Hírlevél – 2021. 08. 05.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. augusztus 5.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Merre tovább az érettségi után? Erre csak egy választ tudunk adni: ISKOLÁBA. Ne zárd be az oldalt, adj 2 perc olvasási esélyt ennek a cikknek!

Ilyen és ehhez hasonló reakciókkal sokszor találkozunk munkánk során, azonban itt az ideje, hogy felnyissuk a szemüket, kedves Vállalkozók és Cégtulajdonosok! Sokkal többet veszíthetnek, ha kihagyják a szellemi tulajdonjogi oltalmak által biztosított lehetőségeket, vagy nem alkalmazzák jogi dokumentumaikban a szükséges klauzulákat.
Kamarai tagunk a PREGA Gyakorlati Napon mutatta be legújabb innovációját. Az IntelliNozzle, azaz intelligens szórófej rendszer sávpermetező rendszerekhez készült, hogy pontosan annyi növényvédő szert használjanak fel, amennyire szükség van!
A Holcim Csoport, mint az innovatív és fenntartható építőanyagok gyártóinak globális vezetője, elsők között vezette be zöld cement termékcsaládját, az ECOPlanet-et. A zöld cementcsalád legalább 30%-kal alacsonyabb* karbonlábnyomot tesz lehetővé.
Pozitív változás! A „régi” Szakképzési törvény szerint kötött együttműködési megállapodásokra is igénybe vehető a szakképzési hozzájárulás bruttó kötelezettségét csökkentő adókedvezmény.

Július végén megjelent Magyarország 2021-2030 közötti kutatási, fejlesztési és innovációs stratégiája, amely a következő tíz évre határozza meg a KFI területének jövőképét és misszióját, valamint ismerteti a célkitűzések megvalósítására szolgáló célrendszert is.
Július elején fogadta el Magyarország Kormánya a 2021-2027 időszakra vonatkozó Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiát.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elkészítette az építésgazdaság hatékonyságjavítását, teljesítménynövelését és az épített környezet fenntartható fejlesztését célzó középtávú stratégiát.
Az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján továbbra is lehetőség van arra, hogy egy cég/vállalat saját munkavállalóinak szervezett oltási programot tudjon biztosítani.

PÁLYÁZATOK
A július 30-án meghirdetésre került ‘GINOP Plusz-2.1.1-21 Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése’ című pályázat beadásának előfeltétele a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiadott támogató szakpolitikai vélemény, melyet a pályázóknak a következő két hétben van lehetősége kérelmezni.
Egy digitális technológiai vállalatot képviselsz, amely olyan innovatív megoldásokat fejleszt, amelyek fenntarthatóbbá és befogadóbbá teszik Európát, és javítják a polgárok életminőségét? Akkor pályázz az EIT Digital New European Bauhaus kezdeményezésében!
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Még nem érhető el az előre mutató hatályú bejelentés

Figyelem: tipikus hiba az ÁFA bevallásban!

Szakértői névjegyzék létrehozása – pályázati felhívás

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Német cég beszállítói vagy gyártási megállapodás alapján keres orvosi cannabis-termék beszállítókat. Megnézem >>>


Litván bio és hagyományos kenderből készült élelmiszertermékeket gyártó cég kereskedelmi képviseleti megállapodás kertében keres partnereket. Megnézem >>>


Német start-up ökológiai laminálófólia beszállítót keres. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

2021.november 15-18., online, díjmentes regisztráció. Divat, ruha-, és kiegészítők gyártása, forgalmazása, divattervezés, dizájn.

RENDEZVÉNYEK

2021. augusztus 17.
Többek között az Enterprise Europe Network, a Dél-Dániai Egyetem (SDU) és az Odense Robotics társszervezésében kerül megrendezésre a digitalizáció, a robotika, a dróntechnológia, és a zöld technológia témakörében zajló nemzetközi üzletember találkozó.
2021. augusztus 25.
Az Enterprise Europe Network szervezésében megrendezésre kerülő esemény célja: a tudományos, valamint a kis- és középvállalkozások (kkv-k) együttműködéseinek elősegítése, annak ösztönzésére, hogy kihasználják saját innovációs potenciáljukat és kibővítsék nemzetközi kapcsolataikat ezen a téren.

Biotechnológiai és gyógyszeripari virtuális üzletember találkozó – Japán
2021. szeptember 27-30.
A 2021-es Európai Biotech & Pharma Virtuális Üzletember találkozó üzleti kapcsolatokat kínál az iparági szakembereknek, akik potenciális partnereket keresnek a fenntartható üzleti fejlődés és növekedés biztosítása érdekében.

MEDICA Healthcare 2021 – üzletember találkozó
2021. október 1. – december 23.
A MEDICA 2021 a világ első számú egészségipari vására. Idén 20. alkalommal, a vásár mellett hibrid rendszerben, online és személyes jelenlét mellett nyújt lehetőséget az egészségipar valamennyi szereplője számára üzleti tárgyalásokra. Vegyen részt Ön is!

WEgate Summit 2021 – Női vállalkozók Európa zöld növekedésének és digitális átalakulásának középpontjában
2021. október 7.
Várják, minden női vállalkozó részvételét a nemzetközi online konferencia keretében, ahol a résztvevők fenntartható üzleti modellekkel, pénzügyi befektetőkkel és különböző támogatási lehetőségekkel ismerkedhetnek meg, amellett, hogy üzleti tárgyalások során tovább szélesíthetik kapcsolati hálójukat és potenciális ügyfélkörüket.


Szellemi tulajdon rendszerek: az EU és Kína
2021. augusztus 18.
Az EU és Kína szellemi tulajdonjogi rendszerei között jelentős különbségek vannak. Tudjon meg többet ezekről!

Magyar-Kínai (Shanghai) Üzleti Fórum – webinárium és üzletember találkozó
2021. szeptember 16.
Az esemény kiváló lehetőséget biztosít az érdeklődő cégek számára, hogy a pandémia okozta utazási nehézségek ellenére bővítsék kínai üzleti kapcsolataikat. A B2B-találkozókon megközelítőleg 15 kínai cég vesz részt a következő témakörökben: LED-kijelzők/világítástechnika, élelmiszeripar, IT/ICT, környezetvédelmi technológiák, smart city.
2021. szeptember 28.
Legyen kiállító, vegyen részt a plenáris üléseken és workshopokon és foglaljon üzleti tárgyalásokat. Egyedülálló lehetőség új üzleti kapcsolatok kiépítésére a kiváló minőségű ételek és italok, professzionális felszerelések, szállodák, turizmus és kapcsolódó területek képviselőinek!

Marketplace Austria Food & Beverages 2021
2021. október 6.
Az esemény kiváló alkalmat biztosít arra, hogy az élelmiszeripari cégek beszerzésért felelős szakemberei ellátogassanak Ausztriába, B2B-beszélgetéseket folytassanak, illetve ápolják üzleti kapcsolataikat nyugati szomszédunk élelmiszeripari gyártóival, nagykereskedőivel.

Tengeri szállítmányozás-tengerentúli üzletek sikeres kezelése – képzés angol nyelven
2021. október 13-14.
Az International Chamber of Commerce Austria angol nyelvű, online képzést szervez export/import tengeri szállítmányozás – tengerentúli üzletek sikeres kezelése témában.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas