Hírlevél – 2022. 09. 15.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2022. szeptember 15.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A Kamarai Oktatási Központ 2022 őszén az alábbi képzéseket kínálja a Baranyában és a Dél-Dunántúli Régióban működő KKV-k számára: minőségirányítás, mérőeszköz felügyelő képzés, hatékony marketingmegoldások KKV-k számára, valamint minőségirányítási belső auditor. További képzéseink: ügyfélkezelés és minőségfejlesztés, LEAN Menedzsment alapismeretek, külpiacra lépés alapjai, és szoftverfejlesztési alapismeretek Java nyelven.

Budapesten gyűlik össze az európai feldolgozóipar! Digitális innovációs központok (EDIH), európai projektek, kkv-k, technológiai szolgáltatók és az ipar 4.0 egyéb szereplői 2022. október 19-én találkoznak a magyar fővárosban, és Ön is ott lehet velük!
A Magnus Aircraft Zrt. távol-keleti stratégiájának részeként, az idén megalapított Jiangsu Magnus Aircraft Manufacturing Company – a Magnus Aircraft Zrt. kínai leányvállalata -, a kínai típus engedély megszerzését követően nagyberuházásról szóló szerződést kötött a kínai Wuxi város, Huishan kerületi népi kormányával, az Óbudai Egyetem, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével.

Az év elején lezárult “Karrier 4.0” nemzetközi projektből létrejött egy tanulási platform, amit a nyár elején indult „Career Intelligence” projekt keretében továbbfejlesztenek a résztvevők. Ezúttal a mesterséges intelligencia a pályaorientációban hivatott támogatni a fiatalokat.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által indított Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében céglátogatáson jártunk a Pécsi Sörfőzde Zrt.-nél. A cég mentorvállalatként vesz részt a Vállalkozz Fenntarthatóan! alprogramban, melynek célja, hogy a regisztrált KKV-nak bemutassák jógyakorlataikat a fenntarthatósággal kapcsolatban. Olyan példákat mutatnak be, amelyeket felhasználva más vállalkozások is „zöldíteni” tudják működésüket.

PÁLYÁZATOK
A pályázat benyújtására nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulói jogviszonnyal rendelkező, szakképző iskola, illetve technikum 9., 10. és 11. évfolyamának tanulói jogosultak.
Kamaránk pályázatot hirdet Mestervizsga Vizsgabizottsági Tagok névjegyzékébe való felvételre.
Újra nyitja kapuit az EIT Health RIS Innovation Call! Csatlakozzon a helyi EIT Health Hub-hoz, és kapjon akár 75.000 eurót innovatív projektjére! A felhívás célja, hogy segítse az egészségügyi innovációs kezdeményezéseket már a kezdeti szakaszban, mindemellett segít megismerni az EIT Health nyújtotta lehetőségeket.
A Clean Energy Transition Partnerség (CETP) a Horizont Európa keretprogram közös finanszírozású partnerségi konstrukciója, melynek keretében 2022 és 2027 között minden évben pályázati felhívások kerülnek meghirdetésre. Az első pályázati felhívás 2022. szeptember 14-én nyílik meg. Pályázni két lépcsőben lehet, az első körös beadási határidő 2022 novembere, majd várhatóan 2023 januárjában születik döntés arról, hogy mely pályázatok kerültek be a második körbe.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Heti jogász 2022. 34 – 35. hét

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Német kkv kereskedelmi képviseleti vagy forgalmazói megállapodás keretében partnereket keres a fogorvosi és orvosi praxisban használható, betegek számára készült dinitrogén-oxidos szedációs eszközének forgalmazására. További infromációt kérek >>>


Szőlő-koncentrátumok és egyéb melléktermékek forgalmazásával foglalkozó spanyol vállalat ellenőrzött hőmérsékletű szállítmányozót keres. További információt kérek >>>


Szlovén intézet egy innovatív szalagcsiszolót fejlesztett ki, és most gyártási és/vagy üzleti partnereket keres joint venture megállapodás keretében. További információt kérek >>>


Belga, családi tulajdonban lévő vállalat globális vezető szerepet tölt be a saját márkás és bérgyártású otthoni ápolási termékek kifejlesztésében és gyártásában. Most a vállalat a következő területeken keres innovációkat: előre kimért& adagok/ környezetbarát termékek/ könnyen hordozható termék/ hulladékmentes termék. További információt kérek >>>


A Nemzetközi Nyílt Innovációs Program olyan start-up és scale-up vállalkozásokat keres, amelyek technológiai megoldásokat kínálnak a fizikai és hibrid munkahelyeken való részvétel és befogadás ösztönzésére. További információt kérek >>>


Olasz startup műszaki-tudományos partnereket keres ESG SaaS szoftverplatform javításában és honosításában való együttműködésre. További információt kérek >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Online energetikai pályázati B2B – W4RES-GREENET,
Szeptember 29.
A H2020 W4RES projekt, a Horizon Europe Cluster 5 nemzeti kapcsolattartó pontjai, a GREENET és az Enterprise Europe Network meghívja Önt a Horizon Europe Cluster 5: Climate, Energy and Mobility 2022-es felhívásainak online partnerkereső eseményére!

RENDEZVÉNYEK

szeptember 21. 14:00 – 17:00
Kanada Nagykövetsége és a Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara (CCCH), kamaránk közreműködésével, üzleti szemináriumot szervez „Doing Business with Canada, the CETA information seminar” névvel.
szeptember 28.
Az Európai Unió a 2021–2027-es programozási időszakban új finanszírozási programokat indított. Idetartozik az InvestEU, az Európai Innovációs Tanács és az Egységes piac program. Várják az eseményre azokat a pénzügyi intézményeket, nemzeti fejlesztési bankokat, vállalkozásokat támogató struktúrákat és multiplikátorokat, amelyek szívesen részt vennének a kezdeményezésekben, és szeretnének első kézből tájékozódni azokról.


Ezüst Gazdaság – konferencia a társadalmi innovációk jegyében
szeptember 22. 15:00 – 19:00
Az Ezüst Gazdaság a 3. legnagyobb gazdaság a világon, 2025 -re várhatóan 88 millió munkahelyet tart majd fent, 5,7 trillió euró költés mellett. Konferenciánk célja, hogy fókuszba helyezze ezt az óriási, jelenleg kiaknázatlan gazdasági területet regionális vonatkozásban, és együttműködésre ösztönözze a térség gazdasági, civil, akadémiai és közigazgatási szereplőit.
szeptember 29.
A Pécsi Tudományegyetem és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös célja a régióban, Baranya megye településein, Pécs városában a gazdaság versenyképességén keresztül prosperáló helyi gazdaság és társadalom létrehozása. Az “EGYÜTT-MŰKÖDÜNK!” című rendezvény célja, hogy a vállalkozások megismerjék azokat a lehetőségeket, melyeken keresztül az egyetemmel közös, sikeres projektet tudnak megvalósítani.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas