Hírlevél – 2021. 09. 02.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. szeptember 2.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Szeptember 1-től igényelhető a Széchenyi Lízing GO!. Ez egy alapvetően új terméknek számít az állami kedvezményes Széchenyi Kártya Program keretében, mely 0,5 százalékos kamat mellett érhető el.

Az egyetemi hallgatókban nagyon sok potenciál van, ami a vállalkozások hasznára válhat. A Center for Applied Learning Központ segítségével olyan tudásbázishoz és “munkaerőhöz” juthat a vállalkozás, amely segít megoldani egy-egy céges problémát, ugyanakkor a diákok is tapasztalatot szerezhetnek a tanulmányaik alatt a való életből.
A Gazdaság- és vállalkozáskutató Intézet elemzésében a hazai vállalkozások késedelmes fizetéssel és lánctartozással kapcsolatos tapasztalatait vizsgálja.

Egy vállalkozás indításakor rengeteg kérdés merül fel. Talán az egyik legfontosabb, hogy milyen formában működjön a vállalkozás. Ehhez adunk segítséget.
Az új, átalakított képzési rendszerben az állam ingyenesen biztosítja szakképző intézményben két szakma és a szakmai képzéshez kapcsolódó első szakképesítés megszerzését. Ismerje meg a Baranya Megyei Szakképzési Centrum ingyenes szakmai képzéseinek (szakképesítéseinek) kínálatát.

PÁLYÁZATOK
A “Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázat felhívástervezete szerint a beruházásokat kizárólag egy kivitelezői listán szereplő vállalkozással valósíthatják meg a nyertesek.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Nemzetközi vállalkozói partnerség –
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

HORIZON-EIC-2021-PATHFINDERCHALLENGES-01-03: bioreaktorok sejtkultúrájának és a mikrovezikulák jellemzésének szakértőit keresik egy új rákterápia kifejlesztésére, amely a méhnyak mezenchimális őssejtjeinek szekretomjára épül


Bolgár jujube gyümölcstermékeket gyártó cég forgalmazói megállapodás keretében keres partnereket


Francia, lovassporttal foglalkozó vállalkozás keres nyeregalátét gyártására hazai partnereket. Megnézem >>>


Egy francia egyetem vállalatokat és ipari partnereket keres az anyagelemzési ágazat vagy az örökségvédelem területén a Horizon Europe projekthez való csatlakozáshoz. Megnézem >>>


Dán zöldtető-építő cég műanyag és fenntartható műanyagmentes anyagokból készült tálcákat keres. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Marketplace Austria Food & Beverages 2021
2021. október 6. Bécs, díjmentes részvétel, élelmiszeripar.

RENDEZVÉNYEK


Knowledge To Money Klubnap és CE Connector Shark Day
2021. szeptember 7.
Ismét nemzetközi programmal érkezik a Knowledge To Money Club. Ezúttal délelőtt az üzleti angyalok cápákká változnak és délután az EIC pályázatokról lesz szó.

V. ©21 BLOGSHOP
2021. október 1.
Az V. ©21 Blogshop központi témaköre a 2021. június 1-én hatályba lépett szerzői jogi reform lesz. A rendezvénysorozat célja, hogy lehetőséget teremtsen az érdeklődők számára informatív, innovatív, sokoldalú előadások meghallgatására, továbbá bármely, a szerzői jog iránt érdeklődést mutató személy számára előadás tartására.
2021. október 19-22.
Az Enterprise Europe Network közreműködésével megszervezett rendezvényen az érdeklődők személyesen (Linz, Ausztria) és virtuálisan is részt vehetnek. A helyszínen a látogatók részt vehetnek egy német nyelvű nemzetközi konferencián, melynek fő témája az ún. szimbiotikus mechatronika.

Horeca, Gastrofood, Enoexpo 2021 – hibrid nemzetközi üzletember találkozó
2021. november 3-16.
Lengyelország legjelentősebb HORECA rendezvényén élőben és online is várják a résztvevőket az Enterprise Europe Network szervezésében megvalósuló üzletember találkozón!
2021. november 15-18.
A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a textil- és a divatipar cégeinek, a tervezőknek, a kis- és nagykereskedőknek a nemzetközi piacon való megjelenésre, a divatipar legújabb trendjeinek, technológiáinak feltérképezésére; a külföldi partnerkapcsolataik kialakítására, bővítésére és így potenciális üzleti partnerek megismerésére.

2021. szeptember 23.
A téma a vidékfejlesztés, digitalizáció, a klímasemlegesség és egyéb környezetvédelmi célok megvalósítása Horvátországban, illetve ezen területeken a magyar-horvát együttműködés lehetőségeinek a „feltérképezése”. A rendezvényen B2B tárgyalási lehetőséget biztosítanak.

MEDICA Healthcare 2021 – üzletember találkozó
2021. október 1. – december 23.
A MEDICA 2021 a világ első számú egészségipari vására. Idén 20. alkalommal, a vásár mellett hibrid rendszerben, online és személyes jelenlét mellett nyújt lehetőséget az egészségipar valamennyi szereplője számára üzleti tárgyalásokra. Vegyen részt Ön is!
2021. október 7.
Várják, minden női vállalkozó részvételét a nemzetközi online konferencia keretében, ahol a résztvevők fenntartható üzleti modellekkel, pénzügyi befektetőkkel és különböző támogatási lehetőségekkel ismerkedhetnek meg, amellett, hogy üzleti tárgyalások során tovább szélesíthetik kapcsolati hálójukat és potenciális ügyfélkörüket.

Creative Industry Zone 2021 – online üzletember találkozó
2021. október 25-26.
A virtuális térben megrendezésre kerülő esemény a kreatívipar szereplőit hivatott összehozni, elősegítve a szakmai és iparági fejlődést. A résztvevőknek lehetősége nyílik szakmai tematikájú előadások megtekintésére, valamint előre megszervezett, virtuális üzleti tárgyalások lebonyolítására.

FARMAFORUM 2021 – személyes üzletember találkozó
2021. november 4.
Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót szervez a spanyolországi Madridban, melynek fő célja az érintett iparágakban érdekelt vállalatok közötti kapcsolatteremtés és együttműködés előre mozdítása.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas