Közösségi szolgálat a kamarai táborban

Az érettségi vizsgáid megkezdésének feltétele, hogy teljesíts 50 óra közösségi szolgálatot. Ez így elég szigorúan hangzik, de ha ezt egy izgalmas pályaorientációs táborban tennéd?

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási csapata minden évben pályaválasztási tábort szervez az általános iskola felső tagozatosai számára, hogy a pályaválasztási döntésük, a középiskola választásuk biztosabb lehessen. Az interaktív programok között érinteni fogunk számtalan ágazatot (informatika, kreatív ágazat, vegyipar, gépipar, vendéglátás, könnyűipar, elektronika, építőipar, egészségügy), ahol a játékos és kreatív foglalkozásokon, céglátogatásokon keresztül rendkívül széles körben ismerhetik meg a gyermekek a szakmák világát.

Amennyiben kíváncsi vagy mindezt hogy és miként tesszük, gyere hozzánk és a „kötelező” közösségi szolgálatod töltsd el egy hasznos programban. Tapasztalatot szerzel hogyan kell egy tábori közösséget összetartani, konfliktuskezelést és önállóságot tanulhatsz, belelátsz az általános iskolások pályaorientációjába, megtapasztalod saját segítői attitűdöd, sőt te magad is belelátsz a valódi munka világába.

Mit kell tenned?

Amennyiben tetszett a szolgálat maradjunk kapcsolatban, hiszen a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarának számtalan pályaválasztással kapcsolatos programja van egész évben, így szakaszosan is teljesítheted a szolgálatod.