Új szolgáltatás a Büttner Kft.-nél – megkezdődött a hőkezelés!

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszer: PBKIK) tagja, az idén 30 éves Büttner Kft. fémmegmunkálási technológiák széles körével rendelkezik. A vállalkozás közelmúltban hőkezelő kemencével bővítette tovább gépparkját, így már hőkezelés is igénybe vehető bérmunkában.

A Büttner Kft. fő profilja szerszámlapok, szerszámházak és szerszámépítő elemek gyártása CNC maráson/fúráson és köszörülésen keresztül szerszámacélból, alumíniumból. A cég – csökkentve a német autóipari kitettségüket – kiterjesztette portfólióját a gépgyártás, nehézipar, energetika, medicintechnika és csomagolás technikai szektorok felé is, ahova műanyag fröccsöntő, lemezalakító, alumíniumnyomásos öntő szerszámok építői számára termelnek.


A cég vállal bérmunkát is, és precíziós megmunkálás, síkköszörülés, lapmarás, szerszámacélok és ötvözetlen acélok darabolása mellett a hőkezelést is tervezi felvenni szolgáltatásai közé, jelenleg hőkezelő részlegükben már tesztüzem zajlik. A nemrégiben üzembehelyezett vákuum hőkezelő kemence alkalmas nagyméretű alkatrészek, szerszámbetétek hőkezelésére, nitridálására. 180 kW fűtőteljesítményű, elektromos fűtésű, 800×1200×800 mm-es kamraméretű kemencével rendelkezik, 1500 kg terhelhetőséggel, maximális fűtési hőmérséklete 1350 °C.


A kemence nitrogén védőgáz alatt dolgozik és a legmodernebb vezérléstechnikai elemekkel, hűtőrendszerrel rendelkezik, így biztosítja a revementes felületet hőkezelés után, valamint a finoman szabályozható, egyenletes, dokumentálható hőkezelési minőséget.
Terveik szerint hamarosan lehetőség nyílik a partnerek számára bérhőkezelés szolgáltatás nyújtására.