Hírlevél – 2023. 04. 13.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2023. április 13.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Egy nemzetközi háttérrel rendelkező módszertan segítségével kiderítheti, milyen a cége digitális fejlettsége és mivel tudná azt fejleszteni. Jöjjön el a rendezvényre, ahol többek között a felmérésben már résztvevő cégek tapasztalatit is megismerheti!

Vajon az Ön vállalkozása számára mit tartogat a digitalizáció? Ismerje meg lehetőségeit a Digital Coach projekt keretében személyesen, kézzel foghatóan is. A két napos hibrid workshopon sok kérdésre választ kaphatnak, valamint több új koncepciót (pl. a tanuló üzem, Digital Coach a cégen belül), és a vállalkozások digitális törekvéseit segítő szervezetet (EDIH – European Digital Innovation Hub) is megismerhetnek a résztvevők.
2023 márciusában ünnepelte működésének 5. évfordulóját az Építőipari Technológiai Klaszter (ÉTK).
Indul az MKIK GVI 2023. áprilisi online konjunktúra felvétele!

Mintegy 1200 hazai informatikai szállító kérheti mától blokknyomtatóinak tesztelését a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Az MTÜ a Modern Vállalkozások Programban résztvevő társaságok eszközeit tesztelve azt vizsgálja, hogy azok megfelelően működnek-e az Ügynökség új, VENDÉGEM szoftvercsaládjával.
Ebben a cikkben bemutatjuk az EU által finanszírozott Better Factory projekt 9 új csapatát.
A Pécsi Kereskedelmi központ (7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.) földszintjén 190 m2 irodának alkalmas terület szeptembertől kiadó.

PÁLYÁZATOK
A Design Terminal Mentorprogramja évente két szemeszterrel indul. A világ minden tájáról várják a startupok jelentkezését a programra, melynek erőssége a sokrétű szakmai támogatás, a közösségépítés valamint a hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat. A program hasznos segítséget nyújt kezdő vállalkozóknak üzletük fejlesztésében.
A nyilvános pályázatot az innovációs és technológiai miniszter a Magyar Formatervezési Tanács és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala közreműködésével hirdeti meg. A pályázat célja a kiemelkedő színvonalú formatervezési teljesítmény elismerése.
Január második felében a szálláshely-vendéglátás ágazat kis- és közepes vállalkozásai számára is megnyíltak a mintegy 70 milliárd forint keretösszegű KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022–2023 forrásai. Hazai szállodaláncokat kérdeztünk a programmal kapcsolatos tapasztalataikról.
Június végéig elérhető a UNESCO/PhosAgro/IUPAC partnerségének keretében meghirdetett, zöld kémia fókuszú pályázati csomagja, pályázatonként akár 30 ezer dollár összegű támogatással.

Megnyíltak a Virtuális Erőmű Program pályázatai
Már megnyíltak a 2023-es Virtuális Erőmű Program (VEP) pályázatai.

Kreatív Európa MEDIA pályázatok 2023
6 új felhívás jelent meg a Creative Europe Programme (Kreatív Európa) keretében, melyek keretében a baranyai cégeknek is lehetőségük van pályázni többek között játékfilmek gyártására, közönségfejlesztő és filmoktatási tevékenységek támogatására is.

Mobilitási pályázat művészeknek és kreatív ipari szakembereknek: Culture Moves Europe
A Culture Moves Europe a Kreatív Európa programban részt vevő országok művészei, alkotói és kulturális szakemberei között teremt kapcsolatot. A mobilitási program különösen a feltörekvő művészekre összpontosít. A program az I-Portunus kísérleti szakaszának eredményeire épül, amely megelőzte a Culture Moves Europe 2018 és 2022 közötti időszakát.
Korábban megjelent pályázatok

RÖVID HÍREK

Klaszterülés a Büttner Kft.-nél, fókuszban a fiatal munkavállalók megtartása a DDGK tagoknál

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Francia, gépi tanulással foglalkozó vállalat partnerséget keres olyan intézményekkel, amelyek nagy elektronikus egészségügyi nyilvántartási adatbázisokkal rendelkeznek az autoimmunitás területén. További infromációt kérek >>>


Német hal- és tenger gyümölcsei importőr vegán vagy vegetáriánus alternatívákat gyártó, ill. forgalmazó partnereket keres, beszállítói megállapodás keretében. További információt kérek >>>


Svéd start-up saját tervezésű aszfaltcipőjének piacra dobására törekszik. Ezért olyan gyártót keres, aki képes a kért termékeket a cég tervei, méretei és funkciói szerint legyártani. További információt kérek >>>


Görög gyártó, a csepegtető öntözőrendszerek gyártósorának korszerűsítésére és automatizálására törekszik. A vállalat ipari látórendszerek technológiai szolgáltatóit vagy beszállítóit keresi. További információt kérek >>>


Szlovák, biohulladék feldolgozással foglalkozó vállalkozás konzorciumot keres a HORIZON-MISS-2023-SOIL-01 felhíváshoz. A vállalkozás tulajdonosa egy egyedülálló innovatív eljárásnak, amely a biohulladékot értékálló bioszén alapú, pellet méretű talajregenerátorrá és alacsony kibocsátású bioüzemanyaggá (bio-CNG, bio-LNG és biometán) alakítja. További információt kérek >>>


Kanadai informatikai vállalat partnereket keres drónfelvételeken alapuló 3D-s hőmodellezési technológia kifejlesztéséhez. További információt kérek >>>


Biomassza elgázosítási technológiát fejlesztő olasz vállalat gázfermentációs technológiára szakosodott partnereket keres. További információt kérek >>>


Görög egyetem partnereket keres a bányászati ágazatban a Horizont Európa pályázathoz, amely a pilóta nélküli repülést a Copernicus adataival integrálja a fenntartható bányászat érdekében. További információt kérek >>>


Innovatív Stakeholder Dialogue szoftveres eszközt keres egy német repülőtér-üzemeltető. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

Vajon az Ön vállalkozása számára mit tartogat a digitalizáció? Ismerje meg lehetőségeit a Digital Coach projekt keretében személyesen, kézzel foghatóan is. A két napos hibrid workshopon sok kérdésre választ kaphatnak, valamint több új koncepciót (pl. a tanuló üzem, Digital Coach a cégen belül), és a vállalkozások digitális törekvéseit segítő szervezetet (EDIH – European Digital Innovation Hub) is megismerhetnek a résztvevők.

RENDEZVÉNYEK

április 18. 08:30 – 17:30
Kétnapos, türk államok fókuszú célpiaci tréning kerül megrendezésre 2023. április 18-án és április 25-én a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Exportakadémia Képzési Központjának és az Enterprise Europe Network hálózatának szervezésében. A HEPA célpiaci képzésének célja, hogy a Magyarországon felhalmozott tudást és tapasztalatot átadja a hazai vállalkozásoknak.

Webinárium | Állapotfelügyelet a robotizált üzemcsarnokokban | DIH² MOOC
április 21. 12:00 – 12:45
Az angol nyelvű webináriumon a robotika jövőjének alakításában merülünk el gondosan kiválasztott szakértők vezetésével! A 45 perces eseményt Giuseppe Fragapane vezeti, aki megosztja a legfontosabb tudnivalókat a “‘Condition Monitoring in Robotized Shop Floors’” témában. A DIH² MOOC eseményén való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Minőségirányítási belső auditor képzés
április 25. 09:00 – április 27. 16:00
A képzés célja kiemelten az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert bevezetni szándékozó, vagy már működtető kis- és középvállalkozások minőségkultúrájának fejlesztése azzal, hogy közérthetően, tömören összefoglalja a minőséggel és minőségirányítással, továbbá az auditálással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és gyakorlati módszereket.

április 20. 10:00 – 11:30
Miért éppen Franciaország? címmel tart online tájékoztatót és konzultációt a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a francia piacra készülő, vagy a már ott jelen lévő, de üzleti kapcsolatait bővíteni kívánó vállalkozásoknak. A webinárium teljes időtartama alatt lehetőségük nyílik kérdések feltevésére, illetve azokat előzetesen is elküldhetik az online jelentkezési felületen.
április 24. – április 25.
Vajon az Ön vállalkozása számára mit tartogat a digitalizáció? Ismerje meg lehetőségeit Digital Coach projekt keretében személyesen, kézzel foghatóan is. A két napos hibrid workshopon sok kérdésre választ kaphatnak a résztvevők. Emellett több új koncepciót (pl. a tanuló üzem, Digital Coach a cégen belül), és a vállalkozások digitális törekvéseit segítő szervezetet (EDIH – European Digital Innovation Hub) is megismerhetnek.

Üzleti lehetőségek a svéd állami közlekedési beruházásokban – webinárium
május 4. 10:00 – 11:00
A Svéd Közlekedési Hivatal munkatársa online előadás keretében ad tájékoztatást a svédországi közutak és vasutak építésére, üzemeltetésére és karbantartására kiírt aktuális tenderekről és beszállítói lehetőségekről a magyar vállalatok számára. A Svéd Közlekedési Hivatal előadása előtt a webinárium résztvevőinek Magyarország Nagykövetsége rövid áttekintést ad a svéd piac sajátosságairól.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas