Hírlevél – 2021. 06. 03.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. június 3.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Pályázati források Baranyában. Elegendő forrás érkezett? Minden vállalkozás meg tudta valósítani terveit? Jól hasznosultak az ide érkező források? Elemeztük a GINOP 1-es és 2-es prioritását.

Baranya megye ma már periféria. A centrumok maguk alá gyűrik és használják a perifériákat. Van e esély a kilábalásra? Leszünk-e újra Centrum? dr. Síkfői Tamás világgazdaságban megjelent interjúja választ ad.
A Gyapinet Bt. egy magyar-horvát együttműködés keretén belül (Interreg) hozzáadott értéket képviselő közös terméket, a SMART FIT CUBE elnevezésű „kondi állomást” fejlesztett ki a Ferrodus Kft. és a Defex Kft.-vel közösen.
Megjelent a 301/2021. (VI. 1.) Korm. rendelet “Az egyes egyszer használatos, valamint egyes egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásáról”.
Az EU-Japán KKV Központ júniusi angol nyelvű ingyenes webináriumain a résztvevők megismerhetik a japán piac sajátosságait és az abban rejlő lehetőségeket.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara visszajelzései alapján a Parlament elfogadta az Eht. módosításait.
Az utóbbi évek folyamán vált ismertté hazánkban is ez az új finanszírozási forma, mellyel olyan hálózatokhoz is eljutnak az ötlet és projekt gazdák, amikhez korábban nem.
K20 KIRAKAT címmel vállalkozásösztönző pályázatot hirdet a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és Pécs önkormányzata támogatva a pécsi kisvállalkozások üzletnyitását, akik egyedi és előremutató koncepció mentén dolgoznak, előnyben részesítve az innovatív és környezetbarát, fenntartható megoldásokat.
A K&H díjat hirdet a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalkozások számára azzal a céllal, hogy támogassa és elismerje azok hozzájárulását a magyar gazdasághoz és elkötelezettségét a társadalom iránt. 2021-ban a példamutató vállalkozásokat négy kategóriában díjazzák.

PÁLYÁZATOK
A pályázati felhívás célja az Európai Unió Horizont Európa programjának Európai Innovációs Tanács (European Innovation Council továbbiakban: EIC) keretében meghirdetett Accelerator (korábbi KKV fejlesztési eszköz) pályázat kidolgozásához szükséges, üzleti tervet is tartalmazó megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének támogatása.

Módosítások a Vállalkozások munkaerő támogatása című program támogatási feltételeiben!
2021. június 1-jén lépnek életbe a támogatás módosításai, melyek értelmében már 6 hónapra kérelmezhető a vissza nem térítendő támogatás, minden az állományi létszámot növelő új munkavállaló után.

Elektromos autó vásárlásához támogatás nyerhető júniusban
Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság pályázati kiírásában új, a pályázat benyújtását megelőzően forgalomba még nem helyezett, tisztán elektromos személygépkocsik megvásárlásának támogatására pályázhatnak magánszemélyek és civil szervezetek, egyesületek, felsőoktatási intézmények egyaránt.
Az Európai Unió kiemelt célkitűzése, hogy a tagállamok szintjén 2030-ra az 1990-es évek szintjéhez képest legalább 40 százalékkal csökkenjen az üvegházhatású gáz-kibocsátás. E környezetpolitikai cél eléréséhez nagymértékben hozzájárul a karbonmentes energiaforrásokból előállított energia felhasználásának térnyerése. A pályázat célja ilyen mintaprojektek támogatása.

Karbonmentes, többlet villamos energia innovatív elektrokémiai tárolását elősegítő fejlesztések megvalósítása
Az Európai Unió kiemelt célkitűzése, hogy a tagállamok szintjén 2030-ra az 1990-es évek szintjéhez képest legalább 40 százalékkal csökkenjen az üvegházhatású gáz-kibocsátás. E környezetpolitikai cél eléréséhez nagymértékben hozzájárul a karbonmentes energiaforrásokból előállított energia felhasználásának térnyerése. A pályázat célja ilyen mintaprojektek támogatása.
Korábban megjelent pályázatok

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Kereskedelmi képviselet Lengyelország egész területén


Utazásszervezés – partnereket keresünk. Megnézem >>>


S2N – a vízipar4.0 megoldásai. Megnézem >>>

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Nyit a Selyemgyár Mohácson

Kampány a turizmus szakmáinak népszerűsítésére

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Tapasztalt német orvostechnikai vállalat innovatív orvostechnikai termékeket keres Németországban és az EU más országaiban történő forgalmazás céljából disztribútori megállapodás alapján. Megnézem >>>


Egészséges élelmiszereket és gyógynövényeket gyártó lengyel cég forgalmazói megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>


Egy spanyol köztestület a közigazgatásban megvalósított innovatív fejlesztéseket keres az alábbi területeken: e-learning, digitalizáció, fenntarthatóság, hozzáférhetőség, polgárok. Megnézem >>>


Egy holland sörfőzde innovatív és inspiráló megoldásokat keres a fogyasztók bevonására a magas minőségű üvegek újrafeldolgozásának növelése érdekében. Megnézem >>>


Angol kkv mini készüléket fejleszt labdarúgó játékvezetők részére, mely használatával a sárga és piros lapokat el lehet hagyni. Partnert keresnek a prototípus dizájn, hardver és szoftver részének fejlesztésére. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


ITAPA Online Matchmaking 2021 – nemzetközi üzletember találkozó az IT szektornak
2021. június 10-11. A nemzetközi üzletember találkozó Szlovákia legnagyobb IT tematikájú rendezvényének – ITAPA 2021 – keretében zajlik.

RENDEZVÉNYEK


Bevezetés a norvég alkoholimport szabályrendszerébe – üzleti lehetőségek magyar vállalkozások részére
2021. június 8.
A körülbelül másfél órásra tervezett online esemény keretében a résztvevők első kézből ismerhetik meg az alkohol importjára vonatkozó szabályrendszert, és nyerhetnek bepillantást a pályázati folyamatokba.
2021. június 9.
A cím alapján a fórum unalmasnak tűnik? És ha azt mondjuk, hogy pénzről szól? Olyanról, ami már a zsebében van, csak még nem tud róla.

Digitális transzformáció, Ipar4.0 – ismerje meg a lehetőségeket
2021. június 17-18.
Vajon az Ön vállalkozása számára mit tartogat a digitalizáció? Ismerje meg lehetőségeit Digital Coach projekt keretében személyesen, kézzel foghatóan is, a BME Ipar4.0 Technológiai Központ, és a pécsi Z Elektronika Kft. tolmácsolásában.

INNOVATION VILLAGE 2021 – Középpontban a zöld megoldások, energetika és körforgásos gazdaság
2021. június 24.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében online nemzetközi fórumra és üzletember találkozóra kerül sor, melynek középpontjában a zöld fejlesztések és a digitális átalakulás állnak.

Vizsgafelügyelők képzése és vizsgája – 2021.06.17, vagy 06.24.
2021. június 17., június 24.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a vizsgabizottság ellenőrzési feladatokat ellátó tagjai (azaz a vizsgafelügyelői) részére szakmai oktatást és vizsgát szervez.


Szabványmegfelelés – hogyan szerzünk biotermékeinknek tanúsítványt Japánban?
2021. június 8.
Az EU-Japán KKV Központ online tájékoztató rendezvényt szervez, melyen az EU-s vállalkozások megismerhetik a JAS (Ecocert Organic Agriculture certification) tanúsítvány megszerzésének feltételeit és lépéseit.

Webinárium – Orvostechnikai, gyógyászati és biotechnológiai üzleti lehetőségek Hongkongban
2021. június 11.
Ázsia változó demográfiája, valamint az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó termékek, technológiák és megoldások iránti óriási kereslet, bőséges üzleti és befektetési lehetőségeket jelentenek a régióban.
2021. június 22.
Az EU-Japán KKV Központ online tájékoztató rendezvényt szervez, melyen az EU-s vállalkozások megismerhetik a japán e-egészségügy és telemedicina területén rejlő lehetőségeket.

INNOVATION VILLAGE 2021 – Deep tech fejlesztések
2021. június 24., november 4-5.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében online nemzetközi fórumra és üzletember találkozóra kerül sor, melynek középpontjában a deep tech fejlesztések és a digitális átalakulás állnak.

Európai Logisztikai Innovációs Nap – nemzetközi konferencia és üzletember találkozó
2021. június 24-25.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megrendezésre kerülő online rendezvény lehetőséget biztosít kétoldalú üzleti találkozók lebonyolítására, technológiai és szakmai együttműködések kialakítására, valamint befektetői lehetőségek és a szállítmányozáshoz kapcsolódó új technológiai, zöld, okos megoldások, trendek megismerésére.
2021. június 24., július 1.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az ágazati vizsgaelnöki feladatokat ellátó részére szakmai oktatást és vizsgát szervez.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas