Hírlevél – 2021. 01. 07.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. január 7.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Meghosszabbították az átmeneti támogatású Széchenyi Kártya Programot
Megjelent a Széchenyi Kártya Programmal kapcsolatos feladatokról szóló 1913/2020.(XII.16.) kormányhatározat, amely rendelkezik az átmeneti támogatású Széchenyi Kártya Program konstrukcióinak változatlan paraméterekkel történő meghosszabbításáról.

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Fenyő fűrészáru beszállítót keresünk. Megnézem >>>


Beszállítókat keresünk a kelet-európai régióban: szerszámgépek, fémmegmunkálás. Megnézem >>>


Ventilátoros lefúvó egységet keresünk. Megnézem >>>


Better Factory: 2021 januárjában indulnak a nyílt felhívások
A Better Factory 2 nyílt felhívást indít. Felhívásonként 8, így összesen 16 tudástranszfer kísérleti projektet választ ki a projekt időtartama alatt.

„Nem az a kérdés, hogy alkalmazkodom-e a változáshoz, hanem az, hogy milyen gyorsan”
Amikor 24 évvel ezelőtt megnyitotta az egykori bikali kastélyból kialakított kastélyszállót Kollár László, még nem lehetett tudni, hogy néhány év múlva egy reneszánsz élménybirtok nő ki körülötte a földből.


Gépjárműadó változás!
A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat 2021.01.01-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) veszi át. A változás a gépjármű-üzembentartókat (tulajdonosokat) nem érinti, plusz teendőjük nem lesz. Az első részletet március 15-e helyett elég április 15-éig befizetni.

Tavaszi sokkhatás, őszi bizonytalanság – hogyan tovább?
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara konjunktúra-felmérésével évente két alkalommal vizsgálja a baranyai vállalkozások jelenlegi és várható üzleti helyzetét, kilátásait.

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Nagy-Britanniában működő vállalat innovatív termékek, ékszerek, lakberendezési tárgyak, főző- és kertészeti termékek forgalmazására keres beszállítókat. Megnézem >>>


Holland építőipari cég a körforgásos gazdaság követelményeinek megfelelő szigetelőrendszert keres az általuk renoválandó bérházak munkálataihoz. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


EU Fashion Match Amsterdam 10.0 – ONLINE!!
2021. január 25. – 26. online, kreatív ipar. A rendezvényen lehetőség nyílik a világ minden részéről csatlakozó – divatiparban aktívan jelenlévő – cégek és potenciális üzleti partnerek megismerésére.

RENDEZVÉNYEK


Hogyan szállítsunk Kínába
2021. január 21.
Az MKIK Magyarország Csungkingi Főkonzulátusának együttműködésével szervez webináriumot, melynek fő témái a Magyarországról Kínába, illetve a Kínából Magyarországra történő szállítmányozási lehetőségek lesznek. A rendezvény fő előadói a logisztikai cégek, akik gyakorlati tanácsokkal tudják segíteni az érdeklődő cégeket.

Egészségipari konferencia és nemzetközi üzletember találkozó – ‘Health Tech Hub Styria (HTH) – Pitch & Partner 2021’
2021. január 28.
Az Enterprise Europe Network szervezésében ismét nemzetközi online egészségipari konferenciára és partnerkereső rendezvényre kerül sor.


Építőipari nemzetközi üzletember találkozó – Construction 2021
2021. február 23-24.
Az Enterprise Europe Network online építőipari üzletember találkozót szervez, melynek keretében lehetősége nyílik a bolgár, román, szerb, török és magyar vállalkozásoknak, állami intézményeknek, egyesületeknek, klasztereknek, valamint befektetőknek üzleti hálózatuk bővítésre, új ügyfelek felkutatására, új technológiák és termékek bemutatására.

Tavola 2020 – prémium élelmiszerek és kézműves gyártók nemzetközi vására
2021. március 22-23.
Az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében idén is nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor Európa vezető élelmiszeripari kiállításán, ahol a csúcsminőségű élelmiszerek széles választéka mellett jövőbeni üzleti partnereikkel is megismerkedhetnek a résztvevők.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Magyar Innovációs Nagydíj 2020
A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, 29. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Egyszer használatos műanyagok kiváltását támogató pályázat előminősítése
A kormány célja a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó vállalkozások technológiaváltását segítő fejlesztések támogatása. A zöld szemléletű hazai cégek 2020.11.30-tól regisztrálhatnak az egyszer használatos és egyéb műanyag termékeket helyettesítő késztermékeket gyártó vállalkozásokat támogató pályázat előminősítésére, amelyben 7 milliárd forint áll rendelkezésre.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas