Hírlevél – 2022. 06. 30.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Dél-Dunántúli Gazdaság
Ipar 5.0 – eljött már az ideje?; Hozzáértés, végtelen szorgalom, alázat és szerencse – ez a siker titka; A prémium minőséget és a technikai újdonságokat keresik az árnyékolástechnikában; A sport rendszerre, önfegyelemre és kitartásra tanít – megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság júliusi száma.


Megszűnik a szálláshely-szolgáltatók kettős adatszolgáltatási kötelezettsége
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) együttműködésének eredményeként a szálláshely-szolgáltatók, valamint az önkormányzatok számára megszűnik a korábbi kettős turisztikai célú adatszolgáltatás. A turisztikai ágazat egységes adatforrása a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) lesz.

Készségfejlesztő továbbképzés gyakorlati oktatóknak
Idén május végén kamaránk 2 napos készségfejlesztő tréninget szervezett a duális gyakorlati képzőhelyeken tanulók gyakorlati oktatását végző mestereknek és kamarai gyakorlati oktatói végzettséggel rendelkező gyakorlati oktatóknak.


Vegyipar, biotechnológia, környezetipar – szakmai fórum
A vegyipar, a biotechnológia és a környezetipar jelentős, sokszor rejtett kapacitással bír Baranya megyében. Vállalkozói kezdeményezésre reagálva kamaránk megkezdte az érintett vállalkozásokkal, a közép- és felsőfokú képzésben érintett résztvevőkkel a közös egyeztetést. Az első fórumra Sellyén került sor, az Agrokémia Sellye Zrt. látta vendégül a résztvevőket.

Meghosszabbították az AMULET projekt 1. nyílt felhívásának jelentkezési határidejét
Az AMULET projekt célja, hogy kihasználja a kkv-k innovációs potenciálját, amelyek új értékláncokat hoznak létre azáltal, hogy elősegítik a fejlett könnyűszerkezetes anyagok elterjedését az iparban. Az AMULET 2 nyílt felhívást szervez, hogy a kkv-k innovációs potenciálját, a kkv-k közötti tudáscsere révén növelje.

PÁLYÁZATOK

Feltörekvő Női Innovátorok Európai Uniós Díja
Az EU Feltörekvő Női Innovátorok Díjat azoknak a nőknek ítélik oda, akik a legnagyobb hatást gyakorolták az EU innovációs ökoszisztémájára azáltal, hogy ötleteiket új és fejlett termékekké és szolgáltatásokká alakították át az emberek és a bolygó javára.

Tajvani Innovációs Díjpályázat
Idén október 13-15-e között rendezik meg a Taiwan Innotech Expo–t, melynek alkalmából innovatív külföldi vállalkozások is pályázhatnak a Tech Innovation Excellence díjra. A szervezők olyan startup vállalkozások, kutatóintézetek és jogi személyek jelentkezését várják, amelyek be kívánják mutatni innovációikat tajvani technológiai óriásoknak, és megragadni a lehetőséget a velük való együttműködésre.

Women TechEU második felhívás – 10 millió eurós költségvetéssel
Idén akár 130, nők által vezetett, deep-tech startup is nyerhet finanszírozást és vállalkozásgyorsító szolgáltatásokat, hogy a jövő női technológiai vezetőivé válhassanak.

LIFE 2022 – új zöld és körkörös pályázatok
A LIFE (Programme for the Environment and Climate Action) program az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai finanszírozási eszköze. A LIFE az egyetlen uniós forrás, amely dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogat, 2022-ben 34 pályázati felhívással.

ONTOCHAIN – open call 3
Részt vesz a következő területek valamelyikén a kutatás-fejlesztésben, és/vagy alkalmazásban: blockchain, szemantikus web, ontológiatervezés, szoftverfejlesztés, cloud, edge és fog computing, ökoszisztéma-gazdaság, okos alkalmazások, kriptográfia, szabványosítás, vagy hasonló területeken? Akkor az ONTOCHAIN felhívás Önnek szól!

EIT Health DRIVE 2022
Az EIT Health DRIVE képzési programját a szerény vagy közepes innovációs kapacitással rendelkező (az európai innovációs eredménytábla szerint) európai országok azon szervezetei számára tervezték, amelyek támogatást nyújtanak az innovátoroknak, hogy kutatásukat/ötleteiket sikeres vállalkozásokká alakítsák, és célja egy speciális, átfogó program létrehozása az egészségügyi és élettudományi start-upok számára.

TKP 2020: szabadalomvásárlásra hirdet pályázatot az NKE
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora a Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében pályázatot hirdet szabadalmi oltalom alatt álló műszaki megoldások, illetve a jövőben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotások megvásárlására.

Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-fejlesztési Program
A támogatás többek között igényelhető közös beruházás megvalósítására, kísérleti fejlesztésre, kereskedelmi vásárokon való részvételre, egy új, vagy már meglévő terméknek egy másik tagállamban vagy harmadik országban lévő új piacra történő bevezetéséhez szükséges tanulmányok elkészítésére vagy tanácsadói szolgáltatások igénybe vételére, harmadik országban megvalósuló közös megjelenésre, illetve marketing tevékenység költségeire.

K+F+I fejlesztési képességek növelése a ZalaZONE szolgáltatásaival
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.
Korábban megjelent pályázatok

RÖVID HÍREK

EXIM Zöld Finanszírozási Program

DDGK Ösztöndíj átadása a nagyatádi Ady tanulójának

DDGK Taggyűlés

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

A gyógyszeripari, táplálék- és kozmetikai termékekre szakosodott horvát cég természetes étrend-kiegészítők forgalmazásához keres partnereket. További infromációt kérek >>>


A biztonságos vasúti átjárókra innovatív megoldást kínáló svéd kkv partnereket keres, hogy közös vállalkozás vagy műszaki együttműködési megállapodás keretében együtt fejlesszenek ki egy egyedülálló biztonsági megoldást. További infromációt kérek >>>


Romániai ruházati gyártó keres textil- és kiegészítőgyártókat beszállítói megállapodások keretében. További infromációt kérek >>>


Német cég keres kiváló minőségű tűzifát és fapelletet gyártó cégeket, például fűrészüzemeket. További infromációt kérek >>>


Árfigyelő digitális rendszer a teljes felhőalapú megoldáshoz a kiskereskedelmi üzletek számára. További infromációt kérek >>>


Épületek tűzvédelmi rendszerét fejlesztő francia vállalat K+F partnereket keres Eurostars/Eureka projektjavaslat konzorciumának kiegészítéséhez. További infromációt kérek >>>


Spanyol (baszk) kkv keres élvonalbeli technológiát középfeszültségű megszakítókhoz. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


INNOFORM®2022 – Nemzetközi konferencia és üzletember találkozó – hibrid rendezvény.
Szeptember 28 – 29.
A hibrid eseményen a gyártók, forgalmazók és szakemberek számára lehetőség nyílik új, nemzetközi piacok megismerésére és potenciális üzleti partnerek megismerésére a fémipar, szerszámgyártás, gépgyártás, műanyag-feldolgozó ipar, elektronika és villamosenergetika, autóipar, logisztika, háztartási készülékek, csomagolás, a gyártás automatizálása és robotizálása, IT-megoldások az ipari ágazat számára, valamint az újrahasznosításhoz kapcsolódó minden területről.

RENDEZVÉNYEK


B2WORTH@TorinoFashionMatch 2022 – a divatvilág hibrid üzletember találkozója
július 7. – július 10.
A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a textil- és a divatipar cégeinek, tervezőknek, kis- és nagykereskedőknek a nemzetközi piacon való megjelenésre. A hibrid esemény a divatipar legújabb trendjeinek, technológiáinak feltérképezésére, külföldi partnerkapcsolatok kialakítására, bővítésére és új üzleti partnerek megismerésére is lehetőséget teremt.

WindEnergyMatch 2022 – üzletember találkozó
szeptember 28. 11:00 – szeptember 29. 16:00
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megszervezésre kerülő WindEnergyMatch 2022 nemzetközi üzletember találkozó, a szélenergia-ipar teljes értéklánca mentén működő vállalatoknak és kutatóintézeteknek kínál lehetőséget értékes nemzetközi kapcsolatok kialakítására.


Skandináv innovációs kiállítás 2022
szeptember 26. – szeptember 27.
Az északi tudósok, a nemzetközi befektetők és vállalkozások közötti kapcsolatteremtésre 2022. szeptember 27-én Koppenhágában kerül sor. A svéd, norvég, finn és dán kutatók és vállalkozások bemutatják találmányaikat azzal a céllal, hogy üzleti lehetőségeket találjanak licencelésre, közös fejlesztésre, kutatási együttműködésre, finanszírozásra és/vagy befektetésre.

Danube Business Talks 2022 – üzleti tárgyalások
október 12. – október 13.
Az esemény lehetőséget kínál a magán- és közszféra érdekelt feleinek egyaránt a célzott kapcsolatépítésre és a dunai hajózás területén jelentkező gazdasági impulzusokkal és innovációkkal kapcsolatos tudásmegosztásra.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas