Hírlevél – 2021. 10. 28.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. október 28.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Pályaválasztás egyéni tanácsadással
Minden évben a nyolcadikos gyerekeknek és szüleiknek az ősz a pályaválasztási döntés ideje. Idén korán elkezdődtek a középiskolai nyílt napok, sok iskola még az őszi szünet előtt megtartotta a pályaorientációs napját. A kamara munkatársai önismereti foglalkozásokkal, céglátogatásokkal, szülői értekezletekkel és pályaválasztási osztályfőnöki órákkal segítik, hogy minél szélesebb körben kaphassák meg az érintettek a pályaválasztáshoz elengedhetetlen mennyiségű és minőségű információt.

„A robot, mint szolgáltatás üzleti modellünkkel társítva Covid-álló szolgáltatás lehet”
A koronavírus-járvány megváltoztatta a kommunikációs szokásokat, ehhez gyorsan tudott alkalmazkodni az innovatív és költséghatékony robotizált megoldásokat nyújtó pécsi Hess & Partners Kft. Mint Sabján László, a cég vezetője mondja, könnyen át tudtak állni az otthoni munkavégzésre, mert megvolt az alap infrastruktúrájuk, így nem volt kieső idő a munkájukban.

Morning Health Talks
A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Transzdiszciplináris Kutatások Intézete az Egészségtudományi Karral, a Művészeti Karral és a PTE 3D Központtal társszervezésében, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével ismét megrendezte a Kortalan Tudomány és Művészet Konferenciát és Fesztivált, melynek központi tematikája idén az Egészség és Kultúra volt. A rendezvényfolyam során ezen témákhoz kapcsolódó konferenciákat és panelbeszélgetéseket szerveztek Pécsett, több helyszínen.
PÁLYÁZATOK

Fit for Export – Támogatás kezdő és haladó exportőröknek
A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség gondozásában megvalósuló pályázat keretében a hazai KKV-k széleskörű szolgáltatásokban részesülnek, növelve felkészültségüket a külpiacokon való megjelenésre.

IPAR 4.0 szakmai érem – pályázat
Az Ipar 4.0 szakmai érem szervezetek részére adományozható, az Ipar 4.0 átállás során elért jelentős teljesítmények, sikerek elismeréseként. Immár másodszor kerül sor a szakmai érem odaítélésére. A kitüntetendő szervezetek kiválasztása pályázat keretében történik.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Heti jogász 2021. 42. hét
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

HORIZON-MSCA-2021-DN: Egy spanyol kutatóintézet olyan kkv-kat keres, amelyek szakértelemmel rendelkeznek a következő területeken: genetikai, epigenetikai vagy immunbiomarkerek fejlesztése, egérmodellek fejlesztése és/vagy tudományos kommunikáció. Megnézem >>>

Egy francia cég nagy felbontású zavarosságmérőket beszállító cégeket keres privát uszodák vizének online zavarosságméréséhez, disztribúciós megállapodás keretében. Megnézem >>>

Európai gyártókat keres az a holland cég, mely fenntartható, fából készült játékokat fejlesztett ki 1-6 éves gyermekek részére. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Torino Fashion Match 2021 – online üzletember találkozó
2021. november 15-18., online, textil- és a divatipar.
RENDEZVÉNYEK

Indulj el! – „Felkészülés a sikeres külpiacra lépésre”
2021. november 3.
A HEPA Exportőrök Klubja Online soron következő rendezvényének középpontjában a hazai KKV-k sikeres külpiaci megjelenése áll. A programon többek között azokkal a kérdésekkel foglalkoznak, amelyek sikeressé tehetik vállalkozását a külpiacon, beindíthatják és segíthetik cége növekedését és fejlődését a határokon túl.

i-Days 2021 innovációs ötletverseny – idén élőben (is)!
2021. november 4.
2021 november 4-én a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel együttműködésben ismét megrendezi a tavaly nagy sikerrel zárult Innovation Days elnevezésű ötletversenyét.

A bajor autóipar fejlődése és jövőbeli tendenciái – hibrid fórum
2021. november 17.
Értesüljön első kézből a bajor autóipar aktuális trendjéről és azok magyar beszállítókra gyakorolt hatásairól!

A bioinformatika jelene és perspektívái – szakmai konferencia
2021. november 4.
A PEIK Zrt. (Pécsi Egészségipari Innovációs Központ Zrt.) által megrendezett konferencia sorozat fő célkitűzése az egészségipar, az egyetem és más ipari szereplők találkozása révén különböző tématerületeken keresztül, a régióban rejlő lehetőségek és hiányosságok feltárása, valamint a közös gondolkodás és együttműködések kialakítása.

Kamarai Beszállítói Fórum
2021. november 11.
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara beszállítói rendezvénysorozatának jó példája alapján 2021-ben – próba jelleggel – a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is lehetőséget biztosít Baranya megye TOP 100 vállalkozása számára, hogy csatlakozzon.

Élelmiszeripari megoldások a 21. században – Food Technology 2021
2021. december 1-2.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megszervezésre kerülő ONLINE rendezvény keretében az élelmiszeripari vállalkozások képviselői, szakemberei teljes körű áttekintést kapnak a technológiai újításokról, potenciális piacokról és üzleti tárgyalásokat folytathatnak a számukra ígéretesnek tűnő résztvevőkkel.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas