„Amiben csak tudom, segítem Mohács fejlesztési törekvéseit”

2004 márciusától a Le Bélier Ajka kontrollingvezetőjeként tevékenykedett, 2008 júliusában gazdasági vezetőnek, majd egy hónappal később közép-kelet-európai regionális gazdasági igazgatónak nevezték ki Skobrák Tibort. Irányítása alá tartozik a Le Bélier három magyarországi: az ajkai, a szolnoki és a mohácsi, valamint a szerbiai gyára. A vállalkozás fő profilja a fék-, motor- és futóműalkatrész-gyártás. A cég piacvezető a könnyített súlyú fékalkatrészek terén. A PBKIK Dr. Fáy Mihály Díjjal ismerte el Skobrák Tibor munkáját.

 

– Miként kötődik a mohácsi és térségi gazdasághoz a Le Bélier? Miben támogatja a helyszín, a helyi gazdaság, a lakosság, azaz a környezetük a működésüket? Önök mit áramoltatnak vissza ebből?

– A mohácsi alumíniumöntöde szerves része a Baranya megyei gazdaságnak, a cég közel 100 munkavállalója a térségből származik és a fizetését is itt költi el. Mindig előnyben részesítjük a helyi beszállítókat, és eddig közel 100 millió forinttal támogattuk a helyi sport, kulturális és egészségügyi intézményeket.

– Önnek mint regionális gazdasági igazgatónak mi a személyes motivációja a munkája során, milyen alapértékek szerint dolgozik?

– A díj átadása óta már nemcsak a kelet-európai régió gazdasági igazgatója, de az egész Le Bélier csoport gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozícióját is megkaptam, úgyhogy ma már a magyar és a szerb gyárakon kívül világszerte összesen 12 gyáregység, beleértve 4 kínai és 3 mexikói gyárat is, illetve a holding pénzügyei is hozzám tartoznak. Mohács számomra a család városa, egy végtelenül kedves, szeretetreméltó kisváros nagy fejlődési potenciállal. Itt ismertem meg a feleségemet, a kislányom is itt született, őszinte barátságok, egymást önzetlenül segítő közösségek összessége. Kiváló kapcsolatokat ápolok a város vezetőségével és amiben csak tudom, segítem a fejlesztési törekvéseiket.

– Miként fejlődik a mohácsi gyár, milyen célokat fogalmaztak meg a közeljövőre?

– Újra napirenden van a gyár fejlesztése, a meglévő üzemet közel a duplájára szeretnénk növelni, újabb munkahelyeket teremtve.

K.T.