Munkakör-megosztás elterjesztését célzó program – pályázati felhívás

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság „Munkakör-megosztás elterjesztését célzó program” címmel hirdet pályázatot.

A program célja, a fiatalok munkához jutásának, beilleszkedésének és a generációk közötti tapasztalat-átadásának támogatása azáltal, hogy mindkét érintett munkavállaló (nyugdíj előtt álló és pályakezdő álláskereső) „átfedő” részmunkaidőben dolgozik, ezzel biztosítva a tapasztalatátadást, a munkavégzés folyamatosságát, az ügyfél-kapcsolatok zavartalanságát.

A program keretében vissza nem térítendő támogatás nyújtható, mely által az alábbi költségek kerülhetnek támogatásra:
  • a munkakör-megosztással érintett nyugdíj előtt álló munkavállaló bérköltsége a munkaszerződés-módosítás keretében 6 órás (vagy ennek megfelelő havi időbeosztású) munkaidőre módosított arányosított bérhez hozzászámított és kifizetett havi 150 ezer Ft összeg (a kieső munkaidőre jutó bér, illetve nyugdíjjogosultság kompenzálására, valamint a mentorálás díjára)
  • a munkakör-megosztás céljából, a projektmegvalósítás időtartama alatt az állami foglalkoztatási szerv által nyilvántartott pályakezdő álláskeresőnek a munkakör-megosztás idejére vonatkozó részmunkaidős, napi 6 órás (vagy ennek megfelelő havi időbeosztású) foglalkoztatása után fizetett bérére havi 244.500 Ft támogatás igényelhető,
  • a munkakör-megosztás miatt felmerülő, a munkáltató indokolt többletköltségei (pl. munkába járás) kompenzálására havi maximum 50 ezer Ft átalányköltség.
A támogatást legfeljebb egy éves időtartamig lehet igénybe venni, amennyiben a munkakör-megosztás keretében történő foglalkoztatás legkésőbb 2024. május 1. napjával megkezdődik. A támogatás időtartamába a pályakezdő álláskereső továbbfoglalkoztatásának időtartama nem számít bele. A pályázónak vállalnia kell a felvételre kerülő pályakezdő álláskeresőnek a támogatás időtartamának felével megegyező továbbfoglalkoztatását.

A „Munkakör-megosztás elterjesztését célzó program” pályázati dokumentációja itt tölthető le.