Hírlevél – 2022. 03. 03.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Hamarosan láthatóvá válik Baranya innovációs potenciálja
Várhatóan még a tavasszal megnyílik Pécsett a KKV Innovációs Központ, amely „civil” kezdeményezésre, ám kamaránk, a Baranya Megyei Önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem (PTE), valamint a Pécs-Baranyai Gazdaságfejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Kft. együttműködésével valósul meg.

Együttműködési megállapodás a Pécsi Tudományegyetem és kamaránk között
Baranya megye és a régió gazdasági, társadalmi fejlődése a XXI. században a tudásintenzív gazdaságon alapul. A helyi iparnak be kell kapcsolódnia a negyedik ipari forradalom technológiai fejlődési hullámába, elő kell segítenünk a digitális tudáson, az új technológiákon alapuló versenyképes szolgáltatások és termelőtevékenység kifejlődését Pécsett, Baranya megyében és a Dél-Dunántúlon.

Dél-Dunántúli Gazdaság
Hamarosan láthatóvá válik Baranya innovációs potenciálja; Mára presztízsértékű hírnevet szerzett a piacon a W5LABS; Integrált fuvarszervezés; Egyedül nem megy. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság márciusi száma.

Széchenyi Benzinkút Kártya bevezetése
A Széchenyi Benzinkút Kártya a gépjármű üzemanyag-kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében kialakított új, kedvezményes feltételrendszerű, kiemelt állami kamat-, kezességi díj-, bírálati díj és költségtámogatásban részesített szabad felhasználású folyószámlahitel.

Európai Szakképzési Hét 2022 – hivatalos partnerség
2022-ben május 16-20 között lesz az európai szintű szakképzési hét. Magyarországról elsőként, és egyetlen iparkamaraként kamaránk került fel a programokat kínáló szervezetek közé.

A kitűnő tanuló dilemmájától a látássérült diák lehetőségéig
A Pályaválasztás Baranya egyéni pályaorientációs tanácsadására az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az igény. Nem csak általános iskolások, hanem egyre több érettségi előtt álló is segítségért fordul hozzánk, hogy a továbbtanulási irányokat lehetőségeket átbeszéljék velünk.

Kompenzálásra kerül a kiesett iparűzési adó az önkormányzatoknál
Megjelent a mikro-, kis- és középvállalkozások 2022. évi iparűzési adókedvezményével kapcsolatos önkormányzati támogatásról szóló Korm. rendelet és A mikro-, kis- és középvállalkozások 2022. évi iparűzési adókedvezményével kapcsolatos önkormányzati támogatásról szóló Korm. határozat.
PÁLYÁZATOK

Kiadó helyek az Új Pécsi Vásárcsarnokban
Az új Pécsi Vásárcsarnok szolgáltatási kínálatának megújítására és bővítésére pályázatot írt ki üzlethelyiségek és pavilonok bérletére.

Felhívás az EUREKA klaszterek fenntarthatósági pályázatában való részvételre
2022-ben az Eureka tematikus klaszterei közös felhívást jelentettek meg, hogy a fenntarthatóságot elősegítő projekteket támogassanak a klaszterek fókuszterületein átnyúlva (ICT, szoftverfejlesztés, energetika, okos gyártástechnológia, elektronikus alkatrészek és rendszerek).

Környezetvédelmi és Vízügyi Gyakornoki Program – szakmai gyakorlat
A Kék Bolygó Alapítvány pályázatot hirdet egyetemi hallgatók részére, környezetvédelmi és vízügyi gyakornoki programjának keretein belül. Kamaránk is gyakorlati helyként szolgál.

Pályázat Mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet az 1. sz. mellékletben szereplő szakképesítésekben a Mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre.

Siklósi vállalkozói inkubátor iroda (Pályázati kiírás)
Kamaránk Siklós városával együttműködésben nyílt pályázatot hirdet a siklósi székhellyel / telephellyel rendelkező, az elmúlt 5 évben (legkésőbb a pályázat beadásának napján) alapított vállalkozások részére vállalkozói inkubátor iroda és szolgáltatásai DÍJMENTES használatára a Siklós, Köztársaság tér 8. címen.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Kérdőív a hulladékgazdálkodásról és hasznosításról

Heti jogász 2022. 8. hét

Hogyan tovább? Technikusi szakvizsga utáni perspektívák a Büttner Kft.-nél
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Koreai biotechnológiai vállalat korai kutatási szakaszban lévő innovatív biológiai technológiákat keres hatásmechanizmus (MOA) és hatékonysági vizsgálati eredményekkel a nem-klinikai vizsgálatok és klinikai vizsgálatok további fejlesztéséhez a forgalmazás érdekében. Megnézem >>>

Szlovén nagykereskedő friss gyümölcsök és zöldségek, aszalt gyümölcsök, diófélék és gyümölcskonzervek beszállítóit keresi. Megnézem >>>

Francia vállalkozás forgalmazási vagy kereskedelmi képviseleti megállapodást kínál a francia piacra belépni kívánó innovatív termékek gyártóinak. Megnézem >>>

Szlovén vállalat hidraulikus hengerek és fogaskerekek beszállítóit keresi sebességváltókhoz. Megnézem >>>

Többfunkciós vízmérő elektronikai és szoftverfejlesztéssel foglalkozó német start up elektronikai ipari partnert keres. Megnézem >>>

Spanyol technológiai központ partnert keres gyorsított eső eróziós teszt kifejlesztéséhez repüléstechnikai anyagok validálásához. Megnézem >>>

Osztrák vállalkozás lakókocsikhoz való matracokhoz gyártót keres. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


26. GAST Nemzetközi Élelmiszeripari és Vendéglátóipari Kiállítás
2022. március 16-19., Split, Horvátország
A GAST Nemzetközi Élelmiszeripari és Vendéglátóipari Kiállítás Horvátország legjelentősebb, 26 évre visszanyúló gyökerekkel rendelkező gasztronómiai eseménye, számos szakkiállítás gyűjtőrendezvénye is. A horvát kereskedelmi láncok, hotelek és az éttermek a nyári turista szezon előtt ezen a kiállításon keresnek és választanak új termékeket, beszállítókat.
RENDEZVÉNYEK

Nemzetközi pályázati lehetőségek innovatív KKV-k számára
március 10.
Az NKFI Hivatal innovatív KKV-k részére online tájékoztatót tart a nemzetközi pályázati lehetőségekről: EUREKA, Eurostars, Accelerator.

SIRHA Budapest 2022 – szakkiállítás és üzletember találkozó
március 22. – március 24.
A Sirha Budapest – közép-kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása – 2022. március 22. és 24. között az ötödik alkalommal várja a szakembereket a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

Digital Coach –digitális átállás. Segíthetünk?
március 21. – március 22.
Ha érdekli egy kipróbált német módszertan, ha érdekli a BME által kidolgozott módszertan, ha saját vállalkozása digitális átállás előtt áll, vagy már esetleg folyamatban van, ha el tudja képzelni, hogy külső szakértőként segítené a vállalkozások digitális átállását, akkor ez a képzés Önnek szól! A kétnapos tréning egyik napját a BME Ipar4.0 Technológiai Központjában töltjük, a másik napot Pécsett.

23. Mostari Nemzetközi Gazdasági Kiállítás és Vásár
április 5. – április 9.
2022. április 5-9. között kerül megrendezésre a 23. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásár, melynek partnerországa idén Magyarország lesz.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas