Kreatív Európa MEDIA pályázatok 2023

A mai nappal 6 új felhívás jelent meg a Creative Europe Programme (Kreatív Európa) keretében, melyek keretében a baranyai cégeknek is lehetőségük van pályázni többek között játékfilmek gyártására, közönségfejlesztő és filmoktatási tevékenységek támogatására is.

Bővebben…

Mobilitási pályázat művészeknek és kreatív ipari szakembereknek: Culture Moves Europe

A Culture Moves Europe a Kreatív Európa programban részt vevő országok művészei, alkotói és kulturális szakemberei között teremt kapcsolatot. A mobilitási program különösen a feltörekvő művészekre összpontosít. A program az I-Portunus kísérleti szakaszának eredményeire épül, amely megelőzte a Culture Moves Europe 2018 és 2022 közötti időszakát.

Bővebben…

Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívás

Idén ismét meghirdetik a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását.
A Díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.
A határainkon túl élő alkotó elismerésére javaslatot tehetnek a határainkon túli (Kárpát-medence és magyarság a világban) szakmai, valamint civil szervezetek.
Határidő: 2022. október 11.
A felterjesztéssel kapcsolatos részletes tudnivalók (tájékoztató, felhívás, adatlap) ITT olvashatók.

2022. őszén indul a WORTH Partnership Project II. felhívása

Szeptember végétől ismét várja a pályázatokat a WORTH Partnership Project! Az Európai Bizottság által finanszírozott, vállalatok és KKV-k versenyképességét fejlesztő program (COSME) keretein belül meghirdetett partnerségi pályázat textil-, ruha-, bőr- és cipőipari pályázók mellett lakberendezés, bútor, ékszer és kiegészítő területekről is várják a jelentkezőket. Közel 200 projekt részesülhet 10-20 ezer eurós támogatásban!

Bővebben…

Fit for Export – Támogatás az Egyesült Államokban való piacra lépéshez

A Fit for Export: Piacralépés az Egyesült Államokban – támogatás kkv-k részére elnevezésű pályázat szakmai mentoringgal és képzéssel egybekötve biztosít lehetőséget a kiválasztott vállalkozásoknak az USA piacainak részletes megismerésére és az első kapcsolatok kialakítására.

A programra 2022. május 16-ig jelentkezhet valamennyi hazai kkv, mely Budapesten és Pest megyén kívül rendelkezik telephellyel ahol legalább 1 főt foglalkoztat.

Olyan kkv-k jelentkezésére számítanak, amelyek:

 • digitális és/vagy skálázható termékkel/szolgáltatással rendelkeznek és szolgáltatásuk/termékük piac- és versenyképes lehet az USA-ban;
 • angol weboldallal, termékleírással, brosúrával rendelkeznek;
 • megfelelnek az Európai Unió kkv definíciójának;
 • minimum 3 lezárt pénzügyi éven vannak túl;
 • a cégvezetésben van tárgyalóképes angol nyelvtudással bíró vezetőjük;
 • a programban részt vevő munkatárs minimum 10 év releváns értékesítési tapasztalatot tud felmutatni;
 • minimum 3 ügyféllel rendelkeznek,

További előny, ha:

 • már rendelkeznek export árbevétellel;
 • az árbevétel (vagy export árbevétel) éves növekedése 10% feletti;
 • korábban startup-versenyen díjazott vagy EU-s nemzetközi innovációs projekteken részt vett;
 • vannak Magyarországon kívül referenciái;
 • befektetői (stratégiai partneri, ügyfél) MoU-val rendelkeznek, amely alátámasztja a jelentkezők egyesült államokbeli piaci versenyképességét.

A program 2022-ben valósul meg – a 2022 tavaszán kiválasztott cégek tréningeket, coachingot, szabályozási és jogi támogatást, és minden releváns információt megkapnak. Ezt követően pedig a legjobbra értékelt cégek még idén rangos amerikai eseményeken mutatkozhatnak be, ahol networkingre és pitchelésre is lehetőség nyílik.

További részleteket az alábbi dokumentumokban talál:

Kérdéseivel, kérjük keresse a PWC munkatársait a email címen.

2022-ben is Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program! – GINOP Plusz-1.2.2-22

Megjelent a GINOP Plusz-1.2.2-22 Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program c. felhívás tervezete, melyben mikrovállalkozások 2-10 millió Ft támogatást nyerhetnek!

Bővebben…

MEGJELENT! – 200 millió Ft-os eszközbeszerzési felhívás KKV-k részére – GINOP Plusz-1.2.3-21

Megjelent a 100 milliárd Ft keretösszegű, GINOP Plusz-1.2.3-21 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” c. eszközbeszerzési pályázat, melynek 1. szakaszában 80 milliárd Ft keretösszegre lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.

Bővebben…

KFI tevékenységek támogatása gyors növekedésre képes és jelentős hazai hozzáadott értéket felmutató társaságok számára – 2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett felhívás keretében a pályázók KFI tevékenységükhöz 50-300 m Ft közötti összegben juthatnak vissza nem térítendő támogatáshoz.

Bővebben…