Hírlevél – 2023. 03. 09.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2023. március 9.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Dél-Dunántúli Gazdaság
Játssz, tanulj, válassz szakmát!; A gazdasági legjobbjai – kamarai díjátadó gála; „Aki egyszer belekóstol a kesztyűs szakmába, az nem menekül többé”; Eltűnt egy korosztály. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság márciusi száma.


Minőségirányítás képzés
A képzés célja kiemelten a kis- és középvállalkozások minőségkultúrájának fejlesztése azzal, hogy közérthetően, tömören összefoglalja a minőséggel és minőségirányítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és gyakorlati módszereket.

Kézművesség ezer éve Egerben – legyen Ön is kiállító!
A kamarai „Kézművesség ezer éve és jövője a Kárpát-medencében” elnevezésű hagyományokra épülő kézműves kulturális és gasztronómiai rendezvény április 15-16-án kerül megrendezésre Egerben. Idegenforgalmi attrakciók és szakmai programok nyújtanak személyes, összérzékszervi élményt az ide látogatóknak. A rendezvény keretében látható kiállításokkal bemutatják azt a kamarai gazdaságfejlesztő munkát, amivel a kézművességet a hagyományok tiszteletével a jövőbe integrálják.


Nehézgép-szerelő versenyfelhívás – WorldSkills Hungary Program
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a szakmai támogatókkal együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmai középiskolai képzésben résztvevőknek, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék magukat a WorldSkills Hungary nemzeti válogatón nehézgép-szerelő versenyszámban.

Pécsi Harmadik Színház – támogatási kampány
A Pécsi Harmadik Színház rajta kívül álló okokból nagyon nehéz gazdasági helyzetbe sodródott. Kérjük, amennyiben teheti, támogassa a színház fennmaradását! A Színházmentő akció rendhagyó formában szólítja meg a támogatókat, akik az adományokat csak abban az esetben utalják a színház számlájára, ha a gyűjtés a kitűzött célt eléri.

PÁLYÁZATOK

WIPO Global Awards 2023
A Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) meghirdette “WIPO Global Awards 2023” nemzetközi pályázati programját a szellemi tulajdon használata révén üzleti sikereket elérő és tevékenységüket a társadalom javára fordító kis- és közepes vállalkozások számára.

Természetes nyelvi megértés és interakció a fejlett nyelvi technológiákban – (HORIZON-CL4-2023-HUMAN-01-CNECT)
Ahogy a mesterséges intelligencia az úttörő nyelvi modellek segítségével egyre nagyobb teljesítményt nyújt, egyre nagyobb lehetőség nyílik arra, hogy az emberek közvetlenül használhassák az intelligensebb rendszereket és hasznot húzhassanak belőlük.

Védett EU-s tesztkörnyezet blockchain fejlesztések számára
Az Európai Bizottság elindította a blokklánc védett európai szabályozási tesztkörnyezetét, “homokozóját”. A homokozó olyan ellenőrzött környezet, ahol a vállalkozások tesztelhetik termékeiket és szolgáltatásaikat, miközben együttműködnek az érintett szabályozó hatóságokkal.

TRUSTCHAIN 1. nyílt felhívás – “Decentralizált digitális identitás”
Felhívás minden fejlesztőnek, innovátornak, kutatónak, kkv-nak és vállalkozónak! A TrustChain első nyílt felhívásában összesen 1.755.000 eurót osztanak szét (legfeljebb) 15 kiválasztott projekt között.

InnoBuyer – nyílt felhívás
Az InnoBuyer program egy innovatív modellt vezet be: az innovációs beszerzés gyors, támogatott és biztonságos modelljét a köz- és magánszféra szervezetei számára.

Magyar Kézműves Remek pályázat
A magyar hagyományos kézműves alkotók elismerésére szolgáló pályázat nem titkolt célja, hogy segítse a kézművesség pozíciójának megőrzését és erősítését, a minőségi kézműves termékek piacra jutását, a megújulás lehetőségeinek bemutatásával az innováció ösztönzését.

Ventures Thrive – saját tőke nélküli finanszírozás és növekedési program deeptech területen
A Ventures Thrive az egyik első páneurópai deeptech kockázati tőkebefektető, amely elkötelezett a startupok gyors fejlesztésének segítése mellett. Növelje vállalkozását, és foglalkozzon a világ legsürgetőbb klímatechnológiai problémáival mentorálás, vállalati kapcsolatok, adománygyűjtés és még sok más eszköz segítségével.

Támogatott kutatási lehetőség a zöld kémia területén
Június végéig elérhető a UNESCO/PhosAgro/IUPAC partnerségének keretében meghirdetett, zöld kémia fókuszú pályázati csomagja, pályázatonként akár 30 ezer dollár összegű támogatással.

Megnyíltak a Virtuális Erőmű Program pályázatai
Már megnyíltak a 2023-es Virtuális Erőmű Program (VEP) pályázatai.

Hamarosan benyújthatók a szálláshelyek és az éttermek energiatámogatási igényei is!
2023. január 20-án nyílik meg a „KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022-2023” címre módosított felhívás regisztrációs felülete, melyen keresztül a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágba tartozó vállalkozások (TEÁOR 55-56) is nyújthatnak be támogatási kérelmet.

Kreatív Európa MEDIA pályázatok 2023
6 új felhívás jelent meg a Creative Europe Programme (Kreatív Európa) keretében, melyek keretében a baranyai cégeknek is lehetőségük van pályázni többek között játékfilmek gyártására, közönségfejlesztő és filmoktatási tevékenységek támogatására is.

Mobilitási pályázat művészeknek és kreatív ipari szakembereknek: Culture Moves Europe
A Culture Moves Europe a Kreatív Európa programban részt vevő országok művészei, alkotói és kulturális szakemberei között teremt kapcsolatot. A mobilitási program különösen a feltörekvő művészekre összpontosít. A program az I-Portunus kísérleti szakaszának eredményeire épül, amely megelőzte a Culture Moves Europe 2018 és 2022 közötti időszakát.
Korábban megjelent pályázatok

RÖVID HÍREK

2023. márciusban alkalmazott üzemanyagárak

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Az orvosi, környezetvédelmi és agráripari ágazatokban kulcsrakész projektekre szakosodott belga vállalat befektetési partnereket keres a projektek finanszírozási kapacitásának bővítéséhez, valamint alvállalkozókat a műszaki és kereskedelmi ajánlatok kiegészítéséhez. További infromációt kérek >>>


Baszk (spanyol) KKV sürgősen partnereket/konzorciumokat keres a HORIZON-CL6-2023-ZEROPOLLUTION-01-6 pályázathoz: Bioszenzorok és felhasználóbarát diagnosztikai eszközök a környezetvédelmi szolgáltatások számára. További információt kérek >>>


Dán KKV innovatív lovaglónadrágok gyártóját keresi. A kkv vízálló, légáteresztő és rugalmas lovaglónadrágot készített, és olyan hosszú távú gyártópartnert keres, aki megfelel a vállalat terveinek, és a vállalat által választott anyagot használja. További információt kérek >>>


Partnerkeresés – Erasmus + VET – KEENS – Tudásrendszerek: A kapacitások és képességek fejlesztése a vendéglátás és a szállodaipar területén, új megosztási modellek támogatása. További információt kérek >>>


Egy additív gyártás területén tevékenykedő német kutatóintézet szeretne csatlakozni egy konzorciumhoz a Tiszta Hidrogén Partnerség keretében kiírt pályázatra. További információt kérek >>>


Lakóterek felújításával foglalkozó német cég különböző építőanyagok beszállítóit keresi. További információt kérek >>>


Személyes adat logisztikai infrastruktúrával foglalkozó skót vállalkozás partnereket keres az An Internet of Trust – HORIZON-CL4-2023-HUMAN-01-11: Next Generation Internet Fund (RIA) projektben való részvételre. További információt kérek >>>


Fenntartható biotrágyákra szakosodott spanyol vállalat keres partnereket a biotrágyapiacon, akik kereskedelmi megállapodások keretében szeretnének a spanyol piacra jutni. További információt kérek >>>


A párizsi székhelyű inkubátorház a sport területén működő start-up cégeket keres, hogy részt vegyenek az Adidasszal közösen fejlesztett, Innovation lab nevű ambiciózus projektben. További információt kérek >>>


A spanyol vállalat olyan, talajmentesítésben jártas vállalatokat keres, amelyek innovatív technológiákat/technikákat alkalmaznak. További információt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Technology & Business Cooperation Days 2023 – Hannover Messe –
2023. április 4 – 20., hibrid
A “Technology & Business Cooperation Days” nemzetközi üzletember találkozó az Enterprise Europe Network szervezésében idén is hibrid formában kerül megrendezésre a Hannover Messe társrendezvényeként. Kiemelt témák: Ipar 4.0 és okos gyár megoldások, Erőforrás- és energia-hatékony termelési technológiák, Fenntartható energia és mobilitás, Mérőeszközök.

RENDEZVÉNYEK


Mit tehet egy fuvarozó gazdasági krízisben?
március 16. 14:00
Kamarai tagunk, az Innomedio Kft. online kerekasztal-beszélgetést szervez, amelynek témája MIT TEHET EGY FUVAROZÓ GAZDASÁGI KRÍZISBEN? A háromrészes esemény első felvonásában olyan szakértők és piaci szereplők fogják megosztani tapasztalataikat, akik meghatározó résztvevői a fuvarozási és szállítmányozási szektornak.

EIT Health pályázati információs nap
március 27. 15:00 – 16:00
Elindult az EIT Health (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) 2023-as pályázati felhívásainak első szakasza. A pályázati folyamat támogatására online eseményt szervez a PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (ITD), ahol a pályázati anyagok ismertetésén túl hasznos és gyakorlatias tippeket osztanak meg az érdeklődőkkel a sikeres pályázat benyújtásához. Akár a tudáshoz, új piacokhoz, kulcsfontosságú érdekeltekhez, akár befektetőkhöz és finanszírozáshoz való hozzáférésre van szüksége, az ITD segít.


MBM Tourism Prague 2023 – személyes és online üzletember találkozó
március 16. 10:00 – március 17. 16:00
Az Enterprise Europe Network által szervezett nemzetközi üzletember találkozó a turizmusban, vendéglátásban dolgozó szereplők számára, ahol előre összehangolt személyes és virtuális üzleti tárgyalásokat bonyolíthatnak le a résztvevők.

InnoElectro 2023 Expo & hibrid B2B fórum
március 28. 09:00 – 18:00
Az InnoElectro 2023 kiállítás mellett rendezendő hibrid B2B üzletember találkozót az Enterprise Europe Network támogatja. Az esemény helyszíne Budapest, MOM Sportközpont, ahol a rendezvény az évente megrendezésre kerülő InnoElectro kiállítással párhuzamosan kerül megvalósításra.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas