Mezőgépnapok Szentlőrincen

Idén augusztus 10-11-én  kerülnek megrendezésre a Szentlőrinci Mezőgépnapok programjai Szentlőrinci Rendezvény Centrumban és  a szántóföldi parcellákon.

A nagy mezőgazdasági eseményeknek Szentlőrincen már több évtizedes hagyománya van, így ezt megtartva idén augusztusban ismét lesz a városban agrárprogram, a Szentlőrinci MEZŐGÉPNAPOK, melynek fókuszában a mező- és agrárgazdasági gépek bemutatása áll. Az izgalmas rendezvény betekintést biztosít a mezőgépek, a mezőgép-piac újdonságaiba, az új technológiákba, műszaki újításokba és a gépi innovációkba, annak érdekében, hogy a mezőgazdálkodók tevékenységüket/munkájukat a jövőben is versenyképesen, fenntarthatóan és a gazdaságosan tudják biztosítani. Különösen fontos ez most, az egyre növekvő energiaárak, az élesedő gazdasági verseny tükrében és nem utolsó sorban a napjainkban formálódó precíziós gazdálkodás szellemiségében, ennek a gazdálkodásba történő integrálásában.

A programok több helyszínen kerülnek megrendezésre:

  • Szentlőrinci Rendezvény Centrum – Állógép bemutatók, a résztvevő kiállítók által fogalmazott mezőgépmárkák felvonultatásával
  • Kistermelők háza – Szakmai előadások, melyek témakörében a precíziós gazdálkodás és a gyakorlati bemutatókon megtekinthetőek a gépi/technológiai innovációk, valamint a precíziós pályázatok megvalósításával kapcsolatos praktikumok.
  • Szántóföldi parcellák – Gyakorlati bemutatók, melyek során várhatóan 15-16 gépkapcsolat (erőgép és munkagép) kerül a rendezvény mindkét napján bemutatásra.

A bemutató területek egymáshoz közel vannak, 3-5 perces sétával megközelíthetők, a helyszínek és programok áttekintéséhez térképet biztosít a szervező.

További információ:

http://bmvk-gazdanapok.hu/hirek/fokuszban-a-mezogazdasagi-gepek-a-szakmanak-szol-az-augusztusi-agrarprogram-szentlorincen