Hírlevél – 2023. 06. 29.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2023. június 29.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Kinek kell regisztrálnia a MOHU-ra?
A MOHU felületére két témában szükséges a cégeknek regisztrálnia: az egyik a hulladékkezelési témakör, a másik a kiterjesztett gyártói felelősségvállalás.


Fontos módosítások az NTAK adatszolgáltatás bevezetésével kapcsolatban
Elfogadta a kormány a Magyar Turisztikai Ügynökség javaslatát, így a vendéglátó üzletek és jeggyel látogatható turisztikai attrakciók adatszolgáltatási kötelezettsége szakaszosan indul el a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felé.


További szigorítások a litván vámeljárásokban
A litván vámhatóság 2023. július 3-án szigorítja az Oroszországba és Belaruszba, illetve más harmadik országokba irányuló kivitelek és tranzitszállítások vámellenőrzését.

PÁLYÁZATOK
Megjelent „A magyar vállalkozások pályázati támogatása az Európai Bizottság Brexit kárenyhítő forrásának keretéből” a BAR-2023 kódszámú felhívás. A pályázat célja, hogy magyar vállalkozások részére támogatást biztosítson azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, melyeket az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése miatt szenvedtek el.
A DYNAMO PCP projekt keretében a közbeszerzés célja K+F szolgáltatások beszerzése olyan eszközök formájában, amelyek támogatják az integrált egészségügyi és ellátási folyamatok modellezését és dinamikus értékelését, és fokozzák az egészségügyi rendszerek reagálási képességét.
Az Európai Bizottság Klíma-, Infrastruktúra és Környezetügyi Végrehajtó Ügynöksége (CINEA) 2023. március 30-án közzétette az Innovációs Alap harmadik felhívását a kis léptékű projektek számára (InnovFund-2022-SSC), 100 millió eurós költségvetéssel, 2,5 -7,5 millió euró közötti összköltségű projektek számára. A felhívás 2023. szeptember 19-ig áll nyitva a pályázók előtt.
Már megnyíltak a 2023-as Virtuális Erőmű Program (VEP) pályázatai.
Korábban megjelent pályázatok

Nemzetközi vállalkozói partnerség –
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Egy spanyol konzorcium a következő Eurostars program felhívására olyan kkv-kat keres, amelyek a cipőkben alkalmazható fenntartható baktériumölő szerek fejlesztésével kapcsolatos szakértelemmel rendelkeznek. További infromációt kérek >>>


Portugál cukrász- és cukrászipari vállalat keres termelőket és beszállítókat őrölt fűszerekhez forgalmazási megállapodás keretében. További információt kérek >>>


Román textilipari vállalkozás technológiai megoldást keres a saját termelésből származó textilhulladék felhasználására. További információt kérek >>>


Lengyel cég elektromos fűtési rendszereket keres, konkrétan fűtőszőnyegeket, kábeleket és helyiségmelegítőket. Érdekli őket egy forgalmazási (kereskedelmi) megállapodás vagy egy beszállítói megállapodás. További információt kérek >>>


Litván mézfeldolgozó üzem új beszállítót-gyártót keres fémhordókra. További információt kérek >>>


Brit (skót) biotechnológiai vállalat fóliagyártót keres az élelmiszer-, orvostechnikai eszköz- és gyógyszeripari piacokra szánt innovatív csomagolófóliáinak gyártásához. Az együttműködést kereskedelmi gyártási megállapodás keretében tervezik. További információt kérek >>>


Holland energiaszolgáltató partnert keres egy intelligens energiaszkenner kifejlesztéséhez az intenzív fogyasztású vállalkozások számára. További információt kérek >>>


Mobiltelefon-kiegészítőkkel foglalkozó holland vállalkozás olyan technológiákat és alkalmazásokat keres, amelyekkel a termékportfóliójuk vegyes anyagú termékeiket lehet újrahasznosítani. További információt kérek >>>


Oszlopokra (big band) behúzható hevederek francia gyártója új beszállítót keres az oszlopok öntöttvas alapjához. További információt kérek >>>


Természetes levendula alapú kozmetikumok romániai gyártója nyersanyag-beszállítókat keres beszállítói megállapodások keretében. További információt kérek >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

Az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat társszervezésével megvalósuló rendezvény fő célja, hogy találkozási lehetőséget biztosítson az élettudományok területén aktívan tevékenykedő vállalatok, kutatóintézetek, egyetemek és egyéb szervezetek számára: gyógyszeripar, biopharma, kozmetika és labortechnológia területén.

RENDEZVÉNYEK

július 4. 13:30 – 16:00
A Magyar-Kereskedelmi és Iparkamara, magyar-nigériai üzleti workshopot szervez, a Lagosi Kereskedelmi és Iparkamara delegációjának magyarországi látogatásához kapcsolódva. A tájékoztató előadásokat követően a résztvevő vállalkozásoknak lehetőségük nyílik személyesen bemutatkozni, majd a networking során megismerkedni a nigériai féllel. A workshopon résztvevő nigériai cégek listáját e-mail-ben megküldik a jelentkezőknek.
szeptember 25. – szeptember 26.
Koppenhágában rendezik meg szeptember 25-26-án a Nordic Innovation Fair rendezvényét. Az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat társszervezésével megvalósuló rendezvényen svéd, norvég, finn, izlandi és dán kutatók és spin-out vállalkozások mutatják be találmányaikat azzal a céllal, hogy üzleti lehetőségeket találjanak licencelésre, közös fejlesztésre, kutatási együttműködésre, finanszírozásra és/vagy befektetésre.
október 10. – október 13.
A missziót a „Bio Japan Expo” mellé szervezik, személyes jelenléttel. Egy nappal a vásár előtt, október 11-én a résztvevők részt vehetnek egy partneri rendezvényen, az „Európai Biotech és Pharma Partnering Conference” elnevezésű rendezvényen, amely Oszakában kerül megrendezésre, és amelynek során előre egyeztetett B2B találkozókat szerveznek a Kansai régió vállalatai számára.


Éves Külgazdasági Értekezlet 2023
július 6. 08:30 – július 9. 16:00
Az évente megrendezésre kerülő Külgazdasági Értekezlet keretében 2023. július 6-7. között nyílik lehetőség 20 perces one-to-one (B2B) találkozók során kapcsolatfelvételre a magyar külgazdasági diplomatákkal, akik a külföldi országok piacát és a helyi exportlehetőségeket jól ismerő szakemberek. A rendezvény célja, hogy segítséget nyújtson a kis- és középvállalkozások külpiacra jutásában.

International Forum on Industrial Biotechnology and Bioeconomy
szeptember 28. – szeptember 29.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében ipari biotechnológia és biogazdaság iparágra fókuszáló nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor a fórum részeként. Kiemelt témák: biovárosok és biorégiók, értékláncok, hogyan mérjük a biogazdaságot, agrárélelmiszerek, új bioanyagok.

ELECTROSUB – konferencia és kiállítás az Ipar 4.0 jegyében
október 11. – október 12.
Az október 11-12-én zajló ELECTROSUB Konferencia és Kiállítás az Ipar4.0-hoz köthető innovatív technológiák koncentrált szakmai és üzleti fóruma. Frissített profillal idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre. A kamara önkéntes tagjai számára pedig kedvezményes részvételi feltételeket biztosítunk. Az idei program fókuszterületei: elektronika, elektrotechnika, digitalizáció, AI, IoT, robottechnika, automatizáció.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas