Hírlevél – 2022. 09. 15.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2022. szeptember 15.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


A Kamarai Oktatási Központ 2022. őszi képzési kínálata
A Kamarai Oktatási Központ 2022 őszén az alábbi képzéseket kínálja a Baranyában és a Dél-Dunántúli Régióban működő KKV-k számára: minőségirányítás, mérőeszköz felügyelő képzés, hatékony marketingmegoldások KKV-k számára, valamint minőségirányítási belső auditor. További képzéseink: ügyfélkezelés és minőségfejlesztés, LEAN Menedzsment alapismeretek, külpiacra lépés alapjai, és szoftverfejlesztési alapismeretek Java nyelven.


A feldolgozóipar európai vezetői és digitális átalakítói – konferencia és B2B Budapesten. Október 19. 08:30 – 18:30
Budapesten gyűlik össze az európai feldolgozóipar! Digitális innovációs központok (EDIH), európai projektek, kkv-k, technológiai szolgáltatók és az ipar 4.0 egyéb szereplői 2022. október 19-én találkoznak a magyar fővárosban, és Ön is ott lehet velük!

Nagyberuházásról szóló szerződést kötött Kínával a Magnus
A Magnus Aircraft Zrt. távol-keleti stratégiájának részeként, az idén megalapított Jiangsu Magnus Aircraft Manufacturing Company – a Magnus Aircraft Zrt. kínai leányvállalata -, a kínai típus engedély megszerzését követően nagyberuházásról szóló szerződést kötött a kínai Wuxi város, Huishan kerületi népi kormányával, az Óbudai Egyetem, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével.


Karriertervezés mesterséges intelligencia támogatásával? Erről szól a Career Intelligence projekt
Az év elején lezárult “Karrier 4.0” nemzetközi projektből létrejött egy tanulási platform, amit a nyár elején indult „Career Intelligence” projekt keretében továbbfejlesztenek a résztvevők. Ezúttal a mesterséges intelligencia a pályaorientációban hivatott támogatni a fiatalokat.

Magyarország legrégebbi sörgyárában jártunk
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által indított Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében céglátogatáson jártunk a Pécsi Sörfőzde Zrt.-nél. A cég mentorvállalatként vesz részt a Vállalkozz Fenntarthatóan! alprogramban, melynek célja, hogy a regisztrált KKV-nak bemutassák jógyakorlataikat a fenntarthatósággal kapcsolatban. Olyan példákat mutatnak be, amelyeket felhasználva más vállalkozások is „zöldíteni” tudják működésüket.

PÁLYÁZATOK

Apáczai ösztöndíjprogram pályázat a 2022/23-as tanévre
A pályázat benyújtására nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulói jogviszonnyal rendelkező, szakképző iskola, illetve technikum 9., 10. és 11. évfolyamának tanulói jogosultak.

Pályázati felhívás – Mestervizsga bizottsági tagok részére
Kamaránk pályázatot hirdet Mestervizsga Vizsgabizottsági Tagok névjegyzékébe való felvételre.

RIS INNOVATION CALL 2023
Újra nyitja kapuit az EIT Health RIS Innovation Call! Csatlakozzon a helyi EIT Health Hub-hoz, és kapjon akár 75.000 eurót innovatív projektjére! A felhívás célja, hogy segítse az egészségügyi innovációs kezdeményezéseket már a kezdeti szakaszban, mindemellett segít megismerni az EIT Health nyújtotta lehetőségeket.

A Clean Energy Transition Partnerség (CETP) – 2022. első pályázati felhívás
A Clean Energy Transition Partnerség (CETP) a Horizont Európa keretprogram közös finanszírozású partnerségi konstrukciója, melynek keretében 2022 és 2027 között minden évben pályázati felhívások kerülnek meghirdetésre. Az első pályázati felhívás 2022. szeptember 14-én nyílik meg. Pályázni két lépcsőben lehet, az első körös beadási határidő 2022 novembere, majd várhatóan 2023 januárjában születik döntés arról, hogy mely pályázatok kerültek be a második körbe.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

A kreatív ipar most a WORTH II. Projektre figyel

Adótraffipax – ellenőrzések Baranyában – szeptember

Heti jogász 2022. 34 – 35. hét

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Német kkv kereskedelmi képviseleti vagy forgalmazói megállapodás keretében partnereket keres a fogorvosi és orvosi praxisban használható, betegek számára készült dinitrogén-oxidos szedációs eszközének forgalmazására. További infromációt kérek >>>


Szőlő-koncentrátumok és egyéb melléktermékek forgalmazásával foglalkozó spanyol vállalat ellenőrzött hőmérsékletű szállítmányozót keres. További információt kérek >>>


Szlovén intézet egy innovatív szalagcsiszolót fejlesztett ki, és most gyártási és/vagy üzleti partnereket keres joint venture megállapodás keretében. További információt kérek >>>


Belga, családi tulajdonban lévő vállalat globális vezető szerepet tölt be a saját márkás és bérgyártású otthoni ápolási termékek kifejlesztésében és gyártásában. Most a vállalat a következő területeken keres innovációkat: előre kimért& adagok/ környezetbarát termékek/ könnyen hordozható termék/ hulladékmentes termék. További információt kérek >>>


A Nemzetközi Nyílt Innovációs Program olyan start-up és scale-up vállalkozásokat keres, amelyek technológiai megoldásokat kínálnak a fizikai és hibrid munkahelyeken való részvétel és befogadás ösztönzésére. További információt kérek >>>


Olasz startup műszaki-tudományos partnereket keres ESG SaaS szoftverplatform javításában és honosításában való együttműködésre. További információt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Online energetikai pályázati B2B – W4RES-GREENET,
Szeptember 29.
A H2020 W4RES projekt, a Horizon Europe Cluster 5 nemzeti kapcsolattartó pontjai, a GREENET és az Enterprise Europe Network meghívja Önt a Horizon Europe Cluster 5: Climate, Energy and Mobility 2022-es felhívásainak online partnerkereső eseményére!

RENDEZVÉNYEK


Kanadai üzleti szeminárium Pécsen – „Doing Business with Canada, the CETA information seminar”
szeptember 21. 14:00 – 17:00
Kanada Nagykövetsége és a Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara (CCCH), kamaránk közreműködésével, üzleti szemináriumot szervez „Doing Business with Canada, the CETA information seminar” névvel.

EU finance days 2022
szeptember 28.
Az Európai Unió a 2021–2027-es programozási időszakban új finanszírozási programokat indított. Idetartozik az InvestEU, az Európai Innovációs Tanács és az Egységes piac program. Várják az eseményre azokat a pénzügyi intézményeket, nemzeti fejlesztési bankokat, vállalkozásokat támogató struktúrákat és multiplikátorokat, amelyek szívesen részt vennének a kezdeményezésekben, és szeretnének első kézből tájékozódni azokról.


Ezüst Gazdaság – konferencia a társadalmi innovációk jegyében
szeptember 22. 15:00 – 19:00
Az Ezüst Gazdaság a 3. legnagyobb gazdaság a világon, 2025 -re várhatóan 88 millió munkahelyet tart majd fent, 5,7 trillió euró költés mellett. Konferenciánk célja, hogy fókuszba helyezze ezt az óriási, jelenleg kiaknázatlan gazdasági területet regionális vonatkozásban, és együttműködésre ösztönözze a térség gazdasági, civil, akadémiai és közigazgatási szereplőit.

“EGYÜTT-MŰKÖDÜNK!”
szeptember 29.
A Pécsi Tudományegyetem és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös célja a régióban, Baranya megye településein, Pécs városában a gazdaság versenyképességén keresztül prosperáló helyi gazdaság és társadalom létrehozása. Az “EGYÜTT-MŰKÖDÜNK!” című rendezvény célja, hogy a vállalkozások megismerjék azokat a lehetőségeket, melyeken keresztül az egyetemmel közös, sikeres projektet tudnak megvalósítani.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas