Hírlevél – 2022. 06. 02.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Dél-Dunántúli Gazdaság
Nyár, munka, lehetőségek; A szakma sztárjai lettek; A felelős gasztrohős; Digitalizáció, innováció – digitális innováció; Minden lehetőséget megragadnak – megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság júniusi száma.
A kamara szervezésében a Szakma Sztár Fesztivál keretei között került sor az országos Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőire. A baranyai versenyzők több szakmában is az elsők között végeztek. Kamaránk biztosította, hogy a megyéből közel 400 pályaválasztás előtt álló diák tekinthette meg a versenyt a két nap alatt.
Hiányszakmák, a Covid következtében előállt munkaerőpiaci helyzet, nyári szabadságolások, a szomszédos országban zajló katonai konfliktus hatásai, diákmunkák, szakmai gyakorlat, külföldi munkavállalás – és biztosan lehetne folytatni a sort, mi minden hat a foglalkoztatásra, az elhelyezkedési lehetőségekre megyénkben is.
Az 1992-ben életre hívott Pécs Története Alapítvány szervezésében 30 éve folyik kiterjedt kutatómunka, melynek célja Pécs történetének minél alaposabb feltárása és a nagyközönség számára is érdekes, hasznos formában történő megismertetése. A projekt végcélja egy nyolckötetes monográfiasorozatban összefoglalni annak esszenciáját, amit ma tudhatunk a város múltjáról.
A Pénzügyminisztérium célja a foglalkoztatói adatszolgáltatás egyszerűsítése. A vállalkozások jelenleg az éves bevételük 1,7 százalékát fordítják adminisztrációs költségekre. Ez az összeg azonban az új rendszer bevezetésével jelentősen csökkenthető lesz a tervek szerint, emellett pedig nőne a vállalkozások versenyképessége is.
PÁLYÁZATOK
Részt vesz a következő területek valamelyikén a kutatás-fejlesztésben, és/vagy alkalmazásban: blockchain, szemantikus web, ontológiatervezés, szoftverfejlesztés, cloud, edge és fog computing, ökoszisztéma-gazdaság, okos alkalmazások, kriptográfia, szabványosítás, vagy hasonló területeken? Akkor az ONTOCHAIN felhívás Önnek szól!
Az EIT Health DRIVE képzési programját a szerény vagy közepes innovációs kapacitással rendelkező (az európai innovációs eredménytábla szerint) európai országok azon szervezetei számára tervezték, amelyek támogatást nyújtanak az innovátoroknak, hogy kutatásukat/ötleteiket sikeres vállalkozásokká alakítsák, és célja egy speciális, átfogó program létrehozása az egészségügyi és élettudományi start-upok számára.
Biotechnológiai klaszterek/ KKV-k partnerkereső missziója Japánban. Az EU-Japán Központ pályázatot hirdet a következő biotechnológiai misszióra, amelyet 2022. október 11-14. között Japánban, a BioJapan expóval párhuzamosan rendeznek meg. A missziót a Pacifico Yokohamában megrendezésre kerülő “Bio Japan Expo” mellett szervezik.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora a Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében pályázatot hirdet szabadalmi oltalom alatt álló műszaki megoldások, illetve a jövőben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotások megvásárlására.
A támogatás többek között igényelhető közös beruházás megvalósítására, kísérleti fejlesztésre, kereskedelmi vásárokon való részvételre, egy új, vagy már meglévő terméknek egy másik tagállamban vagy harmadik országban lévő új piacra történő bevezetéséhez szükséges tanulmányok elkészítésére vagy tanácsadói szolgáltatások igénybe vételére, harmadik országban megvalósuló közös megjelenésre, illetve marketing tevékenység költségeire.
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.

Pályázati lehetőséget nyújt a Better Factory a gyártó KKV-k digitális transzformációjának támogatására – 2022
Gyártó KKV-k igényeire alapozó digitális termék- és rendszerfejlesztést támogat a Better Factory projekt. Ennek keretében technológiai beszállítókkal és művészekkel alkothatnak konzorciumokat gyártócégek annak érdekében, hogy költséget, nyersanyagot és/vagy erőforrást takarítsanak meg.

Pécs város tanulói és hallgatói díjai – pályázat
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése pályázatot hirdet a Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére.
A Clean Aviation programban tizennégy témában nyílt meg pályázat összesen 735 millió eurós támogatással. Az Európai Bizottság olyan projektötleteket vár, amelyek segítségével a klímasemleges légiközlekedés valósággá válik.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

2022 júniusban alkalmazott üzemanyagárak

Heti jogász 2022. 21. hét

Újabb taggal bővült az Építőipari Technológiai Klaszter
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Egy német egyetemi intézet kereskedelmi partnereket keres a hallászavarok diagnosztizálására és kezelésére szolgáló újszerű eszközéhez és módszeréhez. További infromációt kérek >>>

A litván reggelizőpehelygyártó kukoricadara-beszállítókat keres. További infromációt kérek >>>

Bolgár vállalkozás innovatív technológiát keres a fa bútorlábak és egyéb bútorrészletek gyártásának és lakkozásának optimalizálására, termékkínálatának frissítésére vagy diverzifikálására, valamint a szélesebb piac megszólítására. További infromációt kérek >>>

Tapasztalt, további nemzetközi növekedésre törekvő brit kkv partnert keres bőrből készült termékek gyártására gyártási szerződés keretében. További infromációt kérek >>>

Brit vállalkozás egyszeri kifolyócsöves tasakok gyártóit, vagy egy ilyen vonal testre szabására alkalmas gépgyártó céget, valamint zacskótöltő gépek gyártóit keresi. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a textil- és a divatipar cégeinek, tervezőknek, kis- és nagykereskedőknek a nemzetközi piacon való megjelenésre. A hibrid esemény a divatipar legújabb trendjeinek, technológiáinak feltérképezésére, külföldi partnerkapcsolatok kialakítására, bővítésére és új üzleti partnerek megismerésére is lehetőséget teremt.
RENDEZVÉNYEK
június 10. 09:00 – 11:30
A program során már működő nemzetközi példákkal és jó gyakorlatokkal összevetve vizsgálják meg a magyarországi szabályozási és technológiai környezetet és feltételeket annak érdekében, hogy feltárják a különböző piaci szereplők által nyújtott digitális egészségügyi szolgáltatások közfinanszírozásba történő bevonásának lehetőségeit és akadályait.

Fókuszban az USA – webinárium
június 14. 15:00 – 16:00
Az esemény az érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást az Amerikai Egyesült Államok üzleti környezetéről és lehetőségeiről – a piacra lépéssel, cégalapítással, könyveléssel és bankszámlanyitással kapcsolatban.

Hatékony marketingmegoldások KKV-k számára képzés
június 14. – június 16.
A képzés célja: naprakész marketing alapismeretek közvetítése, eszközök, módszerek bemutatása és megismertetése, valamint a marketing gyakorlata terén alapszintű jártasságok kialakítása a tanfolyami résztvevőkben. A képzés olyan szintű tudásalapot biztosít a résztvevők számára, melynek segítségével a képzést követően önállóan is képesek ismereteiket bővíteni a témában.

Nyári szezonnyitó NAV tájékoztató
június 16. 14:00 – 16:30
A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatósága hagyományteremtő jelleggel tájékoztató rendezvényt tart a turisztikai szezon kezdetén, annak érdekében, hogy a vendéglátással foglalkozó vállalkozások tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal és az azokban történő változásokkal.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas