DDGK bővülés – Fókuszban a Dovi-Plast Kft.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) új tagja, a kaposvári székhelyű Dovi-Plast Kft. 2009-es alapítása óta foglalkozik műanyag fröccsöntő szerszámok készítésével, emellett gyártanak kivágó-lyukasztó, alumíniumfröccsöntő, extrúder, kokilla szerszámokat is. A cég 1300 m2-es daruzott üzemcsarnokában rendelkezésre állnak a szerszámkészítéshez szükséges technológiák a tervezéstől a műanyag végtermék legyártásáig.

A Dovi-Plast Kft. több évtizedes tapasztalattal tervez, gyárt, sőt alakít át szerszámokat. A CNC megmunkáló központokon szerszámlapok és egyéb alkatrészek gyártása folyik. E téren a 2022-es évben történt fejlesztés egy OKUMA MULTUS 5 tengelyes megmunkáló központ vásárlásával, amin nagy pontoságú egyedi és széria alkatrészeket tudnak gyártani. A tömb és huzalszikraforgácsolást 4 db SODICK gép biztosítja.
Másik tevékenységi körük a műanyagfröccsentés az uszodatechnika részére gyártanak többféle terméket, saját készítésü szerszámokkal.
A 2012-ben vásárolt új telephely korszerűsítése után a gépparkot is elkezdték lecserélni, hogy újabb technológiákat tudjanak alkalmazni az üzemben. Céljuk, hogy minél magasabb színvonalon tudják kiszolgálni vevőiket.

További információ a vállalkozás tevékenységéről: doviplast.hu