Hírlevél – 2021. 05. 06.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. május 6.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Változás a Széchenyi kártya Programban
Azok – a tavalyi évben megjelenő új Széchenyi hitelkonstrukciók, melyeket választhatóan a 2019. év nettó árbevétele, vagy a 2019. év bérköltségének kétszerese alapján lehetett felvenni, már 2020. évi bérköltség kétszerese után is felvehetőek.


Szellemitulajdon- és iparjogvédelem – a kamaránál jó kezekben van
Tudta, hogy a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szellemitulajdon- és iparjogvédelmi szolgáltatásokkal is a vállalkozások rendelkezésére áll? És azt tudta, hogy szakértő munkatársunk egyben az Európai Szellemi Tulajdon Ügyfélszolgálat (European IP Helpdesk) magyarországi nagykövete is?

Nem minden igaz, ami annak látszik
1380 euró fölösleges befizetését előzte meg a kamarai segítség. Az exkluzív díszítő faburkolat gyártását végző pécsi It’s Wood Kft. ügyvezetője, Verle Zoltán egy a valódihoz szinte mindenben hasonlító díjbekérő levelet kapott külföldről, és ha nem jár utána tartalma jogosságának a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) munkatársainak segítségével, akkor a megtévesztés eszközével nem kis összegtől „szabadították” volna meg.


A kkv-k innovációjának támogatására javaslatcsomagot állított össze az MKIK
Négy pontból álló javaslatcsomagot dolgozott ki a kis- és középvállalkozások (kkv-k) innovációs tevékenységének ösztönzésére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Kutatásfejlesztési és Innovációs Kollégiuma.

Kérelemmel kitolható a május 31-i beszámoló, illetve az azokhoz kapcsolódó bevallások határideje
A Pénzügyminisztérium arra kérte az adóhivatalt, hogy a június 30-ig benyújtott igazolási kérelmekben a koronavírus-járványra visszavezethető indokokat minősítse különösen méltányolandó körülménynek.
A KORLÁTOZÁSOKKAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK EGY HELYEN

PÁLYÁZATOK

Hamarosan indul a minőségrendszerekhez kapcsolódó szervezetek promóciós tevékenységének támogatása
Támogatási kérelmet a minőségrendszernek megfelelő terméket előállítók csoportjai és a minőségrendszer előírásainak megfelelő terméket előállítókat összefogó, minőségrendszert működtető szervezetek adhatnak be.

Júliusban akár 100 millió Ft támogatás igényelhető élelmiszerfeldolgozó és borászati tevékenységek fejlesztésére
A Vidékfejlesztési Program ‘VP3-4.2.1-4.2.2.-1-21 Élelmiszeripari üzemek fejlesztése’ c. kiírás keretében max. 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, akár 50% támogatási intenzitással nyújthatnak be kérelmet mezőgazdasági termelők és egyes mikro- és kisvállalkozások.

Fenntarthatósági pályázati program – akár 4,5 millió Ft támogatás nemzetközi rendezvényen, kiállításon való megjelenéshez
A Külgazdasági és Külügyminisztérium a fenntartható fejlődéshez hozzájáruló terméket vagy szolgáltatást előállító hazai vállalkozások piacra jutásának előmozdítása céljából 205 millió forintos keretösszegű pályázati felhívást tett közzé.

Elindult a Magyar Falu Vállalkozás-Újraindítási Program
Már beadhatók a pályázatok a 25 milliárd forint keretösszegű támogatásra a szabad vállalkozási zónákban, illetve 5000 fő alatti településeken működő mikrovállalkozások számára elérhető kiírásban.

Minden építés alapja 2021 – pályázat
Betonpályázat tervezőknek és egyetemi hallgatóknak.

Design Management Díj 2021
A Díj célja, hogy bemutassa, hogyan növelheti egy szervezet hatékonyságát, versenyképességét a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és szakszerű menedzselése, elismerje ennek kiváló példáit.
Korábban megjelent pályázatok

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Hogyan értékesítsünk sikeresen Franciaországba? – online webinárium, 2021. május 26. A rendezvény célja, hogy a francia piac iránt érdeklődő magyar vállalatokkal olyan hasznos szakmai információkat ismertessenek meg, amelyekkel hozzájárulhatnak franciaországi exporttevékenységük sikerességéhez. Megnézem >>>


Vízi sporteszközöket vásárolnék – csónak, jet ski. Megnézem >>>


Utazásszervezés – partnereket keresünk! Megnézem >>>


Mezőgazdasági gépet vásárolnék! Megnézem >>>

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Tájékoztatás az ágazati bértámogatás változásairól

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Szerb forgalmazó gyógyszer- és orvostechnikai eszköz beszállítókat keres EU tagországokból. Megnézem >>>


Olasz bortermelő szövetkezet forgalmazókat keres prémium borainak értékesítéséhez. Megnézem >>>


