Hírlevél – 2021. 03. 04.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. március 4.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

„Ezt jól kifőztük!” – megalakult a Baranyai Gasztronómiai Klaszter; „Ezzel a csapattal nemcsak csatát lehet nyerni, hanem háborút is”; A működés alapja az erős bizalom; „Aki megcsinál egy Spartant, az biztosan meg mer szólalni 30 ember előtt”. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság márciusi

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

3D értékesítési és marketing megoldások az ingatlan értékesítésben.


Viszonteladó partnereket keresünk levegőtisztító berendezésekhez!


Robot-kölcsönzés a termelés megtartásáért!

A március 4-ei kormányinfón bejelentésre kerültek olyan korlátozó intézkedések, melyek a vállalkozások működését is érintik. Hivatalos és részletes tájékoztatást csak a rendelet megjelentése után tudunk adni, kérjük, figyeljék a weboldalunkat.
2021. március 8-tól elérhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön országszerte az MFB Pontokon.
A kifejezetten a COVID-19 járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére bevezetett Széchenyi Kártya Program Kríziskonstrukciók változatlan főbb paraméterekkel igényelhetőek a továbbiakban is, és meghosszabbodott határidővel 2021. 12. 31–ig hatályba lépett hitelszerződéssel vehetők igénybe.
2021 márciusában is érvényben maradnak a veszélyeztetett gazdasági ágazatokban működő vállalkozásokra vonatkozó kedvezmények.
Az átmeneti rendelkezések a veszélyhelyzet meghosszabbításával összhangban alkalmazhatók újabb három hónapon át, így május 23-ig állapodhatnak meg a törvényi keretektől eltérően a távmunkáról a munkáltatók és a munkavállalók.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Védelmi Ipari és Űrtechnológiai Szekciója 2020. július 30-án alakult meg. A szekció a hazai szakterületi kompetenciák felmérése mellett szervezi az iparági szereplők lehetőségeit és kooperációit. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is delegált szakértőt a testületbe, Ulrich Gyula (Z-Elektronika Kft.) személyében.

China IP SME Helpdesk: Ingyenes információs és támogató szolgáltatás európai KKV-k számára
Érdekli a kínai piac? Saját termékét, találmányát Kínában szeretné értékesíteni? A China IPR SME Helpdesk projektet az Európai Unió társfinanszírozza, és támogatást nyújt az európai KKV-knak Kínában vagy Kínával kapcsolatos szellemi tulajdonjogaik védelme és érvényesítése érdekében. Ingyenes információt és szolgáltatásokat kínál szakzsargonmentes, bizalmas tanácsok formájában a szellemi tulajdonról és a kapcsolódó üzleti kérdésekről.
Az EU-Japán KKV Központ szeptemberben is szervez angol nyelvű ingyenes webináriumokat, melyekben a japán piac sajátosságait és az abban rejlő lehetőségeken vezetik végig a résztvevőket az egyes területek szakértői. A soron következő szeptemberi „képzésekre” már megkezdődött a regisztráció.
Utazásához, munkájához szüksége van Covid-19 PCR tesztre? Nem érzi jól magát? Lehet, hogy fertőzött? – Teszteltesse magát a belvárosban!

Mikrohitel kezdő vállalkozásoknak

Kézműves vásár Mohácson

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Egy belga spin-off készüléket keres a Langerhans-szigetek egy adagjának beágyazására a betegbe történő beültetés (műtét) előtt. Megnézem >>>


Belga vállalkozás élelmiszeripari partnereket keres gyártói, illetve kereskedelmi képviseleti megállapodás keretében. Megnézem >>>


Finn vállalkozás forgalmazót keres az általa kiadott klasszikus zenével párosított gyermek zenés-mesekönyvek forgalmazására. Megnézem >>>


Osztrák vállalat drónkezelői know-how-t és technikai felszerelést keres új ellenőrzési megoldásához


Komplex egyenletek megoldására és összetett fizikai jelenségek modellezésére szakosodott francia start up ipari partnereket vagy tudományos szoftver fejlesztőket keres


Kártevőirtásra alkalmas, nem mérgező, feromon alapú találmány gyártásához keres partnereket egy magyarul is beszélő dán cég az EU-ban. Megnézem >>>


A sport- és alkalmi ruhákra szakosodott lengyel ruházati webáruház érdekes, új, egyedi pulóvereket, melegítőnadrágokat és pólókat keres, hogy bemutassa őket a lengyel piacon. Az együttműködés disztribútori szerződés keretein belül valósul meg. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


A gyártás és kiskereskedelem új korszaka – nemzetközi üzletember találkozó
2021. április 14-15. és április 28-29. Az online rendezvény keretében a gyártók, kereskedők és technológiai vállalatok vehetnek részt szakmai programokon és folytathatnak üzleti tárgylásokat potenciális partnerekkel, felkészülve a fellendülési szakaszra, hiszen a vállalkozásoknak mind üzleti tevékenységük, mind technológiai felkészültségük folyamatos megújítására kell törekedniük.

RENDEZVÉNYEK


Better Factory online fórum: tudja meg, hogyan vehet részt a pályázatban!
2021. március 9.
Miről lesz szó? Elmondják Önnek, hogy hogyan lehet támogatást kapni a projektben, és hogy ehhez mire van szükség. A fórumot a Better Factory projektet irányító konzorcium tagjai tarják, angol nyelven.

Üzleti lehetőségek Kazahsztánban és Üzbegisztánban – webinárium
2021. március 12.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara webináriumot szervez, melynek fő témái a közép ázsiai (kazahsztáni és üzbegisztáni) gazdasági helyzet, és az ottani üzleti lehetőségek lesznek. A rendezvény nyelve magyar, angol nyelvű szinkrontolmácsolással.
2021. március 23.
A nagyszabású online rendezvény célja az építőipar és a kapcsolódó szakterületek vállalkozóinak nemzetközi üzleti együttműködésének elősegítse, teret adva a legújabb fejlesztések és innovatív megoldások bemutatására.

INNOFORM®2021 – Nemzetközi konferencia és üzletember találkozó
2021. április 21.
A hazai szerszám- és feldolgozóipar képviselőit is várják az idei online INNOFORM® Kiállítás társrendezvényeként megrendezésre kerülő nemzetközi üzletember találkozóra.
2021. május 10-12.
Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót szervez a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő ’Software Days’ keretében.

Get ready for Japan – Üzleti lehetőségek és exportképzés
2021. május 31. – június 11.
Az EU Japan-Centre kéthetes online képzést és üzleti partnertalálkozót szervez, ahol a vállalkozások első kézből ismerhetik meg a japán üzleti környezet és kultúra sajátosságait online workshopok, céglátogatások és előadások során.


Health Valley 2021 – nemzetközi üzletember találkozó
2021. március 10-11.
A nemzetközi konferencia társrendezvényeként online üzletember találkozóra kerül sor, ahol várják minden az e-egészségügy, a robotika, a személyre szabott orvoslás és a gyógyszerészet, megelőzés területén aktív vállalkozás és szakember részvételét.

Hannover Messe – Technology & Business Cooperation Days 2021
2021. április 12-15.
A Hannover Messe egyedülálló módon, egy helyen és időben mutatja be a technológiai innovációk teljes skáláját az egész értékesítési láncon keresztül – az automatizálástól a beszállítói megoldásokig.

EENGINEX 2021 – online gépipari és elektronikai beszállítói fórum
2021. április 15.
Online beszállítói fórum kerül megrendezésre az Entreprise Europe Network szervezésében, ami remek lehetőséget biztosít minden a gépiparban tevékenykedő, alkatrészek, gépek, szerszámok gyártásával, automatizációval foglalkozó cég számára, aki kiemelten érdeklődik az ír piac iránt.

Divat- és textilipari beszállítói napok – Fashion Match Supply 2021
2021. április 26-30.
Az online üzletember találkozó és konferencia lehetőséget biztosít a divat- és textilipari ellátási lánc minden szereplőjének a gyártóktól a tervezőkön át a fuvarozó cégekig a legújabb trendek és potenciális partnerek megismerésére egyaránt.

Global Innovation Summit 2021
2021. május 18-20.
A Global Innovation Summit keretében a vállalkozások, kutatóintézetek és szakmai szervezetek megismerhetik a legújabb, innovatív megoldásokat, új kapcsolatokat és együttműködéseket alakíthatnak ki, amik további piaci lehetőségeket biztosíthatnak számukra.

Élelmiszeripari megoldások a 21. században – Food Technology 2021
2021. június 16-17.
Az ONLINE rendezvény keretében az élelmiszeripari vállalkozások képviselői, szakemberei teljes körű áttekintést kapnak a technológiai újításokról, potenciális piacokról és üzleti tárgyalásokat folytathatnak a számukra ígéretesnek tűnő résztvevőkkel.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
23,6 milliárddal megemelték a cégek megújuló energiás fejlesztéseit támogató EU-s pályázat keretét, melyben márciusban újabb beadási időszakot nyitnak meg. A pályázat keretében min. 1,6 millió Ft, max. 100 millió Ft vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni 55%-os támogatási intenzitással.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas