Hírlevél – 2022. 10. 06.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2022. október 6.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Dél-Dunántúli Gazdaság
Robbanás előtt az ezüstgazdaság; Fenntartható vendéglátóhely lett a Nana; Minden piacnak lelke van; Tradíció és modernizáció. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság októberi száma.

Az ezüstgazdaság egy viszonylag új közgazdasági fogalom, mely olyan javak és szolgáltatások előállítását és fogyasztását (azaz mind a kínálati és mind a keresleti oldalt) magába foglalja, melyek kifejezetten a társadalom idősödő és idős csoportjainak vásárlói potenciálját célozzák meg, kielégítve ezzel a társadalom idősödő korcsoportjai rendkívül sokszínű fogyasztási, életmódbeli és egészségügyi szükségleteit. Összeállításunkban jó példákat is bemutatva arra keressük a választ, hogy Baranyában milyen aspektusai mutatkoznak meg az ezüstgazdaságnak.

Kamaránk 2023 januári kezdéssel a megújult mesterképzési követelmények szerinti Kézápoló és körömkozmetikus mestervizsgára felkészítő tanfolyamot indít és mestervizsgát szervez.
Fenntartható vendéglátóhely minősítést kapott a pécsi Nana bistro&bar. A Felelős Gasztrohős Alapítvány azokat az egységeket jutalmazza ezzel a minősítéssel, amelyek szeretnék zöldebbé tenné a működésüket.

PÁLYÁZATOK
Megjelent a pályázati felhívás feldolgozóipari mikro-, kis és középvállalkozások számára, 2022. október, november, december havi energiaköltségeik, valamint energiahatékonysági beruházásaik támogatására.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS IPAR 4.0 SZAKMAI ÉREM 2022 adományozására az Ipar 4.0 átállás területén elért teljesítmények, sikerek elismerésére.
Az Európai Bizottság H2020 programja keretében finanszírozott Better Factory kezdeményezés célja, hogy az európai gyártók versenyképesebbé váljanak a világpiacon azáltal, hogy akár 200 ezer eurónyi, részesedési feltétel nélküli támogatást biztosít a gyárakon belüli együttműködésen alapuló kísérletek kidolgozására és megvalósítására.
A Driving Urban Transitions (DUT) Partnerség a Horizont Európa keretprogram közös finanszírozású partnerségi konstrukciója, melynek keretében 2022 és 2027 között minden évben pályázati felhívások kerülnek meghirdetésre. Az első pályázati felhívás 2022. szeptember 21-én 13:00-kor nyílt meg. A pályázás két lépcsős, az előpályázat (első kör) beadási határideje november 21. lesz.
Kamaránk pályázatot hirdet Mestervizsga Vizsgabizottsági Tagok névjegyzékébe való felvételre.
Újra nyitja kapuit az EIT Health RIS Innovation Call! Csatlakozzon a helyi EIT Health Hub-hoz, és kapjon akár 75.000 eurót innovatív projektjére! A felhívás célja, hogy segítse az egészségügyi innovációs kezdeményezéseket már a kezdeti szakaszban, mindemellett segít megismerni az EIT Health nyújtotta lehetőségeket.

A Clean Energy Transition Partnerség (CETP) – 2022. első pályázati felhívás
A Clean Energy Transition Partnerség (CETP) a Horizont Európa keretprogram közös finanszírozású partnerségi konstrukciója, melynek keretében 2022 és 2027 között minden évben pályázati felhívások kerülnek meghirdetésre. Az első pályázati felhívás 2022. szeptember 14-én nyílik meg. Pályázni két lépcsőben lehet, az első körös beadási határidő 2022 novembere, majd várhatóan 2023 januárjában születik döntés arról, hogy mely pályázatok kerültek be a második körbe.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Nemzetközi gazdasági hírek – 2022. 39. hét

Heti jogász 2022. 39. hét

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Európai kezdeményezés az időskorúak hemodinamikai gyengeségének optimális felismerésére és kezelésére. – COST projekt. Érdeklődést minél hamarabb, de legkésőbb október 7-ig jelezni szükséges. További infromációt kérek >>>


Ukrán gyümölcsleveket gyártó cég almaborgyártási engedélyt kíván vásárolni cider készítéséhez. További információt kérek >>>


Belga vállalat beltéri és/vagy kültéri termékek gyártóit keresi az európai piacon történő forgalmazáshoz. További információt kérek >>>


Osztrák kereskedelmi cég keres természetes hajszappan gyártókat (50 – 80 gramm/darab). További információt kérek >>>


Francia cég nagy felbontású, zavarosságmérőket vagy szondákat keres magánházak úszómedencéiben a víz átláthatóságának ellenőrzésére. További információt kérek >>>


Több mint 4000 szociális bérlakással rendelkező holland lakásszövetkezet a következő években felújítandó lakások természetes hűtésére keres megoldásokat. A keresett megoldások nem egy kiegészítő beépítésből adódnak, hanem már a kialakítás során megakadályozzák a túlmelegedést. Hosszú távú partnereket, építészeket, építőmérnököket, beépítési-, klíma- és tájépítész szakembereket keresnek, akik innovatív és integrált megoldásokkal rendelkeznek, és a megvalósítást is támogatni tudják. További információt kérek >>>


Egy faipari területre szakosodott romániai innovatív klaszter szeretne csatlakozni egy projektkonzorciumhoz, hogy pályázhasson az Interregionális Innovációs Beruházások (I3) eszközre, amelynek határideje 2022. október 18-a. További információt kérek >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

A Varsói Egyetem Digitális Gazdasági Laborja első alkalommal rendezi meg ezt a nemzetközi üzletember találkozót 2022. október 24. és 28. között. A rendezvény célja egy erős hálózat létrehozása KFI intézmények, üzleti és ipari szereplők, európai és nemzeti intézmények és nem kormányzati szervezetek részvételével, az energetikai megoldások, a környezetvédelmi technológiák és a zöld átalakulás kiterjesztése és felgyorsítása érdekében.

RENDEZVÉNYEK

október 13. 14:00 – 16:00
A PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete az Art&Science Konferencia és Fesztivál keretein belül szervez kerekasztal beszélgetést a MVÜK Zrt. Női Vezetői Klubjával, valamint Joó Zsuzsannával, a A nők és a karrierpara, 7+1 kérdés című könyv szerzőjével.

MIK PARTNERS Szakmai Nap 2022 és Baranya Megyei Mérnöki Kamara 25. Jubileumi Mérnöknap
október 20.
Tisztelettel meghívják Önt a PTE Műszaki és Informatikai Karon 2022. október 20-án megrendezésre kerülő MIK PARTNERS Szakmai Nap 2022 és Baranya Megyei Mérnöki Kamara 25. Jubileumi Mérnöknap rendezvényre.

Hatékony marketingmegoldások KKV-k számára képzés
október 25. 09:00 – október 27. 16:00
A képzés célja: naprakész marketing alapismeretek közvetítése, eszközök, módszerek bemutatása és megismertetése, valamint a marketing gyakorlata terén alapszintű jártasságok kialakítása a tanfolyami résztvevőkben.

október 19. 08:30 – 18:30
Budapesten gyűlik össze az európai feldolgozóipar! Digitális innovációs központok (EDIH), európai projektek, kkv-k, technológiai szolgáltatók és az ipar 4.0 egyéb szereplői 2022. október 19-én találkoznak a magyar fővárosban, és Ön is ott lehet velük!

EIT Health iDays 2022 az iCBEI konferencia keretében
 
október 25. – október 26.
A Pécsi Tudományegyetem (a Szentágothai János Kutatóközpontban) október 24-26. között ad otthont a Nemzetközi Biomedicinális Mérnöki és Innovációs Konferenciának. A 3 nap alatt számos hazai és nemzetközi szakértő tart előadást a legfrissebb fejlesztésekről és kutatási eredményekről. A konferencia alatt pedig a Transzdiszciplináris Kutatások Központja (ITD), amely tagja az EIT Health-nek, ismét megrendezi éves ötletversenyét, EIT Health iDays 2022 címmel.

Innovation Village 2022 – online üzletember találkozó
 
november 3. 09:00 – november 17. 19:00
Ez az online esemény egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy start-upokat, kkv-kat, nagyvállalatokat, egyetemi és kutatóközpontokat ismerjen meg, melyek új technológiákon és megoldásokon dolgoznak az úgynevezett “kettős” (zöld és digitális) átmenet megvalósítása érdekében. Fontos lehetőség arra is, hogy tájékozódjanak a legújabb technológiákról, az intézmények és önkormányzatok innovációs igényeiről, a kkv-k új alkalmazásairól és a nagyvállalatok technikai kihívásairól.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas