Hírlevél – 2021. 01. 28.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. január 28.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


A megye gazdaságának legnagyobbjai
Megjelent a Dunántúli Napló, a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóság és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös magazinja, TOP 100 kiadvány. A kiadványt egyaránt érdemes forgatni cégvezetőnek, gazdasági, pénzügyi döntéshozóknak.

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Romániából kalodás, méteres tűzifa beszállítása. Megnézem >>>


Vendéglátó ipar (szállodák, éttermek) részére üdítőitalok, limonádék előállításához szükséges 55% gyümölcs tartalmú szörpök. Megnézem >>>


Műanyag alkatrészek festése. Megnézem >>>


Megalakult a Baranyai Gasztronómiai Klaszter
Hazánkban elsőként, Baranya megyében megalakult a vendéglátóipari szektor szereplőit összefogó szakmai szervezet, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara gesztorálásával a klaszter alakuló ülésére 2021. január 27-én került sor. A klaszter létrehozásának célja egyrészt a piaci együttműködés a stratégiai és operatív célok mentén, másrészt a gasztronómia és a vendéglátás minőségi fejlesztése.

Könnyített közbeszerzési szabályok segítik a KFI-t
A kutatás-fejlesztésre és az innovációra (KFI) 2021. január 1-jétől új közbeszerzési előírások léptek életbe. Az új rendelkezések lehetővé teszik, hogy a KFI tevékenységhez közvetlenül kapcsolódó áru- és szolgáltatás-beszerzések az uniós közbeszerzési értékhatárig mentesülhessenek a közbeszerzési kötelezettség alól.

Könyvelő munkatársat keresünk
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet Könyvelő munkakör betöltésére.


Mesterképzések támogatással!
TÁMOGATOTT mesterképzéseket és vizsgákat indít az iparkamara 2021 áprilisában, az alábbi szakmákban: cukrász, festő, díszítő, mázoló és tapétázó, kozmetikus és pincér.

Fiatal Vezetők Csúcstalálkozója
Az Ázsia-Európa Alapítvány (Asia-Europe Foundation – ASEF) meghirdette a jelentkezést a 2021. június 1-2. között Phnom Penhben sorra kerülő 13. ASEM Állam- és Kormányfői Csúcstalálkozó kísérőrendezvényére, a 4. ASEF Young Leaders Summit-ra. A koronavírus-járvány következtében hibrid formában megvalósuló rendezvényre az 51 ASEM-tagállam (Ázsia-Európa) 18-30 év közötti képviselőit (diákok, fiatal vállalkozók, kutatók, szakértők) várják.

Nyilvános konzultáció az új európai munkavédelmi stratégiáról
2021-ben az Európai Uniónak újabb munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi stratégiát kell elfogadnia. Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt hirdet, mely során a kapott információk és nézetek egyrészt felhasználásra kerülnek a 2020-ig érvényes uniós stratégia értékeléséhez, másrészt hozzájárulnak az új, 2021–2027-es időszakra vonatkozó stratégia elkészítéséhez és még hatékonyabbá tételéhez.

Változtak a behajthatatlan követelésekkel kapcsolatos áfaszabályok

Változtak a Széchenyi Hitelkonstrukciók szabályai és nyomtatványai!

A Tölösi Péter Alapítvány felhívása

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Brit nonprofit szervezet a leukémia kezelésére szolgáló immunszuppresszív gyógyszerekben használt anti-CD3 antitesthez kínál hozzáférést licencszerződéssel onkológiai kutatóknak. Megnézem >>>


Holland kereskedelmi ügynökség innovatív és / vagy fenntartható élelmiszereket gyártó partnereket keres kereskedelmi képviseleti megállapodás keretében. Megnézem >>>


Egy holland, kommunikációval foglalkozó cég IT-megoldásokat keres virtuális névjegykártyához. Megnézem >>>


Belga multinacionális cég antimikrobiális hatóanyagokat és készítményeket keres felületek és a levegő higiéniai tisztítására, licence vagy műszaki megállapodás keretében. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Meet in Italy for Life Sciences 2021
2021. január 1. – október 1., online, egészségipar

RENDEZVÉNYEK


Üzleti lehetőségek Thaiföldön
2021. február 4.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyarország Bangkoki Nagykövetségének közreműködésével webináriumot szervez, melynek fő témái a thaiföldi üzleti- és együttműködési lehetőségek lesznek.

Magyar – Román együttműködési lehetőségek az ipar 4.0, M2M, IoT, big data területén
2021. február 16.
A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. szatmárnémeti irodájának szervezésében kerül megrendezésre kerülő online szakmai fórumon várják, minden a román piac iránt érdeklődő vállalkozás részvételét.


Cseh-magyar üzleti fórum
2021. február 11.
A Cseh Kereskedelmi Kamara és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében kerül megvalósulásra a cseh-magyar online üzleti fórum és nemzetközi üzletember találkozó, melyen várják minden a cseh piac iránt érdeklő vállalkozás részvételét.

Textilek orvosi alkalmazása – webinárium
2021. március 5.
A textilipar fontos és gyorsan fejlődő része az orvosi és a kapcsolódó egészségügyi és higiéniai ágazat. Az alkalmazások száma az egyszerű tisztító törlőkendőtől a műtőkhöz használt korszerű zárószövetig terjed. A MEDICA 2020 mellett rendezett online üzletember találkozó keretében a márciusi webinárium közelebbi betekintést enged a textilek gyógyászati célú alkalmazásába.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Elindult a Better Factory első nyílt felhívásának folyamata
Elérhetők a Better Factory felhívásai gyártó kkv-k (és Mid-Cap-ek), valamint művészek és technológiai beszállítók számára. A Better Factory részesedési feltétel nélküli támogatási lehetőséget és prémium szolgáltatásokat nyújt olyan együttműködési kísérletekhez, melyek célja az európai feldolgozóipar digitális átalakulásának és élvonalba kerülésének segítése. A projekt a következő iparágakat helyezi előtérbe: bútor és faipar; élelmiszergyártás és mezőgazdaság; építőipar; fém- és gépipar; műanyag- és gumigyártás, valamint textil- és bőrgyártás.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas