Komplex beruházás a Net’96 Kft.-nél

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) tagja a Net’96 Kft. GINOP Plusz pályázatot nyert el a vállalati erőforrásainak komplex fejlesztésére, amely során bővül a cég gyártási kapacitása, modernizálják az alkalmazott technológiát és fejlesztik kővágószőlősi telephelyük infrastruktúráját.

A Net’96 Kft.-t 1996 óta működik, kezdetben informatikai rendszerek üzemeltetésével és szervizelésével foglalkoztak, gépipari tevékenységet 2017 óta végeznek. A kővágószőlősi telephelyen acélszerkezeteket, gépalkatrészeket, illetve megmunkált csöveket és idomacélokat gyártanak. Fémipari technológiák széles körével rendelkeznek, üzemükben abrazív vízsugaras vágást, lézervágást, fémmegmunkálást, CNC esztergálást, élhajlítást és hegesztési feladatokat végeznek. A Net’96 Kft. megrendelései autó-, elektronikai és gépipari cégektől érkeznek, a hazai projektek mellett az exporttevékenységük is jelentős.

A Net’96Kft. a közelmúltban dinamikusan növekedett, ezért időszerűvé vált a kapacitásbővítés. A cég elnyerte a GINOP_PLUSZ-1.2.1.21-21-2021-01265 azonosító számú pályázatot, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását támogatja. A Kft. 172,16 millió forintos forráshoz jutott, így megvalósulhat az üzemcsarnok korszerűsítése és napelemes rendszer telepítése. A pályázati forrást felhasználják az anyagmozgatási és hegesztési folyamatok, illetve az IT eszközök modernizálásához is. Az ügyfélkör bővítése érdekében piackutatás készítésével egybekötött tanácsadást vesznek igénybe. Emellett a kollégák soft skill képzésen fognak részt venni, amely elősegíti a munkatársak közötti együttműködés hatékonyságának növekedését.