Hírlevél – 2021. 08. 26.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. augusztus 26.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


A gazdaság igényei a felsőoktatásban – mondja el véleményét!
A kamara a PTE Közgazdaságtudományi valamint az Állam- és Jogtudományi Karával együtt kétnapos rendezvényt szervez Változás, újratervezés és fejlődés címmel az egyetemi modellváltáshoz kapcsolódva.


A Kamarai Oktatási Központ őszi képzési kínálata
A Kamarai Oktatási Központ 2021. szeptember-október-november hónapokban számos képzést kínál a Baranyában és a Dél-Dunántúli Régióban működő KKV-k számára minőségmenedzsment, KKV marketing, külkereskedelem és informatika témakörökben.

Tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzés indul
Elsőként indít tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzést a PTE. A szakmérnökképzés tananyagának összeállításában, az oktatási eszközök kiválasztásában együttműködik a karral az országban egyedüliként a tüzelőanyag-cellák fejlesztésében 16 éves tapasztalatot szerzett KONTAKT-Elektro Kft.


Kézikönyv a szakképzési jogszabályok alkalmazásához
A több mint kétszáz oldalas, iratmintákat is tartalmazó dokumentum a szakképzési törvény és végrehajtási rendelete egységes értelmezéséhez, alkalmazásához nyújt segítséget a szakképző intézmények és egyéb jogalkalmazók számára.

Pályaorientációs szolgáltatások – 2021/2022 tanév
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara egyik kiemelt feladata a pályaorientáció, a gazdasági igényeknek megfelelő pályaválasztás ösztönzése. A kamaránk ingyenes pályaorientációt és továbbtanulást támogató szolgáltatásokat kínál az iskolák, a diákok, szüleik, az osztályfőnökök és az érintett munkatársak számára.

PÁLYÁZATOK

Szeptembertől pályázható munkahelyi képzési támogatás!
GINOP Plusz-3.2.1-21 “A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” című kiemelt projekt elsődleges célja a vállalkozások versenyképességének növelése a munkahelyi képzések megvalósításának támogatásával.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Középiskola választás – dátumok, feladatok

Hamarosan megjelennek a szálláshelyminősítést és az NTAK működését érintő részletszabályok

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

HORIZON-CL1-2021-DISEASE-04-07- Spanyol konzorciumi koordinátor olyan nagy gyógyszeripari vállalatot keres, amely hajlandó gyógyszereket tesztelni 3D-s szövetmodelleken. Megnézem >>>


Díjnyertes single malt whiskyt gyártó brit lepárlóüzem európai forgalmazókat keres. Megnézem >>>


Egy német KKV gyártó partnert keres acélcsónak testek gyártásához. A kért szolgáltatások: acél beszerzése, fémlemez feldolgozása és lehetőség szerint a Németországba történő szállítás megszervezése. Megnézem >>>


Holland start-up cég kifejlesztett egy vízátfolyó térkövet. A vállalat gyártópartnereket keres, akik szakértelemmel és speciális technológiával rendelkeznek a közös fejlesztéshez. A vállalat gyártási és/vagy műszaki együttműködési megállapodást kínál. Megnézem >>>


Holland kórház innovatív technológiát keres a termelt energia megbízható és gazdaságos hasznosítására és a felületek hőcsökkentésére. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Riga Food 2021 – online üzletember találkozó
2021. szeptember 8. – szeptember 10., online, élelmiszeripar, díjmentes regisztráció.

RENDEZVÉNYEK


EUROSTARS – tájékoztató webinárium
2021. szeptember 2.
Hamarosan megnyílik a következő Eurostars felhívás. Amit mindig is tudni akart az Eurostars pályázatokról, de soha nem merte megkérdezni. Most közvetlenül a pályázati koordinátor válaszol a kérdésekre.

Knowledge To Money Klubnap és CE Connector Shark Day
2021. szeptember 7.
Ismét nemzetközi programmal érkezik a Knowledge To Money Club. Ezúttal délelőtt az üzleti angyalok cápákká változnak és délután az EIC pályázatokról lesz szó.

Connect2Slovenia – Nemzetközi üzletember találkozó
2021. szeptember 16.
Szlovénia vezető nemzetközi partnerkereső rendezvénye, többek között az Enterprise Europe Network közreműködésével kerül megrendezésre. Az esemény – amely a celjei Nemzetközi Kiállításon (MOS) belül zajlik – összeköti a kkv-kat, a feldolgozóipari és egyéb szektorokat a hatékony és célorientált.

Lengyel-Magyar Gazdasági Nap Győrben
2021. szeptember 17.
A gazdasági fórum és üzletember találkozó célja, hogy bemutassa a gazdasági és kereskedelmi együttműködés lehetőségeit a két országban működő vállalatok között, és lehetőséget biztosítson a tárgyalásokra. Az előadásokat követően üzletember találkozóra kerül sor, amelyre várják a vállalkozások jelentkezését!

EEN Game Wave Festival 2021 – hibrid üzletember találkozó
2021. szeptember 24.
A Lettországban megrendezésre kerülő rendezvény résztvevőinek lehetősége nyílik online vagy személyes B2B találkozókon, tárgyalásokon, kiállításokon, workshopokon való részvételre, hogy jobban megismerjék a gaming ipar piaci hátterét, annak szereplőit, a legújabb technológiai innovációkat és az iparág nyújtotta lehetőségeket.

Biotechnológiai és gyógyszeripari virtuális üzletember találkozó – Japán
2021. szeptember 27-30.
A 2021-es Európai Biotech & Pharma Virtuális Üzletember találkozó üzleti kapcsolatokat kínál az iparági szakembereknek, akik potenciális partnereket keresnek a fenntartható üzleti fejlődés és növekedés biztosítása érdekében.

MEDICA Healthcare 2021 – üzletember találkozó
2021. október 1. – december 23.
A MEDICA 2021 a világ első számú egészségipari vására. Idén 20. alkalommal, a vásár mellett hibrid rendszerben, online és személyes jelenlét mellett nyújt lehetőséget az egészségipar valamennyi szereplője számára üzleti tárgyalásokra. Vegyen részt Ön is!

WEgate Summit 2021 – Női vállalkozók Európa zöld növekedésének és digitális átalakulásának középpontjában
2021. október 7.
Várják, minden női vállalkozó részvételét a nemzetközi online konferencia keretében, ahol a résztvevők fenntartható üzleti modellekkel, pénzügyi befektetőkkel és különböző támogatási lehetőségekkel ismerkedhetnek meg, amellett, hogy üzleti tárgyalások során tovább szélesíthetik kapcsolati hálójukat és potenciális ügyfélkörüket.

Turning Contacts Into Contracts – virtuális üzletember találkozó
2021. november 1-5.
A virtuális üzletember találkozó üzleti, technológiai és kutatói partnerségek révén segít helyreállítani a nemzetközi kapcsolatokat. Találkozzon új emberekkel a világ minden tájáról, alakítson ki új partnerségeket és stratégiai együttműködéseket!


28. Bjelovári Nemzetközi Őszi Vásár
2021. szeptember 3-5.
A horvátországi rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a magyar vállalkozások számára exportpiaci jelenlétük erősítésére, valamint üzleti kapcsolataik bővítésére, innovatív termékeik és szolgáltatásaik bemutatására.

A svájci gazdaság kilátásai – Swisscham online konferencia
2021. szeptember 7.
Az eseményen Svájc különböző intézményeiből érkező előadók mutatják be a svájci piaci trendeket, kihívásokat és beszélnek az üzleti lehetőségekről. A rendezvény nyelve angol.

New Path for Business Partnership in Thailand – webinárium
2021. szeptember 15.
Az érdeklődő cégek tájékoztatást kaphatnak a thai üzleti környezetről, megismerhetik azokat a szervezeteket, amelyek segíthetnek az üzletkötésben, valamint befektetési lehetőségekről és jogi szolgáltatásokról informálódhatnak. A rendezvény munkanyelve az angol.

Magyar-Kínai (Shanghai) Üzleti Fórum – webinárium és üzletember találkozó
2021. szeptember 16.
Az esemény kiváló lehetőséget biztosít az érdeklődő cégek számára, hogy a pandémia okozta utazási nehézségek ellenére bővítsék kínai üzleti kapcsolataikat. A B2B-találkozókon megközelítőleg 15 kínai cég vesz részt a következő témakörökben: LED-kijelzők/világítástechnika, élelmiszeripar, IT/ICT, környezetvédelmi technológiák, smart city.

Magyar-Horvát Fejlesztési és Regionális Együttműködési Fórum a fenntartható fejlődés jegyében
2021. szeptember 23.
A téma a vidékfejlesztés, digitalizáció, a klímasemlegesség és egyéb környezetvédelmi célok megvalósítása Horvátországban, illetve ezen területeken a magyar-horvát együttműködés lehetőségeinek a „feltérképezése”. A rendezvényen B2B tárgyalási lehetőséget biztosítanak.

ExpoCook2021 – hibrid üzletember találkozó
2021. szeptember 28.
Legyen kiállító, vegyen részt a plenáris üléseken és workshopokon és foglaljon üzleti tárgyalásokat. Egyedülálló lehetőség új üzleti kapcsolatok kiépítésére a kiváló minőségű ételek és italok, professzionális felszerelések, szállodák, turizmus és kapcsolódó területek képviselőinek!

EXPOTRAVEL 2021 – turisztikai szakkiállítás
2021. október 1-2.
Az Őszi Turisztikai Kiállítás lehetőséget kínál releváns turisztikai termékek bemutatására, a nyári szezon összefoglalására és a jövőre vonatkozó tervek megvitatására. A rendezvény keretén belül szervezik meg 2021. október 1-én a Thermal Travel SPA konferenciát is, amelyre magyarországi termálfürdők, szanatóriumok és szállodák, valamint spa központtal rendelkező települések jelentkezését is várják.

Marketplace Austria Food & Beverages 2021
2021. október 6.
Az esemény kiváló alkalmat biztosít arra, hogy az élelmiszeripari cégek beszerzésért felelős szakemberei ellátogassanak Ausztriába, B2B-beszélgetéseket folytassanak, illetve ápolják üzleti kapcsolataikat nyugati szomszédunk élelmiszeripari gyártóival, nagykereskedőivel.

Torino Fashion Match 2021 – online üzletember találkozó
2021. november 15-18.
A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a textil- és a divatipar cégeinek, a tervezőknek, a kis- és nagykereskedőknek a nemzetközi piacon való megjelenésre, a divatipar legújabb trendjeinek, technológiáinak feltérképezésére; a külföldi partnerkapcsolataik kialakítására, bővítésére és így potenciális üzleti partnerek megismerésére.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas