Univerzális eszközhordozó beszerzés a Hidrot Kft. közreműködésével

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) tagja, a Hidrot Kft. saját fejlesztésű gépeivel 1994-es megalakulása óta folyamatosan, és egyre bővülő mértékben vesz részt Magyarország közútjainak és települései közterületeinek karbantartásában. Az azóta eltelt évtizedek során az általuk értékesített gépek egyre nagyobb népszerűségre tettek szert.

Az országos autópálya-hálózat szinte teljes egészének karbantartását segítik az üzemükben gyártott hazai és az általuk forgalmazott külföldi berendezések. A cég egyre jelentősebb mértékben veszi ki a részét a hazai erdőművelés a vízgazdálkodás gépi hátterének biztosításában, valamint a települések kommunális feladatainak ellátását szolgáló berendezések szállításában.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kiírt közbeszerzés kapcsán nemrégiben a térség egyik legjelentősebb fejlesztésében vettek részt különféle berendezések gyártójaként és szállítójaként. A Dél-Dunántúli régió vállalkozása számára ez az utóbbi évek legnagyobb volumenű projektje volt. Az uniós nyílt eljárás keretében 49 db univerzális eszközhordozó gépjármű, valamint a hozzájuk kapcsolható és azokkal működtethető téli és nyári adapterek beszerzése valósul meg 3 ütemben. A nemrégiben beszerzett eszközök többnyire a régi, 25 éves Unimog típusú járművek helyét veszik át.

Az új járművek számos, a Hidrot Kft. által fejlesztett és gyártott berendezéssel is rendelkeznek majd. Rézsű- és padkakasza, oszlopkörbenyíró adapter, hóeke, sószóró, hómaró, oldalhószóró adapterek mellett oszlop-korlátmosók, homlokseprők, víztartályok is az eszközpark részét képezik. E felsorolásból is látszik, hogy elnevezésüknek megfelelően mennyire univerzális eszközhordozókról van szó. Az új, nagy teljesítményű, műszakilag a mai kor követelményeinek mindenben megfelelő járművek és eszközeik így folyamatosan, egész évben elláthatják a felmerülő útüzemeltetési feladatokat.