Hírlevél – 2021. 04. 01.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. április 1.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Meghosszabbították egyes gazdaságvédelmi intézkedések időbeli hatályát
A március 27-én megjelent 52. számú Magyar Közlönyben található a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletek módosításáról szóló 147/2021. (III. 27.) számú kormányrendelet. A kormányrendelet rendelkezései szerint a 485/2020. (XI. 10.) kormányrendeletben rögzített bértámogatás igénylésének lehetőségét 2021. április hónapra is meghosszabbítja. Ugyancsak meghosszabbodnak április hónapra az adófizetési kedvezmények időtartama is.


Időpontváltozás! Májusban lesz a kamarai gyakorlati oktatói képzés!
A vírushelyzet miatt kamaránk áprilisra meghirdetett képzését nem tudja megtartani, így arra új időpontban májusban kerül sor.

Ahol csak lehet – KÖZART – Jelentkezzen Ön is kiállítási helyszínnek!
Várják olyan pécsi helyszínek jelentkezését, amelyek szívesen befogadnak kortárs képzőművészeti alkotásokat, és megfelelő kiállító felületet tudnak biztosítani ezek számára.


Lakásfelújítási támogatás
A Kormány által meghirdetett 3 millió Ft-os lakástámogatásról beszélt egy televízió interjúban Molnár Gábor az Építőipari Technológiai Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) elnöke.

SZÉP kártya 3%-os banki díj felszámolásnak felfüggesztése
A Magyar Közlöny 52. számában – 2021. március 27-én szombaton – megjelent a Széchenyi Pihenő Kártya felhasználásának veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak újbóli bevezetéséről szóló 150/2021. (III. 27.) Korm. rendelet, amely a kamaránk által is korábban javasolt szabályozást hozott.
A KORLÁTOZÁSOKKAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK EGY HELYEN

PÁLYÁZATOK

Pályázható az ismételten meghirdetett 2020-1.2.1-GYAK felhívás
A felhívás célja, hogy az Egyesült Királyság, Németország és Ausztria, valamint 2021-ben már Hollandia egyetemein tanuló tehetséges, magyar állampolgársággal rendelkező diákok nyári gyakorlat keretében bekapcsolódjanak a hazánkban működő vállalkozások, elismert felsőoktatási és kutatóintézeti kutatócsoportok kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységébe.

EUREKA pályázati felhívás a mesterséges intelligencia (MI) és a Zöld Átmenetet (GreenTransition) támogató kutatások területén
Az EUREKA együttműködés keretében a CELTIC-NEXT, az EUROGIA, az ITEA3 és a EURIPIDES2-PENTA és a SMART klaszterek kezdeményezésére közös EUREKA-pályázatot hirdetnek a mesterséges intelligencia (MI) kutatása területén. Ugyancsak az EUREKA együttműködés keretében az EUROGIA klaszter vezetésével, klaszterközi együttműködésben hirdetnek pályázatot a Zöld Átmenetet (Green Transition) támogató kutatások támogatására.
Korábban megjelent pályázatok

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Olajleválasztó, mint emulzió karbantartási eszköz frissen kidolgozva, legyártva, független Cégnél letesztelve. Jelenleg a prototípus már rendelkezésre áll, gyártáskész. Ezen eszköz értékesítéséhez keresek partnert. Megnézem >>>


A felületkezelés területén szerzett több, mint 10 éves tapasztalattal és saját berendezésekkel, komplex szolgáltatást nyújtunk az ország több pontján. Megnézem >>>


Elsősorban Svájc és Lengyelország területén – de Európa más országaiban is, kiemelt tekintettel Németországra – keresünk együttműködő partnereket, kereskedelmi és marketing ügynökségeket, légtisztító berendezés forgalmazásához. Megnézem >>>

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Megjelent a kormányrendelet a védelmi intézkedések meghosszabbításáról

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Egy német egyetem új módszert kínál: elektropulzus által kiváltott mikroinjekció élő biológiai sejtekbe. Az élettudomány területéről keresnek partnereket licencszerződésekhez. Megnézem >>>


Fagyasztott húst előállító örmény cég forgalmazási és kereskedelmi képviseleti megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>


Lengyel szabadtéri fitneszeszközöket, komplett szabadtéri tornatermeket, játszótereket és kutyaparkokat gyártó cég disztribútort keres. Megnézem >>>


Egy török vállalat akvizíciós megállapodás keretében bányászattal, építőiparral, nehézgépgyártással vagy a kapcsolódó területekkel foglalkozó külföldi vállalatot szeretne vásárolni. Megnézem >>>


A litván kormányzati szervezet megoldást keres arra, hogyan lehet automatizálni az illegális szerencsejáték-üzemeltetők online felderítését. Megnézem >>>


Brit cég komposztálható csomagolóanyag-gyártót keres. Megnézem >>>


Francia játék nagykereskedő szélmalom játék gyártókat vagy kereskedőket keres. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Fenntarthatóság és alpesi technológiák – Green Mountain DigithON
2021. április 14. Az Enterprise Europe Network társszervezésében megvalósuló online konferencia és üzletember találkozón várják minden a digitalizációval és azzal kapcsolatos területen tevékenykedő vállalkozás, start-up, szakember részvételét.

RENDEZVÉNYEK


EENGINEX 2021 – online gépipari és elektronikai beszállítói fórum
2021. április 15.
Online beszállítói fórum kerül megrendezésre az Entreprise Europe Network szervezésében, ami remek lehetőséget biztosít minden a gépiparban tevékenykedő, alkatrészek, gépek, szerszámok gyártásával, automatizációval foglalkozó cég számára, aki kiemelten érdeklődik az ír piac iránt.

Divat- és textilipari beszállítói napok – Fashion Match Supply 2021
2021. április 26-30.
Az online üzletember találkozó és konferencia lehetőséget biztosít a divat- és textilipari ellátási lánc minden szereplőjének a gyártóktól a tervezőkön át a fuvarozó cégekig a legújabb trendek és potenciális partnerek megismerésére egyaránt.

Connect Days 2021
2021. május 3-12.
2021. májusában kerül megszervezésre a Connect Day 2021 rendezvénysorozat, melynek célja az innovatív ötletekkel, technológiákkal rendelkező startupok és az ilyen megoldásokat kereső vállalatok, kkv-k, valamint befektetők összekötése.

Fejlett gyártástechnológiák – @Smart Manufacturing Matchmaking 2021
2021. május 13-14.
Az intelligens gyártás és ipar 4.0 területén működő vállalkozásokat, szakembereket, egyetemeket és kutatóintézeteket ismét virtuális üzletember találkozókkal, üzemlátogatásokkal és webináriumokkal várják a Smart Manufacturing Matchmaking 2021 keretében.

Global Innovation Summit 2021
2021. május 18-20.
A Global Innovation Summit keretében a vállalkozások, kutatóintézetek és szakmai szervezetek megismerhetik a legújabb, innovatív megoldásokat, új kapcsolatokat és együttműködéseket alakíthatnak ki, amik további piaci lehetőségeket biztosíthatnak számukra.

Get ready for Japan – Üzleti lehetőségek és exportképzés
2021. május 31. – június 11.
Az EU Japan-Centre kéthetes online képzést és üzleti partnertalálkozót szervez, ahol a vállalkozások első kézből ismerhetik meg a japán üzleti környezet és kultúra sajátosságait online workshopok, céglátogatások és előadások során.


A gyártás és kiskereskedelem új korszaka – nemzetközi üzletember találkozó
2021. április 14-15. és április 28-29.
Az online rendezvény keretében a gyártók, kereskedők és technológiai vállalatok vehetnek részt szakmai programokon és folytathatnak üzleti tárgylásokat potenciális partnerekkel, felkészülve a fellendülési szakaszra, hiszen a vállalkozásoknak mind üzleti tevékenységük, mind technológiai felkészültségük folyamatos megújítására kell törekedniük.

INNOFORM®2021 – Nemzetközi konferencia és üzletember találkozó
2021. április 21.
A hazai szerszám- és feldolgozóipar képviselőit is várják az idei online INNOFORM® Kiállítás társrendezvényeként megrendezésre kerülő nemzetközi üzletember találkozóra.

Ökoindustria 2021 virtuális üzletember találkozó
2021. április 29.
A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és az Enterprise Europe Network magyar irodái társszervezésében kerül megrendezésre az Ökoindustria 2021 virtuális környezetipari szakkiállítás mellé szervezett online B2B esemény, melyre 2021. április 29-én kerül sor.

B2B Software Days 2021
2021. május 10-12.
Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót szervez a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő ’Software Days’ keretében.

MURCIA FOOD 2021 – Élelmiszeripari üzletember találkozó
2021. május 17-21.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megrendezésre kerülő MURCIA FOOD online üzletember találkozó résztvevőinek a tárgyalások lebonyolítása mellett lehetősége lesz megismerni az élelmiszer-technológia legújabb eredményeit bemutató előadásokhoz is csatlakoznia.

Okos Városok Bajorországban – online B2B és szakmai előadások
2021. május 19.
A két napos online esemény a „Bajorország – a megfelelő partner” (Bayern – Fit for Partnership) nemzetközi projekt részeként valósul meg a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szervezésében.

Élelmiszeripari beszállítói fórum – Food eirEEN 2021
2021. június 9.
Az Enterprise Europe Network szervezésében megvalósuló üzletember találkozón várnak minden élelmiszeripari gyártót, forgalmazót, nagykereskedőt. Egyedülálló lehetőség személyes virtuális üzleti találkozókon való részvételre Írországból és az EU-ból származó vezető élelmiszeripari vállalkozások beszerzőivel.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas