Hírlevél – 2021. 01. 14.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. január 14.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

#Heti1Helyi – egyen, vegyen, adjon helyit
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara #Heti1Helyi címmel indított kampányt, annak érdekében, hogy a helyi lakosok és vállalkozók figyelmét felhívja arra, hogy ők maguk mit tehetnek a helyi vállalkozások túléléséért a jelen helyzetben.
ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Ukrán importőr keres élelmiszeripari termék beszállítókat. Megnézem >>>

Vegán sajt készítmény gyártó keres forgalmazót. Megnézem >>>

Távolról irányítható és vezérelhető rendszerek IOT tervezése, kiépítése. Megnézem >>>


2021-ben is képzünk kamarai gyakorlati oktatókat Pécsett!
Február 15-én* indul az idei első kamarai gyakorlati oktató képzés, melyre várjuk a képzőhelyek oktatóinak a jelentkezését.

Vendéglátóhelyek figyelem! Március 31-ig bejelentést kell tenni a jegyzőnél
A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 2021. január 1-jei változását követően a vendéglátóhelyeknek bejelentésük alkalmával szükséges jelezniük, hogy milyen vendéglátóhely típusba tartoznak.

Költségcsökkentő kamarai mobilflotta
A kialakult járványügyi helyzet következtében kiemelkedően fontossá vált mindannyiunknak, hogy költségeinket áttekintsük és megpróbáljuk optimalizálni azokat. Ahhoz, hogy üzletmenetünk folyamatos és zökkenőmentes legyen, szükségünk van telekommunikációs megoldásokra, mint például adatmegosztó kártya céges tablethez vagy mobilelőfizetésre bankkártyaterminál működtetéshez. A Kamarai Mobilflotta 2021. évi ajánlata ebben igyekszik a segítségére lenni!

125 évnyi találmány és védjegy válik digitálisan elérhetővé
Több százezer oldalnyi kulturális és ipartörténeti dokumentumot digitalizáltat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).

Kutatók és fejlesztők innovációs bértámogatásának újra indulása
2021. január 4-én újra indult a kutatók és fejlesztők innovációs bértámogatása a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretén belül.

Brexit – mi változott?
Az Egyesült Királyság 2020. február 1-jén kilépett az Európai Unióból (EU) és 2021. január 1-jén elhagyta az EU vámunióját is, ezért a magyar kereskedők, vállalkozások és állampolgárok is jelentős változásokat tapasztalhatnak a brexit miatt.

Egyedülálló innováció a gyógyszerfejlesztésben élvonalbeli mikroszkópos technológiával
A Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Élettani Intézetében és a Szentágothai János Kutatóközpontban működő, Dr. Ábrahám István által vezetett kutatócsoport munkatársai az alapkutatási eredmények alkalmazásával létre hoztak egy szupergyors és csúcsfelbontású képalkotó és analizáló rendszert (3D single molecule detection microscope (3D-SMDM)).

Megkezdte működését a földrajzi árujelzők keresésére szolgáló GIview adatbázis
Az adatbázis modern felhasználói felületen keresztül nyújt széleskörű információt az Európai Unión belül oltalmazott földrajzi árujelzőkről a nyilvánosság, a földrajzi árujelzők jogosultjai, a védjegy elbírálók és a hatóságok számára.

Változtak a személyi kedvezmény szabályai

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek – 2021. 2. hét

Változások a felnőttképzésben

A katásoknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Spanyol cég EUROSTARS2 projekt konzorcium partnert keres veseátültetést követő immunfigyelő rendszer fejlesztésére. Megnézem >>>

Egyesült Királyságban hyper ledger, block chain és kiberbiztonság területén működő vállalkozás keres vezető megoldásokat és megvalósító partnereket ügynökségi, disztribútori, licensz vagy alvállalkozói megállapodás keretében. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Construction 2021
Építőipar, 2021. január 25-26., online
RENDEZVÉNYEK

Új időszámítás az Egyesült Királysággal való kereskedelemben
2021. január 19.
A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Új időszámítás az Egyesült Királysággal való kereskedelemben” címmel online rendezvényt szervez a brexit utáni külkereskedelmi helyzetről, tudnivalókról és egy KKV fókuszú üzletfejlesztési programról.

Egészségipari konferencia és nemzetközi üzletember találkozó – Health Tech Hub Styria (HTH) – Pitch & Partner 2021’
2021. január 28.
Az Enterprise Europe Network szervezésében ismét nemzetközi online egészségipari konferenciára és partnerkereső rendezvényre kerül sor.

Tavola 2020 – prémium élelmiszerek és kézműves gyártók nemzetközi vására
2021. március 22-23.
Az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében idén is nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor Európa vezető élelmiszeripari kiállításán, ahol a csúcsminőségű élelmiszerek széles választéka mellett jövőbeni üzleti partnereikkel is megismerkedhetnek a résztvevők.

Hogyan szállítsunk Kínába
2021. január 21.
Az MKIK Magyarország Csungkingi Főkonzulátusának együttműködésével szervez webináriumot, melynek fő témái a Magyarországról Kínába, illetve a Kínából Magyarországra történő szállítmányozási lehetőségek lesznek. A rendezvény fő előadói a logisztikai cégek, akik gyakorlati tanácsokkal tudják segíteni az érdeklődő cégeket.

Munkavédelmi képviselő képzés ONLINE
2021. február 18. – március 19.
Online alap- és továbbképzést szervez önkéntes kamarai tagunk, a Q.P. Kft. /GAZEK® Zuhanásbiztonság munkavédelmi képviselők részére.

“Life-on-Chip” személyre szabott orvoslás – nemzetközi konferencia és üzletember találkozó
2021. február 23-25.
A mikro- és nanotechnológia, a mesterséges intelligencia, a design thinking, a robotika, az új gyártási technológiák és a big data minden iparágra jelentős hatással vannak, de legnagyobb hatásuk talán az egészségügyre és az élettudományokra lehet.
További rendezvények
PÁLYÁZATOK

Uniós alap segíti a kkv-kat idén szellemitulajdon-jogaik védelmében
2021. január 11-től a KKV-k számára egy 20 millió eurós támogatási alap nyújt segítséget szellemitulajdon-jogaik védelmében.

Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program
Az Irinyi Terv keretében megvalósuló, 35 milliárd forrású Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program (ÉLIP BFP) fő célja a Magyarországon működő élelmiszeripari, koordinátor jellegű funkciót is ellátó vállalkozások, jellemzően a kiskereskedelmi láncok, a vendéglátóipar HORECA (Hotels, Restaurants, Cafés) szegmensének, illetve a közétkeztetés gazdasági szereplői által támasztott igények és a hazai élelmiszeripari beszállítói képességek közötti különbségek áthidalásának támogatása.

Magyar Innovációs Nagydíj 2020
A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, 29. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas