Hírlevél – 2022. 04. 07.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Dél-Dunántúli Gazdaság
Kamara-egyetem: együttműködés a régió fejlődése érdekében; „Nem szeretem feladni a dolgokat”; Hurrá, itthon nyaralunk!; Digitális innováció. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság áprilisi száma.

Podcast sorozatot indított a Pályaválasztás Baranya
Élet-Pálya-Tervezés címmel 9 részes podcast sorozatot indított kamaránk pályaválasztási csapata.

Ésszel és kézzel építettek az „Épít-ésszel” verseny döntősei
Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása, díszítő festés, hungarocell vágás, eszközfelismerés és még sok más gyakorlati feladat várta az Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit. Az Építőipari Technológiai Klaszter támogatásával megrendezett két hónapja tartó, 3 fordulós versenyre 105 általános iskolás nevezett a megye 25 iskolájából.

Már lehet jelentkezni az új, fenntarthatósági mentorprogramra!
Csatlakozzon Ön is a térítésmentes részvételt biztosító Vállalkozz Fenntarthatóan! alprogramhoz, hogy megtapasztalja: a gazdasági fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egymást kiegészítve és erősítve mutat a jövő irányába!

Indul az MKIK GVI konjunktúra felvétele
A minimálbér emelés és az ukrajnai háború gazdasági hatásait is vizsgálják. Kérjük szakítson időt kérdőívük kitöltésére!

DIGITbrain – pályázati tájékoztató webinárium
A DIGITbrain egy uniós innovációs program, amelynek célja, hogy a kkv-k könnyen hozzáférjenek a digitális ikrekhez. A digitális iker segítségével a vállalatok racionalizálhatják a gyártási folyamatot, előrejelzéseket készíthetnek a várható géphibákra vonatkozóan, és előre jelezhetik a karbantartási igényeket. A pályázati feltételek bemutatása után az Innomine NKft. munkatársai válaszolnak a kérdésekre.

A régió fejlődéséért együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem kamaránkkal
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Pécsi Tudományegyetem között 2022. március 2-án kötött együttműködési megállapodás hosszú távon a régió életminőségének javítását, a prosperáló helyi gazdaság és társadalom létrehozását szolgálja.
PÁLYÁZATOK

DIGITbrain – Gyártó és IT kkv-k számára elérhető, újabb Horizon2020 pályázat
A DIGITbrain egy uniós innovációs program, amelynek célja, hogy a kkv-k könnyen hozzáférjenek a digitális ikrekhez. A digitális iker segítségével a vállalatok racionalizálhatják a gyártási folyamatot, előrejelzéseket készíthetnek a várható géphibákra vonatkozóan, és előre jelezhetik a karbantartási igényeket.

Felhívás az EUREKA klaszterek fenntarthatósági pályázatában való részvételre
2022-ben az Eureka tematikus klaszterei közös felhívást jelentettek meg, hogy a fenntarthatóságot elősegítő projekteket támogassanak a klaszterek fókuszterületein átnyúlva (ICT, szoftverfejlesztés, energetika, okos gyártástechnológia, elektronikus alkatrészek és rendszerek).
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Ukrán munkavállalók foglalkoztatása

Bővülő napelemes szolgáltatások a Solar FM Kft.-nél

Hamarosan érkeznek az orosz-ukrán háború gazdasági hatásainak kárenyhítő támogatásai
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Holland vállalkozás, a Benelux államokban és a Holland Antillákon történő forgalmazáshoz keres bel- és kültéri fitneszeszközök forgalmazóját. Megnézem >>>

Olasz vállalat keres európai szolgáltatókat meghatározott élelmiszeripari termékek rövid távú, nagy mennyiségben történő szállítására. Megnézem >>>

Német kezdő vállalkozás keres tapasztalt gyártókat, nagykereskedőket és forgalmazókat kutyakellékek, felszerelések és embereknek szánt textíliák számára. Megnézem >>>

Egyedi gyermekjátszótéri eszközök tervezésére, kivitelezésére és gyártására szakosodott német vállalkozás forgalmazókat keres. Megnézem >>>

Szlovén vállalat talajművelő gépek és bálacsomagoló gépek gyártóit keresi. Megnézem >>>

Brit székhelyű hűtő-, fűtő-, szellőztető- és légkondicionáló vállalat keres európai gyártót az Egyesült Királyságban működő szupermarketekben és kiskereskedelmi üzletekben használt hűtőszekrényekhez. Megnézem >>>

Román informatikai vállalat európai és Európán kívüli partnereket keres alvállalkozói megállapodások keretében. Megnézem >>>

Holland betongyár a betonlemezek védelmére szolgáló polietilénhab fenntartható alternatíváját keresi. Megnézem >>>

Brit sportruházat gyártó CrossFit és súlyemelő ruházat gyártására keres gyártó alvállalkozót vagy beszállítót. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Fenntartható élelmiszertechnológiai megoldások – üzletember találkozó.
2022. április 26. – május 2. személyes (Köln, Németország) és online
Az Anuga FoodTec 2022 keretében nyílik lehetőség üzleti partnerkeresésre és más programokra – egy olyan platformon, ahol az élelmiszer- és italipar minden területéről érkező szakértők és döntéshozók találkoznak, hogy közösen dolgozzanak ki új és fenntartható megközelítéseket az ágazat számára.
RENDEZVÉNYEK

Kell egy csapat! – Munkaerő megtartás, motiválás, vonzó munkáltatói márka a vendéglátásban
április 12. 13:00 – 15:00
A vendéglátás szektorban az elmúlt időszakban felmerült problémákra keres közös választ a Baranyai Gasztronómiai Klaszter rendezvénysorozatának következő eseménye „Kell egy csapat!” címmel.

Minőségirányítás képzés
április 26. – április 28.
A képzés célja kiemelten a kis- és középvállalkozások minőségkultúrájának fejlesztése azzal, hogy közérthetően, tömören összefoglalja a minőséggel és minőségirányítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és gyakorlati módszereket.

Hogyan add el a szolgáltatásodat magasabb áron? – Workshop
április 28. 13:00 – 16:00
Sok szektorban nem könnyű kitűnni a szolgáltatók sokaságából. Különösen akkor, ha mindenki az árakkal akar versenyezni, ami pedig a profit kárára megy. A gyakorlati eszközöket felvonultató workshop olyan marketing szemléletet ad, amelynek segítségével könnyebben kitűnhet a vállalkozásod a konkurensek közül.

Élelmiszer Technológia 2022 – B2B üzleti partnerkereső
április 13. – április 14.
A FoodTechnology 2022 egy tudás- és kapcsolatépítő esemény, amely az élelmiszeripar csúcstechnológiai innovációival foglalkozó vállalatokat és tudásintézményeket kapcsolja össze.

Speed-Match 2022 nemzetközi üzletember találkozó – online
április 27. – április 28.
A rendezvény a légi közlekedésre, a vasúti és az autóipari ágazatra összpontosít majd együttesen. Cél, hogy az ezeken a területeken tevékenykedő vállalatok kapcsolatokat alakítsanak ki és bővítsék üzleti hálózataikat.

Textile Connect 2022 – online üzletember találkozó
május 4. – május 6.
A platform összeköti a gyártási partnereket kereső vállalatokat és tervezőket a textil- és lábbeliiparban működő gyártókkal, szolgáltatókkal és beszállítókkal. Az esemény május 4-6. között történő online üzleti partnerkereső, amely vevő-szállító találkozókat szervez, ami segít Önnek nemzetközi üzleti partnereket találni virtuális, előre lefoglalt találkozókon.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas