Hírlevél – 2023. 06. 22.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2023. június 22.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Élelmiszeripar és agrárgazdaság
A térségben és Baranya vármegyében kiemelt súllyal jelenik meg az agráripar, élelmiszeripar. Kiemelten fontos, hogy a szinergiákat a feldolgozóiparral, innovációs szereplőkkel folyamatosan feldolgozzuk és elemezzük.


A villamos energia versenypiaci árazása
Megjelent a Kormány 238/2023. (VI. 19.) Korm. rendelete a villamos energia versenypiaci árazásával kapcsolatos kérdésekről.

Munkavégzés szakképzési munkaszerződéssel nyáron
A szabadságkiadás szabályai szakképzési munkaszerződéses diákoknál.


Új tanuló érkezik nyári gyakorlatra?
Kizárólag Szakképzési munkaszerződéssel lehet őket oktatni és foglalkoztatni. Több szakma (elsősorban technikus) képzésénél előfordulhat, hogy a szakirányú oktatás jelentős része a szakképző iskolában történik, és csak egy meghatározott tananyagtartalmát szervezik gazdálkodó szervezeteknél (nyári vagy tömbösített gyakorlat).

PÁLYÁZATOK

Pályázza meg Ön is a K&H családi vállalatok kiválósági díjat!
A K&H Csoport nyolc éve kiemelt figyelmet fordít a családi vállalatokra és a társadalmi, gazdasági szempontból legjobb gyakorlatokat idén is díjjal értékeli. Idén négy kategóriában, július 31-ig lehet benyújtani a nevezéseket.

Részvételi felhívás: Innovation Tour – Sao Paulo
2023. szeptember 25-29-ig a Horizon 2020 által finanszírozott ENRICH in LAC ötnapos szakmai látogatást szervez Sao Pauló-ba, melynek célja, hogy lehetőséget adjon az európai vállalatok, startupok, kutatási szervezetek, klaszterek és ipari parkok képviselői számára a brazil tudományos, technológiai és innovációs környezet, valamint a főbb piaci szereplők megismerésére.

Pályázati felhívás az MTA Kiváló Kutatóhely minősítés elnyerésére a vállalkozások keretében működő kutatóhelyek számára
Az MTA által meghirdetett jelen pályázati felhívás elsődleges célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyar tudományos életben kutatási tevékenységet folytató vállalkozások keretében működő, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szervezeti egységek számára magas színvonalú kutatómunkájuk elismerésére, egyúttal tudományos teljesítményük nemzetközi mérce szerinti megméretésére.

Effekt 2030 – Az ESG megoldások díja
Az Effekteam Egyesület 2023-ban is meghirdeti az Effekt 2030 díjat, mely a vállalatok környezeti, társadalmi és vállaltirányítási megoldásainak elismeréséül szolgál.

ADMA TranS4MErs – Pályázati felhívás gyártó KKV-k számára
Az ADMA TranS4MErs 2. felhívásának célja, hogy elősegítse a gyártó KKV-k hatékonyabb és versenyképesebb gyárakká való átalakulását az innovatív és fenntartható, digitális, és fejlett gyártási megoldások bevezetésével és alkalmazásával.

A magyar vállalkozások pályázati támogatása az Európai Bizottság Brexit kárenyhítő forrásának keretéből
Megjelent „A magyar vállalkozások pályázati támogatása az Európai Bizottság Brexit kárenyhítő forrásának keretéből” a BAR-2023 kódszámú felhívás. A pályázat célja, hogy magyar vállalkozások részére támogatást biztosítson azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, melyeket az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése miatt szenvedtek el.

RE-CENTRE pályázati felhívás bútoripari, IT és zöld/körforgásos gazdasággal foglalkozó KKV-k számára
A RE-CENTRE nyílt felhívás általános célja, hogy pénzügyileg támogassa a digitális és/vagy környezetbarát innovációkat és/vagy technológiákat tartalmazó új együttműködési modelleket létrehozó/elfogadó kis, ágazatközi partnerségeket a bútorokkal és lakberendezéssel, informatikával, zöld/körforgásos gazdasággal foglalkozó kkv-k számára.

K+F pályázat kereskedelmi hasznosítást megelőző beszerzésre egészségügyi területen
A DYNAMO PCP projekt keretében a közbeszerzés célja K+F szolgáltatások beszerzése olyan eszközök formájában, amelyek támogatják az integrált egészségügyi és ellátási folyamatok modellezését és dinamikus értékelését, és fokozzák az egészségügyi rendszerek reagálási képességét.

Innovációs Alap – felhívás kisléptékű projektek számára
Az Európai Bizottság Klíma-, Infrastruktúra és Környezetügyi Végrehajtó Ügynöksége (CINEA) 2023. március 30-án közzétette az Innovációs Alap harmadik felhívását a kis léptékű projektek számára (InnovFund-2022-SSC), 100 millió eurós költségvetéssel, 2,5 -7,5 millió euró közötti összköltségű projektek számára. A felhívás 2023. szeptember 19-ig áll nyitva a pályázók előtt.

Támogatott kutatási lehetőség a zöld kémia területén
Június végéig elérhető a UNESCO/PhosAgro/IUPAC partnerségének keretében meghirdetett, zöld kémia fókuszú pályázati csomagja, pályázatonként akár 30 ezer dollár összegű támogatással.

Megnyíltak a Virtuális Erőmű Program pályázatai
Már megnyíltak a 2023-es Virtuális Erőmű Program (VEP) pályázatai.
Korábban megjelent pályázatok

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Bolgár kkv, orvosi és fogászati eszközök és felszerelések forgalmazója a humán- és állatgyógyászat számára kereskedelmi megállapodás keretében partnereket keres a bolgár piacra. További infromációt kérek >>>


Izraeli élelmiszeripari vállalat száraz spenót pehely beszállítót keres (kb. 9 mm-es méretben, szár nélkül, évi 15 tonna). További információt kérek >>>


Görög cég oktatási társasjátékot fejlesztett ki gyermekek számára (alkalmazott nutrigenetikai és táplálkozási coaching témában), és partnereket keres a gyártáshoz. További információt kérek >>>


Román utazási iroda kereskedelmi megállapodás keretében külföldi partnereket keres. További információt kérek >>>


Szilárd felületű anyagok ír gyártója és forgalmazója európai partnert keres kvarc, porcelán, szinterezett kőanyagok szállítására kereskedelmi és háztartási belső terekbe, beszállítói megállapodás keretében. További információt kérek >>>


Német KKV partnert keres a szemantikatudatos nagyméretű nyelvi modellek (LLM) építésében való együttműködésre. További információt kérek >>>


Egy észak-olaszországi székhelyű kkv olyan beszállítókat keres, akik képesek fotokatalitikus bevonatot szállítani légtisztítási célokra. Kereskedelmi megállapodást keresnek technikai segítségnyújtással, gyártási megállapodással vagy licencszerződéssel. További információt kérek >>>


Természetes levendula alapú kozmetikumok romániai gyártója beszállítói megállapodás keretében keres beszállítókat a kozmetikai ipar számára üveg és műanyag csomagolási megoldásokhoz. További információt kérek >>>


Olasz KKV európai ipari és műszaki partnereket keres az ipari biotechnológiai folyamatokra vonatkozó CBE 2023-as pályázati felhívásra való jelentkezéshez létrehozott projektkonzorcium véglegesítéséhez. További információt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Éves Külgazdasági Értekezlet 2023 –
2023. július 6., Budapest
Az évente megrendezésre kerülő Külgazdasági Értekezlet keretében 2023. július 6-7. között nyílik lehetőség 20 perces személyes (B2B) találkozók során kapcsolatfelvételre a magyar külgazdasági diplomatákkal, akik a külföldi országok piacát és a helyi exportlehetőségeket jól ismerő szakemberek. A rendezvény célja, hogy segítséget nyújtson a kis- és középvállalkozások külpiacra jutásában.

RENDEZVÉNYEK


Az Innováció Nyomában – szakmai fórum
június 27. 10:00 – 12:00
A modern üzleti környezetben a kis és középvállalkozások számára kulcsfontosságú az innováció és a hatékonyság, hogy versenyképesek maradjanak. Többek között ebben nyújt segítséget a fórum, ahol megmutatják a legjobb gyakorlatokat, amelyek segítenek felgyorsítani a növekedést és optimalizálni a működést.

Torino Fashion Match 2023
június 28. – június 30.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében idén is üzletember találkozóra kerül sor a Torinoi Divathét keretében. A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a textil- és a divatipar cégeinek, a tervezőknek, a kis- és nagykereskedőknek a nemzetközi piacon való megjelenésre, a divatipar legújabb trendjeinek, technológiáinak feltérképezésére; a külföldi partnerkapcsolataik kialakítására, bővítésére, ezáltal potenciális üzleti partnerek megismerésére.

Éves Külgazdasági Értekezlet 2023
július 6. 08:30 – július 9. 16:00
Az évente megrendezésre kerülő Külgazdasági Értekezlet keretében 2023. július 6-7. között nyílik lehetőség 20 perces one-to-one (B2B) találkozók során kapcsolatfelvételre a magyar külgazdasági diplomatákkal, akik a külföldi országok piacát és a helyi exportlehetőségeket jól ismerő szakemberek. A rendezvény célja, hogy segítséget nyújtson a kis- és középvállalkozások külpiacra jutásában.


Miért éppen Németország? – online tájékoztató és konzultáció
június 27. 10:00 – 12:00
Miért éppen Németország? címmel tart online tájékoztatót és konzultációt a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a német piacra készülő, vagy a már ott jelen lévő, de üzleti kapcsolatait bővíteni kívánó vállalkozásoknak.

ICT Spring – Luxemburg
június 29. – június 30.
Go International Matchmaking Event az ICT Spring 2023 konferencia mellett kerül megvalósításra az Enterprise Europe Network támogatásával. A B2B rendezvényre minden informatikai vállalkozást várnak, akik a Benelux államok iránti üzleti lehetőségek iránt érdeklődnek. A részvétel ingyenes, az üzleti partnerkeresés egy applikáció letöltése után lehetséges.

Skandináv innovációs vásár 2023
szeptember 25. – szeptember 26.
Koppenhágában rendezik meg szeptember 25-26-án a Nordic Innovation Fair rendezvényét. Az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat társszervezésével megvalósuló rendezvényen svéd, norvég, finn, izlandi és dán kutatók és spin-out vállalkozások mutatják be találmányaikat azzal a céllal, hogy üzleti lehetőségeket találjanak licencelésre, közös fejlesztésre, kutatási együttműködésre, finanszírozásra és/vagy befektetésre.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas