Már 6 ágazatban indulnak a pályaorientációs versenyek

2024 tavaszán is megrendezésre kerülnek a hagyományokra épülő szakmaismereti versenyek.  Sőt idén is hozunk egy újdonságot, már 6 ágazatban tehetik próbára magukat a gyerekek. Gépipar, elektronika és elektrotechnika, vendéglátás, építőipar, gépjárműgyártás és idéntől turizmus ágazatban!

Bővebben…

Pályaorientációs kamarai eredmények 2022-ben

Több, mint 8.000 gyermek és szülő vett részt 2022-ben valamilyen kamarai pályaorientációs programon. A baranyai 113 általános iskolából 103 iskolában jártunk, személyesen találkoztunk a gyerekekkel. A 21 gimnázium közül 19 kérte a pályaorientációs előadásainkat. 9 éve tartó kitartó munka eredményeként, már az általános iskolák és a középiskolák is tudják, ha pályaválasztás, akkor iparkamara.

Bővebben…

Kamarai tábor a baranyai cégek támogatásával!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara már 7 éve szervez pályaorientációs tematikus táborokat a baranyai vállalkozások támogatásával a pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak. Idén 2 héten keresztül, minden nap különböző baranyai vállalkozáshoz jutott el a több, mint 30 gyermek, aki 2022-ben részt vett a kamara által szervezett #ajelenajövőd pályaorientációs nyári táborban.

Bővebben…

Ésszel és kézzel építettek az „Épít-ésszel” verseny döntősei

Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása, díszítő festés, hungarocell vágás, eszközfelismerés és még sok más gyakorlati feladat várta az Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit. Építőipari Technológiai Klaszter támogatásával megrendezett két hónapja tartó, 3 fordulós versenyre 105 általános iskolás nevezett a megye 25 iskolájából.

Bővebben…