Hírlevél – 2021. 04. 08.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. április 8.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Első lépcső
2021. április 6-án megtörtént a kétmillió-ötszázezredik első védőoltás beadása. A belügyminiszter 1/2021. (IV. 6.) BM határozatában állapította meg a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021. (III. 27.) kormányrendelet egyes rendelkezéseinek hatályba lépését.


Hogyan hatott a koronavírus-járvány az Ön vállalkozására
Vegyen részt Ön is az MKIK GVI 2021. áprilisi konjunktúra kutatásban! A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

77 millió forintot bukott volna, ha nem segít az EEN nemzetközi hálózata
Havonta 2-3 olyan gyanús megkeresés érkezik interneten a villányi Günzer Családi Birtokhoz, amelyekben nagy tételben rendelnének tőlük bort. Mint Günzer Norman, a Günzer Családi Birtok marketingvezetője mondja, igencsak résen kell lenni, mert különben hatalmas kár érné a gazdaságot. A közelmúltban a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársainak segítségével éppen egy ilyen ügyet sikerült felderíteni, bár a csaló egyelőre nem került kézre.


A LAFARGE célja a CO2-semlegesség elérése
Fenntarthatóbb és okosabb világot épít az építőanyag-gyártásban és az építőipari megoldások biztosításában világvezető vállalat, a LafargeHolcim Csoport és a magyarországi leányvállalat a LAFARGE Cement Magyarország Kft.

„Az online üzleti platformok olyan segítséget jelentenek, amivel élni kell!”
Nem ördöngösség az online világ, aki beletanul és rendszeresen használja, kiválóan tud üzleti kapcsolatot építeni és konkrét megállapodásokat kötni – vélekedik Kamu János, a bőrtáskák, bőráruk készítésével foglalkozó Blázek&Anni Kft. ügyvezetője. Tavaly aktívan használta a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által indított Itt&Most üzletipartner-kereső platformot, amely által több szerződést is sikerült kötnie. Az Enterprise Europe Network segítségével pedig, ha nem is személyesen, de még Brazíliába is eljutott egy lehetséges partnerhez.
A KORLÁTOZÁSOKKAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK EGY HELYEN

PÁLYÁZATOK

Hamarosan indul a Magyar Falu vállalkozás-újraindítási program
Várhatóan tavasszal indul a Magyar Falu Program vállalkozás-újraindítási alprogramja, melynek célja a vidéki vállalkozások beruházásainak ösztönzése az 5000 fő alatti településeken. Az első kör költségkerete 25 milliárd forint, ami a tíznél kevesebb embert foglalkoztató cégek számára lesz pályázható.
Korábban megjelent pályázatok

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Robot-kölcsönzés a termelés megtartásáért! Megnézem >>>


Műanyag újrahasznosításhoz keresek partnert vagy befektetőt. Megnézem >>>


Különböző flexibilis csomagolóanyag-gyártás. Megnézem >>>

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Földrajzi árujelző oltalom – életbe lépett az EU-Kína megállapodás

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Szlovák kutatóintézet egyszlovák egyetemmel együttműködve egyedülálló rendszert dolgozott ki a keringő tumorsejtek perifériás vérből történő in vivo izolálására, és lincensz vevőket, vagy befektetőket keresnek. Megnézem >>>


Lett mezőgazdasági szövetkezet friss és fagyasztott áfonya értékesítéséhez keres partnereket forgalmazási és kereskedelmi ügynöki megállapodás keretében. Megnézem >>>


Máltai beutazó turizmusra szakosodott desztináció menedzsment vállalkozás kereskedelmi ügynöki megállapodás keretében keres utazási irodákat és turisztikai szolgáltatókat. Megnézem >>>


Holland acélipari vállalat, acélszerkezetek bevonatolásával kapcsolatos fenntartható megoldásokra keres partnert. Megnézem >>>


Körforgásos gazdaságban dolgozó, „zöld energia” előállítása és ipari hulladék hasznosítása területén működő spanyol vállalkozás szén-dioxid (CO2) csökkentési technológiákat keres. Megnézem >>>


Finn, sporteszközgyártó startup edzőszőnyeg európai gyártóit keresi. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


A gyártás és kiskereskedelem új korszaka – nemzetközi üzletember találkozó
2021. április 14-15. és április 28-29. Az online rendezvény keretében a gyártók, kereskedők és technológiai vállalatok vehetnek részt szakmai programokon és folytathatnak üzleti tárgylásokat potenciális partnerekkel, felkészülve a fellendülési szakaszra, hiszen a vállalkozásoknak mind üzleti tevékenységük, mind technológiai felkészültségük folyamatos megújítására kell törekedniük.

RENDEZVÉNYEK


Magyar-ukrán online üzletember találkozó
2021. április 16.
Az Enterprise Europe Network társzervezésében megvalósuló Üzleti Fórum célja, hogy az online tárgyalások keretében a magyar vállalatok jobban megismerjék az ukrán üzleti lehetőségeket, mely ösztönözheti és erősítheti a gazdasági együttműködést a két ország vállalatai között.

Zöld iroda a gyakorlatban
2021. április 20.
A környezetvédelem manapság népszerű téma, a környezettudatos szemlélet már nem csak az otthonunkban, hanem az irodában is megvalósítható.

Divat- és textilipari beszállítói napok – Fashion Match Supply 2021
2021. április 26-30.
Az online üzletember találkozó és konferencia lehetőséget biztosít a divat- és textilipari ellátási lánc minden szereplőjének a gyártóktól a tervezőkön át a fuvarozó cégekig a legújabb trendek és potenciális partnerek megismerésére egyaránt.

Ökoindustria 2021 virtuális üzletember találkozó
2021. április 29.
A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és az Enterprise Europe Network magyar irodái társszervezésében kerül megrendezésre az Ökoindustria 2021 virtuális környezetipari szakkiállítás mellé szervezett online B2B esemény, melyre 2021. április 29-én kerül sor.

B2B Software Days 2021
2021. május 10-12.
Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót szervez a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő ’Software Days’ keretében.

MURCIA FOOD 2021 – Élelmiszeripari üzletember találkozó
2021. május 17-21.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megrendezésre kerülő MURCIA FOOD online üzletember találkozó résztvevőinek a tárgyalások lebonyolítása mellett lehetősége lesz megismerni az élelmiszer-technológia legújabb eredményeit bemutató előadásokhoz is csatlakoznia.

Get ready for Japan – Üzleti lehetőségek és exportképzés
2021. május 31. – június 11.
Az EU Japan-Centre kéthetes online képzést és üzleti partnertalálkozót szervez, ahol a vállalkozások első kézből ismerhetik meg a japán üzleti környezet és kultúra sajátosságait online workshopok, céglátogatások és előadások során.

B2Moto – Nemzetközi autóipari üzletember találkozó
2021. június 9.
Az Enterprise Europe Network szervezésében zajló online nemzetközi üzletember találkozóra várnak minden az autóiparban és kapcsolódó ágazatokban tevékenykedő gyártót, szolgáltatót, kutatóintézetet és szakembert!

Élelmiszeripari megoldások a 21. században – Food Technology 2021
2021. június 16-17.
Az ONLINE rendezvény keretében az élelmiszeripari vállalkozások képviselői, szakemberei teljes körű áttekintést kapnak a technológiai újításokról, potenciális piacokról és üzleti tárgyalásokat folytathatnak a számukra ígéretesnek tűnő résztvevőkkel.


Bajor-magyar online fenntarthatósági fórum és üzletember találkozó
2021. április 20.
A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Magyarország Müncheni Főkonzulátusával közös együttműködésben szervezett online rendezvényén a résztvevőknek lehetősége lesz üzleti tárgyalások folytatása mellett megismerni a hazai és a bajor fenntarthatósági és klímavédelmi stratégiákat, trendeket, valamint a Planet Budapest 2021 Sustainability Expo idei felépítését.

INNOFORM®2021 – Nemzetközi konferencia és üzletember találkozó
2021. április 21.
A hazai szerszám- és feldolgozóipar képviselőit is várják az idei online INNOFORM® Kiállítás társrendezvényeként megrendezésre kerülő nemzetközi üzletember találkozóra.

Moldovai Kereskedelmi Fórum és Üzletember Találkozó
2021. április 28-30.
A kereskedelmi fórum célja, hogy az online előadások és tárgyalások keretében a magyar vállalatok jobban megismerjék a moldovai üzleti lehetőségeket, mely ösztönözheti és erősítheti a gazdasági együttműködést a két ország vállalatai között.

Connect Days 2021
2021. május 3-12.
2021. májusában kerül megszervezésre a Connect Day 2021 rendezvénysorozat, melynek célja az innovatív ötletekkel, technológiákkal rendelkező startupok és az ilyen megoldásokat kereső vállalatok, kkv-k, valamint befektetők összekötése.

Fejlett gyártástechnológiák – @Smart Manufacturing Matchmaking 2021
2021. május 13-14.
Az intelligens gyártás és ipar 4.0 területén működő vállalkozásokat, szakembereket, egyetemeket és kutatóintézeteket ismét virtuális üzletember találkozókkal, üzemlátogatásokkal és webináriumokkal várják a Smart Manufacturing Matchmaking 2021 keretében.

Global Innovation Summit 2021
2021. május 18-20.
A Global Innovation Summit keretében a vállalkozások, kutatóintézetek és szakmai szervezetek megismerhetik a legújabb, innovatív megoldásokat, új kapcsolatokat és együttműködéseket alakíthatnak ki, amik további piaci lehetőségeket biztosíthatnak számukra.

Textile Connect 2021 – nemzetközi üzletember találkozó
2021. június 1-4.
Idén is megrendezésre kerül online formában a svéd Enterprise Europe Network iroda szervezésében a textilipar egyik legnagyobb nemzetközi üzletember találkozója.

Élelmiszeripari beszállítói fórum – Food eirEEN 2021
2021. június 9.
Az Enterprise Europe Network szervezésében megvalósuló üzletember találkozón várnak minden élelmiszeripari gyártót, forgalmazót, nagykereskedőt. Egyedülálló lehetőség személyes virtuális üzleti találkozókon való részvételre Írországból és az EU-ból származó vezető élelmiszeripari vállalkozások beszerzőivel.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas