Pályaorientációs szakmaismereti versenyek – indulunk!

2023 tavaszán is megrendezzük a hagyományokra épülő szakmaismereti versenyeinket.  5 ágazatban tehetik próbára magukat a gyerekek!

Évek óta az általános iskolások körében óriási érdeklődés övezi a szakmaismereti versenyeinket. A Gép-ésszel verseny alatt gépipari, a Villany-Ász versenyben a villamosipari-elektronikai, az AutóMánia versenyben járműtechnikai, az Épít-ésszel versenyen keresztül az építőipari az Ide-süss! versenyben a vendéglátás szakmáit, területét ismerhetik meg az általános iskolák pályaválasztás előtt álló diákjai.

Minden évben megújítjuk egy kicsit a versenyeinket sok izgalmas, érdekes feladatokkal és fődíjjal.

A játék első fordulója az online térben zajlik, ahol szakmaismereti kérdőívet kell kitöltenie a versenyző csapatoknak. A második fordulóban a személyes tapasztalásé, a csapatmunkáé és a kreativitásé főszerep, hiszen napelemes körhintát, pneumatikus targoncát, markolót, házikót, makettet kell építeni az iskolában, vagy egy gasztronómiai trend alapján menüt kell összeállítaniuk és Baranya turisztikai látványosságaikat is ismerniük kell.

A döntőkre a tavaszi szünet után kerül sor, ahol interaktív feladatokat kapnak a csapatok. Építeni, szerelni, sütni, főzni kell majd. A fődíjként pedig megismerjük Pécs csodálatos Székesegyházát, ellátogatunk a Csodák Palotájába, ahol izgalmas fizikai, kémiai kísérleteket is látunk és gokartozunk is.

A versenyt a megye gépipari, építőipari, járműgyártási, vendéglátóipari, villamosipari és elektronikai vállalatai támogatják.

A verseny kiírást az alábbiakban olvashatják:

AutóMánia verseny kiírás

Épít-ésszel verseny kiírás

Gép-ésszel verseny kiírás

Ide-süss! verseny kiírás

Villany-Ász verseny kiírás