Pályaválasztás egyéni tanácsadással

Minden évben a nyolcadikos gyerekeknek és szüleiknek az ősz a pályaválasztási döntés ideje.

Idén korán elkezdődtek a középiskolai nyílt napok, sok iskola októberben megtartotta a pályaorientációs napját. A kamara munkatársai önismereti foglalkozásokkal, céglátogatásokkal, szülői értekezletekkel és pályaválasztási osztályfőnöki órákkal segítik, hogy minél szélesebb körben kaphassák meg az érintettek a pályaválasztáshoz elengedhetetlen mennyiségű és minőségű információt.

A gyorsan érkező, nagy mennyiségű információt feldolgozni, összegezni nehéz, így a kamara pályaorientációs csapata egyéni tanácsadással kíván segíteni, ahol a személyes találkozón a gyermek a szülő és a pályaorientációs tanácsadó közösen beszélik meg a terveket, célokat, így sokkal megalapozottabb és biztosabb döntést tudnak hozni a pályaválasztás előtt álló fiatalok.

A tanácsadás díjmentes, egyszeri alkalommal találkozunk és kb egy órában átbeszéljük az információkat, tapasztalatokat.

A tanácsadásnak nem az (és nem is lehet az) a célja, hogy befolyásoljuk a döntést. Hasznos információkat adunk át a fiataloknak és szüleiknek az iskolarendszerről, alternatívákat mutatunk fel, mely iskolatípusokból milyen irányban lehet továbblépni. Ismerjük a szakmákat és a lehetőségeket, valamint rálátunk a munkaerőpiacra is annyira, hogy tisztában legyünk egy szakma tíz éven belüli sorsával.

Jelentkezés az egyéni tanácsadásra