Lengyel közvetítő szolgáltató cég építőanyagok és ipari termékek gyártóit és forgalmazóit keresi, akik érdekeltek a lengyel piacra való bejutásban értékesítési szolgáltatási szerződés és kereskedelmi ügynöki megállapodás alapján. Megnézem >>>


A repülőterek logisztikai folyamataival foglalkozó holland vállalat megoldásokat keres a poggyász jellemzőinek azonosítására a zavarok megelőzése érdekében. Megnézem >>>


Orvosi diagnosztikai központ keres technológiát a vérmintavételek kapcsán keletkező hulladékok (műanyag csövek, gumi/műanyag tömítőanyagok, címkék, pufferfolyadék, biológiai hulladékok) fenntartható kezelésére. Megnézem >>>


Fából készült játékok és iskolai bútorok forgalmazásával foglalkozó holland nagykereskedő keresi fából készült székek gyártóit. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Fejlett gyártástechnológiák – @Smart Manufacturing Matchmaking 2021
2021. május 13-14. Az intelligens gyártás és ipar 4.0 területén működő vállalkozásokat, szakembereket, egyetemeket és kutatóintézeteket ismét virtuális üzletember találkozókkal, üzemlátogatásokkal és webináriumokkal várják a Smart Manufacturing Matchmaking 2021 keretében.

RENDEZVÉNYEK


Közösségi finanszírozás tréning I.
2021. május 10.
Az INPUT Program, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Startup Miskolc közös képzésén a Pénzügyi és befektetési alapok workshop keretein belül megismerkedhetnek a közösségi finanszírozási kampányokkal.

B2B Software Days 2021
2021. május 10-12.
Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót szervez a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő ’Software Days’ keretében.

EdTech – Oktatás a virtuális térben
2021. május 12.
Az elmúlt 12-18 hónapban az EdTech (Oktatási Technológia) területén exponenciális növekedés tapasztalható. Az előadásokat követően lehetőség van előre megszervezett üzleti találkozók lebonyolítására.

MURCIA FOOD 2021 – Élelmiszeripari üzletember találkozó
2021. május 17-21.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megrendezésre kerülő MURCIA FOOD online üzletember találkozó résztvevőinek a tárgyalások lebonyolítása mellett lehetősége lesz megismerni az élelmiszer-technológia legújabb eredményeit.

Egészségipari startupok bemutatkozása
2021. május 19.
Egészségipari startup vagy, aki befektetőt keres? Befektető vagy, aki egészségipari startupba fektetne? Itt a lehetőség! Csak kíváncsi vagy, pontosan mit jelent a pitch, és hogy is működik? Akkor is érdemes részt venned. Az esemény nyelve angol.

Modern Vállalkozások Programja – Digitalizációval a fenntarthatóságért
2021. május 27.
A digitális és zöld átállás új, kiemelt fejlesztési célként szerepel az EU-ban és Magyarországon is. Kiderül, hogyan kapcsolódik ezekhez az elvekhez a Modern Vállalkozások Programja, majd fókuszba kerül néhány jó példa a pénzügyek, a nagyvállalti digitalizáció és a „zöldítés” összefüggésében.


Knowledge to Money Club
2021. május 11.
A klubnap aktualitása: az EIC Accelerator 2021 pályázatai; testreszabott finanszírozási modellek innovatív cégek számára; mire figyeljünk a befektetői tárgyalások során.

A kreatív szektor jövője Európában – angol nyelvű online rendezvény
2021. május 11-12.
Mi lesz az európai kreatív szektor jövője? A “The Future of Creative Design” című online esemény során lehetőség lesz a harmadik programfelhívás projektjeinek megismerésére.

design LAB – Speed Dating
2021. május 17.
A Magyar Divat & Design Ügynökség design LAB néven indított inkubációs programot az Ügynökség egy „Speed Dating” esemény megszervezésével is segíti.

Global Innovation Summit 2021
2021. május 18-20.
A Global Innovation Summit keretében a vállalkozások, kutatóintézetek és szakmai szervezetek megismerhetik a legújabb, innovatív megoldásokat, új kapcsolatokat és együttműködéseket alakíthatnak ki, amik további piaci lehetőségeket biztosíthatnak számukra.

Ausztria, mint gazdasági székhely – Lehetőségek magyar vállalatok számára
2021. május 26.
Ismerje meg Alsó-Ausztria előnyeit, tudjon meg többet arról, hogyan kell vállalkozást indítani Ausztriában, szerezzen betekintést és tippeket olyan vállalkozóktól, akik már megkezdték üzleti tevékenységüket Ausztriában.

Nemzetközi Vidéki Örökség Konferencia
2021. május 28.
Az Orfűi Turisztikai Egyesület a Routes To Roots című Interreg projekt keretében Nemzetközi Vidéki Örökség Konferenciát szervez társszervezeteivel együttműködésben.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas