnerkeresésben? Hogyan lehet hatékonyan lebonyolítani a piacra lépési folyamatokat?


CE-CONNECTOR DAYS: hogyan tudnak növekedni az induló vállalkozások üzleti angyalok segítségével?
2020. november 24-25.
Ez lesz a CE-Connector Hálózat idei legnagyobb eseménye, mely bemutatja hogyan lehetséges a régióban növekedni induló vállalkozásoknak üzleti angyalok segítségével. A Hálózat célja, hogy minden segítséget megadjanak a startupoknak, hogy eredményesek legyenek Közép-Európában.

Piacra lépési és támogatási lehetőségek Albániában és Szerbiában
2020. november 25.
Az esemény az Albánia és Szerbia iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást számos témában. Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílik kérdések feltevésére a platform chat-falán keresztül.

Exportpiaci lehetőségek Ausztriában és Burgenlandban mezőgazdasági termelők és gyártók számára
2020. november 26.
Az online rendezvény során Ausztria mezőgazdasági termelési struktúrája mellett a helyi élelmiszeripar- és piac főbb trendjeit ismerhetik meg a résztvevők. A rendezvényre az ITT&MOST rendezvénysorozat keretében a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft., Magyarország Bécsi Nagykövetsége és Austrian Business Agency együttműködésében kerül megrendezésre.

Üzleti lehetőségek Kínában
2020. november 27.
A webinárium fő témái a magyar-kínai üzleti- és együttműködési lehetőségek lesznek. A rendezvény fő előadói a főkonzulátus külgazdasági attaséi, akik gyakorlati tanácsokkal tudják segíteni az érdeklődő cégeket.

Felvidék gazdasági helyzete és jövőképe – Vállakozásalapítás, Online vásárlás előnyei
2020. december 10.
Az ITT&MOST online tájékoztató rendezvényén a résztvevők megismerhetik a szlovák gazdasági környezet sajátosságait, az e-kereskedelemben rejlő lehetőségeket és megtudhatják melyek a legkeresettebb termékek, milyen beszállítói lehetőségek várnak a hazai vállalkozásokra.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Felhívás – Országos Ágazati Alapvizsga Vizsgaelnöki Névjegyzékbe történő jelentkezésre
A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 91. § (1)-(3) bekezdése alapján a gazdasági kamara az adott ágazatában történő munka végzéshez szükséges szakmai alaptudást és kompetenciát országosan egységes eljárás keretében mérő ágazati alapvizsga megszervezéséhez, az Országos Ágazati Alapvizsga Vizsgaelnöki Névjegyzékbe történő felvétel céljából pályázatot hirdet.

Megnyílt a B-Light 4. köre!
Az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében megvalósuló B-Light vállalkozásfejlesztési támogatási konstrukció most induló, 4. kiírásában 30-120 000 € támogatásra pályázhatnak magyar és horvát vállalkozások közös fejlesztések, beruházások megvalósításához.

Megjelent a 2. nyugat-balkáni beruházás-előkészítő és kapacitásfejlesztő támogatási felhívás
A támogatási felhívás célja, hogy hozzájáruljon a működési célországok (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegró és Szerbia) párizsi klímamegállapodás kapcsán tett nemzetileg meghatározott hozzájárulásaik eléréséhez, valamint, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően magyar vállalkozások, felsőoktatási intézmények, kutatóközpontok, alapítványok és egyesületek beruházási, valamint kapacitásfejlesztő szakmai együttműködési lehetőségekhez férhessenek hozzá a térség éghajlatvédelmi fejlesztései elősegítésével.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas